Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Drámai történet - Kifosztás, közöny és emberség Győrben

Megrázó képeket rögzített egy győri bolt kamerája. Fiatalember esett össze vásárlás közben. Volt, aki kegyetlen közönnyel átlépett rajta, akik segítséget hívtak hozzá, pedig kifosztották. A járőrök elfogták az elkövetőket. A történet vége mégis drámai.

Mindennapi életünk sűrűsödött össze néhány percben akkor, amikor az egyik belvárosi illatszerboltban egy fiatalember a pénztárnál hirtelen rosszul lett. Szólt, hogy kimenne a levegőre, de már a bejárat közelében összeesett. Egy pár sietett a segítségére, mentőt hívtak hozzá. Siska Márk és Kiss Tivadar győri törzsőrmesterek szinte a két mentőautóval együtt érkeztek a helyszínre. A 24 éves fiatalembert kétszer újra kellett éleszteni. – Kollégámmal lezártuk a boltot, de még így is volt, aki be akart jönni. Egyikük azt hajtogatta, hogy csak aznap 5 százalékkal olcsóbb a pelenka, és neki mindenképpen vásárolni kell. Kint ekkor már közel százötven kíváncsiskodó gyűlt össze. Bent pedig harcoltak a fiú életéért – mondta el Kiss Tivadar rendőr törzsőrmester.

Siska Márk és Kiss Tivadar rendőr törzsőrmesterek mindent megtettek, amit lehetett: elfogták a kifosztókat. Fotó: H. B. E.
Siska Márk és Kiss Tivadar rendőr törzsőrmesterek mindent megtettek, amit lehetett: elfogták a kifosztókat. Fotó: H. B. E.

– A fiatalembernél nem találtunk tárcát, iratokat, csak egy újnak tűnő mobiltelefont. Ekkor kezdett gyanús lenni, vajon ha a pénztárnál lett rosszul, hogyhogy nincs nála pénztárca és semmilyen papír? – vette át a szót Siska Márk rendőr törzsőrmester. – Megkértük az üzlet munkatársait, hogy hadd nézzük meg videón az esetet. Ott tisztán látszott, hogy a rosszul lett férfi segítségére siető pár nőtagja felvette a földről a tárcát és kiment a boltból. Sőt, azt is láttuk, hogy egy vásárló félrelökte, majd át is lépte a földön fekvő beteget és nyugodt szívvel válogatott tovább az illatszerek között. Egyáltalán nem érdekelte, mi zajlik körülötte, eszébe nem jutott segíteni, még arra is képes volt, hogy kicserélje a neki nem tetsző szappant egy másikra.

A két fiatal rendőr felhívta a mentőállomást és kikérte a betelefonáló nő adatait. Ekkor még nem gondoltak semmi rosszra, a nő azonban csak hebegett-habogott a rendőri telefonra, így kimentek a bejelentett lakhelyre.

A pár először mindent tagadott, a férfi állította, ő nem tudott a lopásról, hazafele avatta csak be társa. Állítása szerint nem rossz szándékkal fordultak a bajbajutotthoz, éppen ezért hazafelé a Rába közelében eldobták a tárcát. A rendőrök átkutatták a területet, de nem találták meg sem a pénzt, sem a papírokat. Kattant a bilincs az elkövetőkön a magatehetetlen férfi kifosztása miatt.

Siska Márk törzsőrmester bement a kórházba, hogy a fiú állapotáról érdeklődjön és ha kell, további segítséget nyújtson. A főorvostól megtudta: a beteget műtik, életveszélyes állapotban volt. A rendőr – mivel a papírok továbbra sem lettek meg – a beteg telefonján felhívta a fiú édesapját és elmondta, mi történt.

A rendőrség sikerrel zárta az ügyet, a gyanúsítottakat elfogták, nyomoznak a kifosztás miatt. De továbbra sem értik: hogyan viselkedhettek ilyen aljas módon az elkövetők, s hogy miként lehetett több ember is ilyen kegyetlenül közömbös a nyilvánvalóan nagy baj láttán.

A járőrök azt már tőlünk tudták meg: bár emberséggel teljesítették feladatukat, sajnos a rosszul lett fiatalember később életét vesztette...

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukába dobta a kerékbilincset és a büntetőcédulát Győrben

Miután tilosban parkolt az autójával, és megbüntették. Tovább olvasom