Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Dr. Willi Klinkhammer elbúcsúzik Győrtől

Budapest–Győr - Az elmúlt évtizedben komoly és jelentős egyházi tevékenységet fejtett ki dr. Willi Klinkhammer, a magyarországi németek lelkésze, a Kölni Érsekség teológiai professzora.

A lelkész Budapesten a Szent Erzsébet Egyházközséget vezetve fogta össze a Magyarországon élő német katolikus hívőket.

Fővárosi egyházi tevékenységén túlmenően egy-egy hétvégén más-más magyarországi városban, így általában a hónap utolsó vasárnapján Győrött, a Magyar Ispitában tartott német nyelvű szentmisét a megyeszékhelyen, illetve a régióban élő német ajkúaknak.

Dr. Willi Klinkhammer az elmúlt napokban tartotta zárómiséjét Győrött. Homíliájában a krisztusi szeretet fontosságát és a keresztény egységet hangsúlyozta és visszatért azokra a fontos eseményekre, amelyek az elmúlt közel egy évtizedben történtek a magyarországi németek vallási életével kapcsolatban: így kitért a rendszeres szentmise utáni baráti hangulatú összejövetelekre a győri német önkormányzat Kazinczy utcai épületében, a nagy sikerű kirándulásokra Ausztriába és Németországba, továbbá arra a szentmisére, melyet egyenes élő adásban mutatott be az osztrák ORF és a német ZDF tv-állomás a budapesti Szent Erzsébet Egyházközség templomából nagyszámú győri hívő részvételével, és ezzel megismerték Európa-, sőt, világszerte a magyarországi németek egyházi tevékenységét. A lelkész megható módon beszélt az évente megtartott sajátos úrnapi körmenetről, amelyet a hagyományoktól eltérően nem közterületen, hanem a pesti oldalról, a kikötőből indulva a Dunán, a hajón bemutatott úrnapi szentmisével egybekötve szervezett meg.

Dr. Willi Klinkhammernek nagyon sokat köszönhet Győr és a városban élő németek a lelki gondozás átvállalásában. Dr. Schmidt Péter a szentmisét követő ünnepségen nagy elismeréssel szólt a Németországba visszatérő teológiai professzor munkájáról. Az új németországi lelkész bemutatására szeptember 27-én kerül sor Győrött. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szigetközi utat is elérte a pangás

Győr környéke - Épp egy éve írtunk arról, hogy a szédületes építkezési kedvnek köszönhetően… Tovább olvasom