Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Dr. Alexay Zoltán, Hatoss Tibor és Iván István kiállítása

A VOKE Arany János Művelődési Házban (Hotel Szárnyaskerék Győr, Révai u. 5.) megnyílt dr. Alexay Zoltán, Hatoss Tibor és Iván István közös tárlata.

A kiállítást megnyitotta: Orbán Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság vezérigazgatója. Vadászkürtön közreműködött Bolla Balázs erdőmérnök tanár.

Dr. Alexay Zoltán – természetfotós

1937-ben született Pápán. 1961-ben diplomázott Szegeden biológia-földrajz szakon. Ezt követően Győrött a Kazinczy Gimnáziumban tanított. 1993 óta a Széchenyi Egyetem környezetmérnöki szakán oktat. Tagja a Győri Fotóklubnak. Szigetköz fotóival itthon és külföldön számos önálló kiállításon szerepelt. 2002-ben a Magyar Fotográfiai Alkotócsoportok Országos Szövetsége életműdíjjal, 2007-ben aranydiplomával tüntette ki. 2008-ban a természetvédelem területén közel félévszázados tevékenységéért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét.

Dr. Alexay Zoltán, Hatoss Tibor és Iván István kiállítása - Fotó: Szük Ödön


Hatoss Tibor – preparátorkészítő

1961-ben született Győrben. 1974-ben ismerkedett meg dr. Nagy Imrével, aki a Természettudományi Egyetem preparátoraként dolgozott. 4 évig tanult mellette. A preparálással párhuzamosan a szobrászat, illetve a rajz és a festészet is érdekelte. Ezeket a mai napig hasznosítja a munkáiban. Több, mint 30 éves szakmai múltjából adódóan elmondhatja, hogy munkái a világ sok részére eljutottak már.

Iván István – természetfestő

1964-ben született Sopronban, azóta is ott él. Harmincas évei közepéig nem fogott ecsetet a kezébe és nem festett. 2000-ben vásárolta meg első festőeszközeit. Önvallomása szerint az első szárnybontogatásai olyanok voltak, mint bárki másé, megpróbálta mások technikáját ellesni, nem lemásolni mások festményeit, inkább utánozni. Szanyban a megyei vadásznapon volt az első önálló bemutatkozása, ott ismerte meg Csiszár Józsefet, a magyar vadászfestészet kiemelkedő alakját, aki azóta tanára és barátja lett.

A kiállítás megtekinthető május 11-ig naponta 10–17 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közbiztonsági HÁLÓ - Győr

A Győri Rendőrkapitányság munkatársai 812 esetben végeztek igazoltatást a héten, április 11-18.… Tovább olvasom