Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Dr. Ottófi Rudolfra emlékezünk

Egy évvel ezelőtt, dr. Ottófi Rudolf alpolgármester halálával hatalmas veszteség érte az önkormányzatot és Győr városát.

A győri városvezetés kedden a sírjánál emlékezett az egykori politikusra, munkatársra, barátra…

Egy évvel ezelőtt, hosszan tartó betegség után hunyt el dr. Ottófi Rudolf. Az alpolgármester halála az egész önkormányzatot megrázta, hiszen egy mindig közvetlen, figyelmes és segítőkész barátot veszítettünk el a személyében. Borkai Zsolt polgármester, dr. Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs alpolgármesterek, valamint Bolla Péter kabinetfőnök 2012. február 7-én, dr. Ottófi Rudolf halálának egy éves évfordulója alkalmából helyeztek el koszorút az alpolgármester sírjánál, és emlékeztek meg egykori munkatársukról.


Dr. Ottófi Rudolf 1950-ben született Budapesten. 1977 óta élt Győrben, 1989 óta pedig Bácsán. A Széchenyi István Egyetemen geoinformatikát tanított, a FIG (Nemzetközi Földmérő Szövetség) szakmai képzéssel foglalkozó munkabizottságának tagja volt. Az önkormányzatban képviselőként lakókörnyezetének (Bácsa, Kisbácsa, Sárás) érdekeiért dolgozott, 2006-ban és 2010-ben is alpolgármesternek választották. Az egyetemen, családja körében, a városházán, és az egész városban nagy tisztelet övezte, hiszen cselekedeteit az emberségesség, a másokért való tenni akarás, a közösségi összetartozás érzése irányította.

Alpolgármesterként elévülhetetlen érdemeket szerzett Győr oktatási és kulturális életének jobbításában, az egyházakkal és a civil szervezetekkel való együttmunkálkodásban. Munkája során mindig a város érdekeit követte, politikai tevékenységét a keresztény értékek, a nemzeti összetartozás jegyében fejtette ki. Munkásságát a győri közgyűlés posztumusz díszpolgári címmel ismerte el.

Dr. Ottófi Rudolf betegsége idején sem panaszkodott, hanem dolgozott tovább, segített másoknak, amennyire erejéből tellett. A mai nap tehát az emlékezés napja. Emlékezzünk dr. Ottófi Rudolfra egy elhivatott politikusra, felkészült oktatóra, tisztes családapára és igaz, jó barátra.

Borkai Zsolt
Győr Megyei Jogú Város polgármestere

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen jegyeket a győri vasútmodell kiállításra!

A kisalfold.hu 15 darab páros tiszteletjegyet sorsol ki ki a győri vasútmodell kiállításra - játékra fel! Tovább olvasom