Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Dr. Zacher Gábor toxikológus Győrben mesélt - videó

Zacher doktor gyakori médiaszereplő, az egyik legismertebb orvos az országban. Most Győr-Szabadhegyen járt.

A neves toxikológus, Zacher Gábor volt a vendég a Szabadhegyi Találkozások rendezvénysorozat soron következő programján kedden este hat órakor.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a József Attila Művelődési Ház előcsarnokában kivetítőn is nézhették az osztályvezető főorvos előadását. A házigazda most is mint minden alkalommal, Simon Róbert Balázs alpolgármester volt.

Dr. Zacher Gábor Budapesten született 1960. október 8-án. Elsőre nem vették fel az orvosi egyetemre, ezért állatgondozónak állt. Utána műtősfiú lett az egyik koraszülött osztályon, ő tisztította az inkubátorokat.


Videó: Gulyás Attila.


Az egyetem és a kórház mellett pedig folyamatosan mentőzött, 18 évig mentőtisztként vonult a betegekhez, mert mindig is érdekelte a sürgősségi ellátás, ahol azonnali döntéseket kellett hozni. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1986-ban végzett.

1998 óta dolgozik a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai Toxikológiai Osztályán, mint osztályvezető főorvos. Működése alatt a kórházi osztály nemzetközi elismertségre tett szert.

Évente körülbelül 9 ezer embert kezelnek különféle mérgezések és függőségek miatt, legtöbbször öngyilkosokat, alkoholmérgezett és drogtúladagolásban szenvedő pácienseket látnak el.

Klinikai toxikológiát oktat a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Centrumában. 2002 óta orvosi toxikológus igazságügyi szakértőként tevékenykedik.

Narkológia című tantárgyat oktat a Rendőrtiszti Főiskolán. Gyakori és mára közkedvelt médiaszereplő, az egyik legismertebb orvos az országban. Megjelenése, fellépése, hanghordozása határozott, mindig egyenesen és nyíltan fogalmaz.

Polgári családból származik, korábban a Fideszben politizált. Ha történik valamilyen nagy horderejű mérgezés, vagy új kábítószerféleséget dobnak piacra biztosan megszólaltatják. A hírverésen túl, nevelő céllal is nyilatkozik, mellyel fontos információkat képes átadni az embereknek, főleg a fiataloknak.

Több mint harminc éve pipázik és szenvedélyesen gyűjti is azokat. Viccesen nyilatkozta már többször, hogy neki is vannak függőségei, az egyik a pipázás, a másik a mogyorós csokoládé, amit mindig tart a munkahelyén a fiókjában is.

Szeret futni, kerékpározni, munkamániás, naponta csak 4-5 órát alszik, de minden szenvedélynél fontosabb számára a családja. Törökbálinton él, felesége Gyöngyvér építőmérnök, hídépítő, egy fia van, Bendegúz.

Neves orvosdinasztiából származik, testvérével együtt ötödik generációs orvosok. Az ünnepeiken mindig Sacher-torta a desszert, ami nem véletlen, hiszen dédnagyapjának unokatestvére volt Franz Sacher, Metternich herceg híres udvari cukrásza.

Olvasóink írták

 • 4. sorbit_4 2011. december 14. 20:37
  „Szuverén egyéniség (egészséges szemlélettel), több társadalmi problémát érintett. Az ilyenek kezelésével mindíg zavarban van a hatalom. Sajnálom, hogy nem voltam ott. Köszönjük a videót.”
 • 3. gig-big 2011. december 14. 18:01
  „Azért kemény, ahogy nyilatkozik, pedig sem nem szociológus, sem nem pszichológus, csak egy baleseti sebészből lett detox-vezető doki.
  A szakmában úgy hívják: a kopasz drog-celeb.
  Amúgy jó fej.”
 • 2. Guci01 2011. december 14. 10:50
  „Én az Ő könyvét kértem a "Jézuskától". :)”
 • 1. rubeola 2011. december 14. 09:53
  „Jó fej!!! Sok ilyen kellene!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai kis- és középvállalkozók ismerkednek a győri Széchenyi István Egyetemmel

A Vállalkozók Országos Szövetségének Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete, a Széchenyi István Egyetem… Tovább olvasom