Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Drágulnak a Budapest–Győr autóbuszjáratok - táblázat

Drágulnak a Budapest–Győr autóbuszjáratok - táblázat

A Kisalföld Volán honlapján közli, hogy a Budapest-Győr autóbuszvonalon közlekedő járatok az „emelt szintű országos személyszállítási szolgáltatás" kategóriába kerültek. Így szeptembertől többet fizethetünk egy utazásért.

Ollári Gergely - 2012.08.10. 08:44
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Szeptember 1-től kezdődően az 1260 Budapest – Győr autóbuszvonalon közlekedő 51, 71, 53, 55, 75, 57, 77, 59, 79, 2, 50, 52, 72, 54, 74, 56, 76, 58, 78 számú járatok, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda tájékoztatása alapján, az „emelt szintű országos személyszállítási szolgáltatás" kategóriába kerültek besorolásra.

Kivonat az országos személyszállítási szolgáltatások díjai táblázatból
Kivonat az országos személyszállítási szolgáltatások díjai táblázatból

Így ezeken az autóbuszjáratokon a díjat az országos személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó díj és az emeltszintű országos személyszállítási szolgáltatás övezetenként meghatározott kiegészítő díjának összegeként kell meghatározni.

A kiegészítő díjat a díjmentes utazásra jogosultaknak, a bérlettel vagy egyéb érvényes utazási igazolvánnyal rendelkezőknek is minden utazás alkalmával meg kell fizetni.A Kisalföld Volán közleménye: http://www.kvrt.hu/index.php?hlid=601
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 21 hozzászólás
Moderálásra küldöm 21. Demalgon 2012.08.13. 13:42

Más az, akinek nincs fogalma az autózásról, és más az, akinek halvány fingja sincs egy autó tényleges és valós fenntartási költségeiről manka. Amortizációval számolni kell, az auto kopik, hacsak nem műanyagból építettél egy Porsche-t. Ha kopik van szervízdíj, ha beléd durrantanak a szervízköltség jelentős, ha elfelejted befizetni a kötelezőt, vagy bármi más miatt a cascot is, és ugrik a biztosításod, akkor a szerelés miatt is a zsebedbe nyúlhatsz mélyen. Van haszna a kocsinak, nem vagy időhöz kötve, de ezen kívül inged-gatyád rámegy. Téli gumi minek kell? Ha majd fejreállsz, akkor beszélünk róla.

Moderálásra küldöm 20. miracle 2012.08.11. 11:45

Mankapunka
Gyengébbek kedvéért soroltam fel az alábbi tételeket, mert nagy divat csak a benzinköltséget figyelembe venni az autózás költségeinél. Ez a teljes költségnek - az amortizációt még figyelembe sem véve - csak a fele kb.

Moderálásra küldöm 19. Mankapunka 2012.08.11. 02:44

Akkor járjatok busszal meg vonattal.

De az megfizethetetlen,hogy nem kell a keleti pályaudvartól pest külső kerületéig eljutni valamilyen úton-módon.
Ugye a HÉV is kiszámíthatatlan,mert lopják a vezetéket,szegény régi buszok nincsenek karbantartva.

miracle KGFB alaból fizetni kell,ha van autód,szervíz,az annyi,ha okosan használod az autód,mint amennyit a buszon-vonaton megspórolsz,téli gumi? nem értem,minek kell? nálam nyáron is az van fent,és nem eszik tőle az autó többet,az a pár deci nem mérhető igazán,ha nagyrészt városban jársz vele. Amortizáció: akkor minek vette is valaki a kocsit valaki a családban.
Akkor ne is egyél annyit,mert úgyis csak ki pottyantod a WC-n,nem?

Ezt csak olyan írja,akinek null fogalma van az autózáshoz,és itt nem a szerelésre gondolok.

Tudod,megfizethetetlen,mikor a 90 éves nagyszülőt eltudod vinni a szülőfalujába,ami nem itt van a megyében.
Pár ezer forintot meg,amit fillérba..ol,azt meg tartsd meg,és ülj rajta,majd attól boldogabb leszel.

Moderálásra küldöm 18. Truder 2012.08.10. 23:54

A z a kettő, ami megmaradt? Szégyen

Moderálásra küldöm 17. sorok_közt 2012.08.10. 23:46

15!
Miről beszélsz? Miféle államilag támogatott buszjáratról? A Volán legnyereségesebb járata volt a Győr- Budapest szakasz, amíg le nem állították a buszközlekedést. Mit kellett azon támogatni? Nyilvánvaló, hogy ezen a szakaszon bármely vállalkozó nyereségesen tudná közlekedtetni buszjáratát, ha az állam engedné, nem élne vissza monopolhelyzetével . Milyen alapon döntenek helyettem, ha én megfizetem az árát?

A másik: miért jobb az nekem, hogy a Népligethez át kell metróznom a Keletiből, amikor eddig a busz ott tett ki?

Moderálásra küldöm 16. miracle 2012.08.10. 19:55

Jannus
Kgfb, műszaki, szervíz, téli gumi, olaj és persze az elején maga az autó: gondolom ingyen van. Amortizáció sincs.
Elfelejtetted őket beleszámolni.

Moderálásra küldöm 15. gte325 2012.08.10. 19:14

kora hajnaltól késő estig óránként min 3, de csúcsidőben akár 5 vonat is indul, kb 1200 férőhellyel, általában pontosan, menetrend szerint Budapest felé, és hasonló a visszautazás lehetősége is. A vonatok tisztaságával sincs sok probléma, a Stadler, ill Bombardier (piros) vonatok tiszták, a teljes utastér légkondicionált, a gyorsaság megfelelő, a RJ személyautóval a pályán is verhetetlen. A szombathelyi (92xx) gyorsok hagynak némi kívánnivalót maguk után, de sztem Sopron-Győr-Bp viszonylatban nincs szükség államilag támogatott autóbuszjáratra. A buszok feladata az, hogy az utasokat a vonathoz vigyék.

Moderálásra küldöm 14. anthisthenes 2012.08.10. 18:10

Belenéztem a menetrendbe. Persze a jelenlegibe. Budapest-Győr gyorsvonat illetve Railjet 1.21 perc azaz 81 perc 2520 forint illetve 2930 forint.
Volán 1 közvetlen járat(!) 110´ 140 km díjövezet = 2520+ ???
Átszállással Székesfehérváron 185´ 70 + 90 km-es jeggyel 1300 + 1680 = 2980 forint
Miről is beszélünk???

Moderálásra küldöm 13. umberto 2012.08.10. 17:42

Semmi gond ezzel.
Vonattal+BKV-vel kicsit macerásabb Bp-re utazni. A vonatok, állomások koszosabbak, büdösebbek.
Ezért lesz olcsóbb.

Akinek meg fontos a rövidebb menetidő, tisztaság és kényelem, az fizessen többet.

A jobb drágább - így működik minden normális piacgazdaság, nincs miről beszélni.

Moderálásra küldöm 12. anthisthenes 2012.08.10. 17:25

Nemrég arról volt szó, hogy egységesítik a MÁV (GYSEV) és a Volán jegyárait. Miért is drágább a busz? Gyorsabb a vonatnál? Nem. Kényelmesebb? Ha még egy WC-vel felszerelt "luxusbuszon" (látod ugye az idézőjelet! ) is ki szeretnél menni a toiletre, már magadra vonod a sofőr és utastársaid haragját. Csomagot kevesebbet és nehézkesebben szállíthatsz. stb.,.... Ám, el kell viselned, hogy a sofőr egyfolytában telefonál (ugyan kinek és miért?) dohányzik, (neki miért is lehet? ), ha késésben van is kiveszi a neki járó szabadidőt. Akkor miről beszélünk?
Aki azt írta, hogy köszönjük Orbán Viktor, meg hogy ezt ez a rendszer termelte ki, ugye nem fog 2014-ben a Fideszre szavazni??? Ne politizáljunk, de a bukott pártokat próbáljuk örökre eltávolítani a parlamentnek a közeléből is!!!


21 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...