Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Draskovics: Bőny neve eddig nem merült fel kockázatosként

Bőny neve korábban nem merült fel, mint olyan helyszín, ahol szélsőségesnek tekinthető szervezetek tagjai fegyverekkel "tesznek valamit".

A miniszter hangsúlyozta: a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBH) "információt kapott arról, egyes helyeken szélsőségesnek tekinthető szervezetek tagjai fegyverekkel tesznek valamit".

Mint mondta, ott, ahol ez "a bűncselekmény határát elérte", az NNI beavatkozott, és több északkelet-magyarországi helyszínen fegyvereket foglalt le. Ott, ahol nincs bűncselekményre utaló nyom, csak kockázatok látszanak, ennek megfelelően jár el az NNI és az NBH - tette hozzá.
Bőnyre utalva megjegyezte: "ez a helyszín az én ismeretem szerint nem került elő, mint olyan helyszín, amire figyelni kell", de az NNI vizsgálja, hogy "történt-e ott valami", az bűncselekmény-e, és ha igen, akkor ki követte el.

A tárca vezetője hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban a kormány magatartása világosabbá vált a szélsőségesekkel kapcsolatban.

"Minden, ami a politikai véleménynyilvánítás alkotmányos határát átlépi, azzal kapcsolatban a törvény minden eszközét használni kell, használni is fogjuk, legyen az utcai zavargás, egyesülési joggal visszaélés vagy adott esetben olyan, fegyverrel elkövetett visszaélés, amiket a köztársaság törvényei nem engednek meg" - szögezte le. Draskovics Tibor nyomatékosította: "ha van új kihívás, a kormány úgy irányítja a rendészeti szerveket, hogy a polgárok nyugalmát, biztonságát garantálni tudja, ez fog történni ebben az ügyben is".

A Magyar Televízió Híradójának hétfői információi szerint Bőny külterületén működött az a hungarista kiképzőtábor, ahol júliusban német neonácik is gyakorlatoztak. Az MTV képeinek tanúsága szerint még mindig ki van függesztve a házirend, amely szerint a tábor területére melegek, zsidók és cigányok nem léphetnek be.

Az MTI munkatársa kedden Bőnyben találkozott a nem bejegyzett Magyar Nemzeti Arcvonal mozgalom vezetőjével. Györkös István - akit az 1990-es évek elején közösség elleni izgatás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt egy évre elítéltek - elismerte, hogy a tulajdonában lévő erdős területen szerveznek táborokat, de azt cáfolta, hogy azon külföldiek, így német neonácik gyakorlatoztak volna. Állítása szerint lőszer helyett festékkel vagy műanyag golyóval lőnek célra.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 szombaton nyílt levélben kérte Bajnai Gordon miniszterelnöktől, indítson vizsgálatot a német neonácik júliusban tartott magyarországi kiképzése ügyében. A Vajnai Attila elnökhelyettes által küldött levélben az áll, hogy a Junge Welt című német újságból tudomásukra jutott: a német neonácik júliusban a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai táborában közelharc- és fegyveres kiképzést kaptak.

"A Magyar Köztársaság az 1947-es párizsi békeszerződés aláírásával vállalta, hogy feloszlatja a területén működő náci szervezeteket, és megakadályozza új szervezetek alakítását, azok működését" - áll a levélben, melyet Vajnai Attila mellett Tamás Gáspár Miklós filozófus, Droppa György, a Zöld Baloldal elnöke, Trasciatti Attila, a Fiatal Baloldali Unió képviselője, Hirschler Tamás, a Magyar Antifasiszta Liga elnöke és Gold József Márton, a Civil Parlament Szövetség elnöke írt alá.

A Junge Welt Cél a megsemmisítés című írásában a nemzetközi "baráti kört" ismertetve kitért arra, hogy e csoportok egyik internetes oldalán június végén figyelemfelhívó előzetes jelent meg a militáns Magyar Nemzeti Arcvonal félkatonai táborában július 10. és 14. között sorra kerülő kiképzésről.

A Népszabadság május 8-ai számában írt arról, hogy katonai gyakorlatokat tartanak, harcászati táborokat szerveznek a hungaristák, folyik a kiképzés; a demokrácia pusztulására, a "tűzben, mocsokban és vérben születő új világ eljövetelére készülnek".

A Magyar Nemzeti Arcvonal az 1990-es évek végén bukkant fel a magyar sajtóban: 1997-ben ez a szervezet tartotta az első megemlékezést Budapesten arról, hogy 1945. február 11-én több tízezer német és magyar katona tört ki a Vörös Hadsereg által bekerített budai Várból.

Olvasóink írták

 • 18. fióka 2009. szeptember 11. 13:20
  „ezaz jimike->csak én nem akartam ilyen drasztikussan fogalmazni XD”
 • 17. jimike 2009. szeptember 11. 12:35
  „Ez a majom is csak egy a sok csicska közül,aki a magyar nép nyomorából él!! <moderálva durva>”
 • 16. fióka 2009. szeptember 11. 12:09
  „Ez a Draskovics olyan primitív,hogy vak sötétben is szemüveget hord.
  És igen Bőny a világ közepe.”
 • 15. kolombela 2009. szeptember 10. 20:57
  „Az szdsz-es Kovács Pistike levelet írt Geszti péternek. Mindenkinek javaslom elolvasását, nagyon jó:

  "Kovács Pisti levele Geszti Peti bácsinak

  Csókolom, Peti bácsi! Biztos tetszik rám emlékezni, én vagyok az a kisfiú, akiről azt mondták, hogy ha több lesz belőlem, akkor kevesebb lesz az adó. Belőlem nem lett több, biztosan azért, mert az apukáim (sem a bajuszos, sem az izmos) nem akarnak nekem kistestvért. Az adót azt nem tudom, mert nem értek hozzá. Majd ha megnövök, akkor biztosan megértem. De a közértben most drágább a kolbász, az apukáim mondták.

  Láttam, nagyon tetszett Peti bácsinak a rajzom, valami díjat is kapott, pedig csak véletlenül került Peti bácsihoz. Az apukáim is jót nevettek rajta, meg az izmos apukám egy másik barátja, de ő csak azután, miután elszívott egy furcsa illatú cigarettát. Persze én a díj helyett jobban örültem volna egy új meccsboksznak, mert a héten az oviban elvette tőlem a Menyus. De ez nem meglepő, minden héten csinál valami rosszat az oviban. Az óvónéni sem bír vele, a múltkor is elvette a Jancsinak a tízóraiját, majd rászólt az óvónéni. Másnap bejött az apukája és mindenkit kiküldött a teremből. Utána az óvónéni kisírt szemekkel és begipszelt karral jött be. Nagyon sajnáltam az óvónénit is meg a Menyus anyukáját is. Ő is az oviban dolgozik és ő főzi a világon a legeslegfinomabb krumplis tésztát. De ő is sokszor kisírt szemmel jön dolgozni, de azért még nagyon szeretjük, mert mindig mosolyog.

  Otthon elmeséltem az apukáimnak, hogy mi történt és nagyon leszidtak. Azt mondták, hogy az óvónéni egy náci kurva. Én ugyan nem tudom, hogy ez mit jelent, de biztosan nagyon rossz, mert az apukáim is ezt mondták, meg a tévében is ezt hallottam. Majd ha nagyobb leszek, akkor biztos megértem.

  Az oviban egyébként nagyon jól érzem magam, mert van egy kislány, akibe szerelmes vagyok. Az apukáim szerint ez csúnya dolog, játsszak inkább a fiúkkal, és otthon nagyon leszidtak, mert az oviban az egyik nap, amikor kint játszottunk az udvaron, megfogtam a kezét. A kislányt egyébként Magyar Gerdának hívják és nagyon aranyosak a szülei is. Robi bácsinak és Kata néninek hívják őket. Bár az apukáim szerint csőcselék. Ezt sem tudom, hogy micsoda, de biztos valami rossz. De a múltkor is a Menyus anyukája sírva jött be és mondta nekik, hogy a Menyus apukája megverte és elvitte otthonról a pénzt. Azt mondta, hogy játékgépre kell. Én nem tudom, mi az a játékgép, de ha játék, akkor biztosan jó! Lehet, hogy a Menyus megkapja karácsonyra azt az elemes darut, amit a múltkor az apukáimmal a teszkóban láttam? Aztán másnap a Gerda szülei hoztak a Menyus anyukájának ruhát meg ételt. Ennek nagyon örült a Sári néni, ő a Menyus anyukája. De a Sári néni akkor is mosolygott ránk.

  Amikor ezt az apukáimnak elmeséltem, akkor azt mondták, hogy majd ha megnövök, akkor megértem. És a feleség megverése nem olyan nagy baj, a Wekler Feri bácsi is megcsinálta és nem lett belőle semmi baja. Azt nem mondták, hogy a Wekler Feri bácsi felesége mit szólt hozzá, én meg nem mertem megkérdezni, mert leszidnak.

  Csak az a baj, hogy az apukáim nem szeretik a Gerdát. Azt mondják, hogy fasiszta, vagy valami ilyesmi. Sajnos ezt sem tudom, hogy mi, de a tévében erre is azt mondták, hogy rossz. Pedig a Gerda olyan szép ruhában jár az oviba! Ezért is vagyok szerelmes bele. Nem baj, majd legközelebb úgy fogom meg a kezét, hogy más ne lássa meg. A Gerda is mindig mosolyog és segít a többieknek. Például a Jancsi még nem tudja bekötni a cipőjét és a Gerda segített neki.

  És tessék elképzelni, Peti bácsi, a múltkor anyák napja volt az oviban. Én egy kicsit furcsának tartottam, hogy a többiek anyukái szépen felöltözve jöttek be, az én egyik apukám, a bajuszos pedig egy rózsaszín rövidnadrágot vett fel. Ez az óvónéninek nem tetszett és az apukám erre nagyon leszidta az óvónénit. Azt mondta, hogy ő ilyen és ezért biztos meg akarják verni. És nagyon csúnyán nézett a Gerda anyukájára is. Majdnem elsírtam magam, tessék elképzelni, meg a Gerda is. De a kezét nem mertem megfogni, mert akkor az apukám biztosan leszid meg otthon az izmos is. Az anyák napi műsor viszont szép volt, a legszebben a Gerda szavalt, valami olyan volt benne, hogy áldd meg Isten, az édesanyámat. Nekem tetszett, bár az apukáim szerint ilyen régi dolgok, hogy Isten, nem léteznek. Azt mondták, hogy ami régi, az nem jó. Bár a múltkor nagyon mérgesek voltak, mert tönkrement az új mosógép és nem lehetett megjavítani. A Gerda azt mondta, hogy az ő mosógépük sokkal régebbi, őt az anyukája már azon pelenkázta és még mindig működik. Lehet, hogy mégsem olyan rossz a régi mosógép? Nem tudom, ha nagy leszek, akkor biztos megértem majd...

  Az anyák napi ünnepség után otthon az apukáim azt mondták, hogy ők is anyák napját tartanak. Bár én nem tudom, hogy melyikük az anyukám, ők elvonultak a szobájukba. Bekapcsoltam a tévét, mert kezdődött volna a kedvenc verekedős rajzfilmem, de helyette valami róka történetét láttam. A bemondónéni azt mondta, hogy Vuk. És tessék elképzelni, sokkal viccesebb volt! És a bemondónéni azt mondta, hogy ezerkilencszáznyolcvanegyben készült. Az olyan régen volt, hogy akkor még az első meccsbokszom nem is volt meg. Sőt, én még nem is éltem! Lehet, hogy mégis jók ezek a régi dolgok?

  Tessék elképzelni, Peti bácsi, a múltkor a Gerdáért a nagypapája jött be az oviba. A Gerda azt mondta, hogy a nagypapa Erdélyből származik. Azt én nem tudom hol van... És hozott a Gerdának valami feltekert, lyukas sütit. Hogy is hívták? Ja, igen, valami kürtőskalács. Nagyon finom volt, sokkal finomabb mint a mekis hamburger, mert engem is megkínált. Otthon elmeséltem az apukáimnak, hogy a Gerda erdélyi nagypapája hozott kürtőskalácsot, de erre ismét leszidtak. Azt mondták az apukáim, hogy irredenta lesz belőlem. Ez nem tudom mit jelent, én sokkal jobban szeretnék inkább darukezelő lenni, az olyan izgalmas. És ha én is megkapnám azt az elemes darut, akkor gyakorolhatnék is rajta. Meg azt sem értették, hogy egy román miért beszél magyarul. És különben is, miért rajtuk élősködik? Én meg azt nem értem, hogy ez az Erdély meg a magyar meg a román hogy is van? Azt mondta a Gerda, hogy amikor a nagypapája megszületett, akkor az is Magyarországhoz tartozott. És a nagypapája falujában mindenki magyarul beszél. De akkor most hogyhogy román? Odébb vitték? Majd ha nagyobb leszek, akkor biztos megértem.

  És az apukáim még szavazni sem mentek el, tessék elképzelni! Azt mondták, hogy mindenki lop. De beszéltek valami kétszázezerről is. Ez olyan nagy szám lehet, hogy ezt még nem érthetem, de ha megnövök, akkor biztos megértem. Mert a múltkor az oviban volt szavazás! Megkérdezte a Menyus anyukája, a Sári néni, hogy mi legyen az ebéd, krumplis tészta vagy rakott krumpli. A rakott krumplit én nem szeretem, mert abban kolbász is van. Otthon is van kolbász a spejzban, az apukáim néha kiveszik, majd később visszarakják. Biztos ők sem szeretik, ezért nem eszik meg. De akkor miért vették meg? Biztos ezt is csak akkor fogom megérteni, ha nagyobb leszek! Igaz, azt sem tudtam addig, hogy mi az a krumplis tészta, de az oviban arra szavaztam. És nagyon-nagyon ízlett. Otthon azt mondta a bajuszos apukám, hogy majd ő csinál nekem finomabbat. De az nem volt olyan jó, mint a Sári nénié!

  Aztán megrajzoltam azt a rajzot. Megmutattam a Gerdának, de ő valamiért elkezdett sírni. Azt mondta, hogy ő nem ilyen és a szülei sem bántottak soha senkit. És elszaladt. Én nagyon elszomorodtam és kidobtam a rajzot a kukába. Hogy utána hogyan került Peti bácsihoz, azt nem tudom. A díj helyett tényleg inkább egy új meccsbokszot kérnék, mert a Menyus nem akarja visszaadni, amit elvett. Ha lehet, akkor szép piros legyen, sárga tetővel!

  A Gerdát pedig meg fogom vigasztalni. Nem tudom miért haragszik, hiszen én csak azt rajzoltam le neki, amit az apukáim meséltek és a tévében láttam. De azóta olyan szomorúan néz rám a Gerda. Pedig én tényleg szerelmes vagyok bele! Lehet, hogy rajzolok neki egy virágot. Meg piros szíveket. És a szüleit is lerajzolom, ahogy segítenek Sári néninek! Ezt hétfőre lerajzolom neki. Most úgyis van időm, mert az apukáim elmentek valami felvonulásra. A Gerda azt mondta, hogy őket a múltkor nem engedték felvonulni. Ne tudom, hogy nekik miért tilos, ami az apukáimnak szabad, majd ha megnövök, akkor biztos megértem. De a Gerdát elhívom a csúszda mögé és odaadom neki a rajzot és csak ő fogja látni, bizony! És még a kezét is meg fogom fogni!

  Csókolom, Peti bácsi!

  Kovács Pisti"”
 • 14. lacim6 2009. szeptember 10. 20:13
  „Inkább erről irogatnátok.--- Olaszliszka Pesterzsébeten
  Az utcán rúgták halálra a feltehetőleg cigány elkövetők a középkorú férfit

  Csak egy doboz cigarettáért indult... - mondta lapunknak letörten ifjabb M. László, annak a férfinak a fia, akit a múlt pénteken gyilkoltak meg különös kegyetlenséggel egy pesterzsébeti élelmiszerüzlet előtt. A sértett akkor ért a bolt elé, amikor egy vevőt ütlegelt két férfi, amiért az szólni mert nekik, hogy ne kötözködjenek a bolti eladóval. A támadók azt nehezményezték, hogy az üzletben nem tudtak nekik olyan bort adni, amilyet kerestek. Miután az 53 éves férfi arra kérte a két garázdát, hogy fejezzék be a verekedést, szó nélkül fejbe rúgták, amit húsz (!) alkalommal megismételtek. A férfi eszméletét vesztette, a kiérkező mentők már csak azt tudták megállapítani, hogy az agya bevérzett, és a szerv az alapvető életfunkciókat sem látta el, nem működtette a tüdőt, leállt a keringés. A középkorú férfi szombaton hajnalban hunyt el. A sértett testén az orvosok nem találtak ütésnyomokat, zúzódásokat, kizárólag a fejét érték a rúgások; fia elmondása szerint a apja arcának jobb fele és orra a felismerhetetlenségig összezúzódott.

  - Számos szemtanú látta az esetet, mégsem sietett senki édesapám segítségére, aki szavaival végül megmentette az először bántalmazott vásárlót - fájlalta a szemtanúk közömbösségét ifjabb M. László. Hozzátette: a tanúk elmondása alapján bizonyos, hogy az elkövetők - akik jelenleg szökésben vannak - romák voltak, állítása szerint az egyik gyilkos vezetékneve Sztojka. - Magánvádlóként kívánok fellépni az ügyben, hiszen akik hússzor rúgnak valakit fejbe, azok a sértett életének kioltására törekednek - jelentette ki Nemesi Csaba, az elhunyt férfi családjának jogi képviselője.

  Elárulta: a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt áldozat családfenntartó volt, így elvesztésével a gyász fájdalmán túl óriási gondot jelent majd családtagjainak nemcsak a temetés, de a mindennapi megélhetéshez szükséges rezsiköltség előteremtése is.

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályán közölték, hogy az ügyben a BRFK életvédelmi osztálya indított nyomozást halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen. Megkezdték a tanúk felkutatását és kihallgatását, ,,továbbá az eljárás során minden olyan bizonyítékot beszereznek, amelyek az elkövető felderítését segítik".”
 • 13. Cápa 2009. szeptember 10. 19:53
  „Hülyegyerekek beöltözve számháborúznak az erdőben, ez kurva nagy hír. Tereljük a szót a költségvetésről stb...”
 • 12. erstehilfe 2009. szeptember 10. 11:42
  „Ébresztő,Kisalföld!
  Verzető hir már mindenhol:Pesterzsébeten cigányok végeztek ki egy férfit...!!!!
  Olaszliszka kisért...,mert ilyen bugyuta hirekkel ker folalkozni,mint ez a bőnyi is!
  Várjuk a terjedelmes beszámolót a Kisalföldben!”
 • 11. kolombela 2009. szeptember 10. 11:31
  „"Draskovics Tibor nyomatékosította: "ha van új kihívás, a kormány úgy irányítja a rendészeti szerveket, hogy a polgárok nyugalmát, biztonságát garantálni tudja, ez fog történni ebben az ügyben is"."
  Az mikor fogja ez a >MODERÁLVA< nyomatékosítani, a magyarokat brutálisan legyilkoló, drasztikusan bántalmazó, ajavaikat állandóan fosztogató, stb. cigányság elleni fellépést.”
 • 10. Truder 2009. szeptember 10. 10:48
  „Bőny a világ közepe! :))--és nem azért,mert odahordja a szemetet a szél!”
 • 9. vienna 2009. szeptember 09. 22:17
  „Drašković a Jolly Joker.
  Mindenhez ért.
  Pénzügy, belügy, nemzetbiztonság, emberi jogok.
  Ne tessék bántani.
  Ilyen tehetséges ember nem mostanában lesz.
  Csak tudnám ki a fene nyomatja ennyire ezt a szürke rágcsálót :-)”
 • 8. csigaZ 2009. szeptember 09. 21:17
  „Kretén? Ez gyenge kifejezés Draskovicsra.
  Egy gerinctelen patkány. Undorító a beszéde meg a kinézete is.
  Ő akarja megváltani a világot. Ő beszél igazságról? Nevetséges.Nyáladzó harácsoló gyáva szarházi.

  Kíváncsi lennék a véleményére és a nézet változására ha őt rabolnák ki a cigányok vagy támadnák meg és szúrnák le szeretteit.

  Ha nem lenne védet menekülne mint egy patkány.”
 • 7. Sahin 2009. szeptember 09. 21:10
  „Ennyi feleslegesen működő, semmit nem érő, pénznyelő pártot felsorolni egy cikkben, nem semmi..”
 • 6. gabmaster 2009. szeptember 09. 20:51
  „A legnagyob kockazat az a 540 ezer munkanelkuli akik ha ehesek lesznek lezabaljak a szarhazi vorosek hajat is!!!”
 • 5. Agent 2009. szeptember 09. 20:03
  „Zöld Baloldal
  Fiatal Baloldali Unió
  Magyar Antifasiszta Liga
  Civil Parlament Szövetség

  KIK EZEK? Annyi biztos, hogy államilag vannak pénzelve.

  ....és persze mindig a Magyar Gárda létével van a baj:):):)”
 • 4. Agent 2009. szeptember 09. 20:00
  „Jessz, nem megmondtam, hogy megjelenik a vállról indítható TamásGáspárMiklós - hivatásos rettegő? Így legyen lottó ötösöm:)
  Draskovics elvtárs, ha maga kicsit is ismerné/tudomásul venné az emberek őszinte véleményét egyes népcsoportokról, akkor az oszágban az összes létező településről megállapíthatná, hogy a nácik (legalábbis maguk szerint) már mindenütt a kamrában vannak----KRETÉN!:)”
 • 3. Imcsi 2009. szeptember 09. 19:50
  „"egyes helyeken szélsőségesnek tekinthető szervezetek tagjai fegyverekkel tesznek valamit".
  FEGYVEREKKEL! Már ennek elég oknak kellett volna lennie a közbelépéshez!”
 • 2. Tapmancs 2009. szeptember 09. 18:03
  „A kapafogúnak azt se hiszem el amit kérdez, így nem is figyelek rá.

  Viszont: vajon meddig érvényesek a "régen" kötött szerződések? 1947-es érvényes? Most mindegy hogy milyen ügyben. Hiszen akkor teljesen más vezetés/ helyzet volt. És meddig kell visszamennünk az időben érvényes szerződésekért? Esetleg Mátyás királyig? Az Árpádháziakig? Szent Istvánig?”
 • 1. VJack 2009. szeptember 09. 17:04
  „Drazsé. Foglalkozz azzal, hogy egyszerűen nincs felelős a NBH-nál a mulasztásokért. Mert hogy a régi vezetők már elmentek, az új nem volt ott. Na, kapafogú, mi van az objektív felelősséggel? Ilyen elvitte a cica? Szarházi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Love Story: szerelmes tűzoltóbevetés

Rohanva érkeztek a boltba a tűzoltók a fecskendő tömlőjét húzva, s épp akkora örömet szereztek,… Tovább olvasom