Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Döntsön a megye legmodernebb épületeiről! – Segít a Térjel

Győr – Csokorba gyűjtöttük az utóbbi években épült legmodernebb kisalföldi épületeket. Olvasóinknak nincsen más dolga, mint szavazni róluk, esetleg ítélkezni felettük.

Mindehhez segítségül hívtuk az idén jubiláló, 5. Térjel kiállítást. Azt a győri seregszemlét, ahol a megyei építészek hagyományosan bemutatják megvalósított elképzeléseiket, nem ritkán 21. századi formát sugalló épületeken.

'68-as klubház, mely megelőzte korát

„Idén 73, már kivitelezett épületet állítottunk ki a Városi Művészeti Múzeum Képtárában. A kiállítás télen Pécsre, Budapestre és Kolozsvárra is elviszi a Kisalföld jó hírét. Pontosabban azt, hogy a győri építészek mernek merészet álmodni Mosonmagyaróváron, Csornán, Pannonhalmán és természetesen a megyeszékhelyen" – mondta a kisalfold.hu érdeklődésére Tárkányi Sándor, a kiállítás szervezője, tavaly a Megye hét csodája játékunk zsűritagja.

A mustra tucatnyi különlegesnél különlegesebb épületet visz tálcán a nagyközönség elé. A tárlat első épületét 1968-ban húzták fel a Zrínyi utcai kórház területén; Ivánka András klubháza minden kétséget kizáróan megelőzte korát. Az itt felbukkanó családi házak szinte önmagukban megérnének egy misét, pontosabban cikket, most legyen elég ezekről az épületekről annyi, hogy akad például közöttük olyan, amely Győr-Szigetben két utcát köt össze.

A Pannonhalmi Apátsági Borászat. További képekért kattintson ide!


A Pipacstól a Termálfürdőig

A szavazásra, véleményformálásra pedig azt a tizenkét, kiállításon is közszemlére bocsátott megyei épületet választottuk, melyek szinte egytől egyig érzelmeket – hol jókat, hol rosszakat – váltottak ki az emberekből, de legalábbis mindenki tud a létezésükről.

Íme, a Top 12-es lista: Pannonhalmi Apátsági Borászat (tervezők: Czigány Tamás, Tóth Györgyi, Papp Róbert), Audi Fórum, ismertebb nevén Pipacs (tervezők: Csillag Katalin, Gunther Zsolt), győri Termál- és Élményfürdő (tervezők: Bodrossy Attila, Pozsgai Zoltán, Takács Attila), Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont (tervezők: Czigány Tamás, Fodróczy József, Varga F. István), csornai Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola (tervezők: Karácsony Tamás, Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos), mosonmagyaróvári többlakásos lakóépület (tervező: Czigány Tamás, Páll Anikó), győri Árkád (tervezők: Bodrossy Attila, Manfred Geppert, Tutervai Mátyás, Józsa Mária, Eke Zsolt), Győri Ítélőtábla (tervező: Patartics Zorán), Győrszentiváni Közösségi Ház (tervezők: Czigány Tamás, Papp Róbert, Tóth Györgyi), ETO stadion lelátók (tervezők: Bodrossy Attila, Tutervai Mátyás, Sándor János), Széchenyi István Egyetem Építész Műteremház (tervezők: Bodrossy Attila, Czigány Tamás), mosonmagyaróvári NYME Biotechnológiai Központ (tervező: Lenzsér Péter).

Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola Csornán. További képekért ide kattintson!


Ezekre az épületekre lehet szavazni, róluk lehet véleményt mondani portálunkon – ne fogják vissza magukat, s érveljenek értelmesen.

 Fókuszban a Térjel

A „TÉRJEL" Kortárs Győri Építészek Kiállítása eddig négy alkalommal került megrendezésre győri, pécsi, illetve budapesti helyszíneken. A kiállítás nem csak szakmai körökben, hanem a szélesebb nyilvánosság tekintetében is nagy sikert aratott. Akit bővebben érdekel a Térjel, itt talál róla információkat.


Szavazás itt.

Olvasóink írták

 • 4. Korrekt 2008. november 02. 22:43
  „......azért van itt komolyabb baj is. Azt a gyönyörü hegyoldalt felturták-tönkretették a kedves pap-bácsik egy kis pincészet miatt. ( de másvégett sem szabadott volna)
  Milyen kedves:(
  Vagy mostmár nekik mindent szabad?

  .....egyébként van néhány modern kripta, melyeket a rémálmukban formáltak meg, de vannak kitünöek is.

  ...és hól a szöveg? ....vagy mindenki tudja, hogy melyik-melyik?”
 • 3. Zsoltika 2008. október 25. 11:06
  „Az egyetemi építész műterem úgy néz ki mint egy halottas ház a város közepén. A forma rendben van, de mi a francért kellett feketére festeni az egészet, ami ráadásul olyan foltosra sikeredett mint az állat. Elnézést a kritikáért, de valahogy nem tartom túl "erotikus" látványnak, de tényleg csak a színével van bajom”
 • 2. Egyetemista 2008. október 24. 20:41
  „Szerintem a GYMS-megyei Kereskedelmi és Iparkamara épülete kimaradt a választási lehetőségek közül”
 • 1. torban 2008. október 24. 17:01
  „Nos, képpel azért könnyebb...
  az "érveljenek értelmesen" azért kicsit durva...legalábbis erős...annyira biztos értelmes az az olvasó is, mint aki - elsőre -képek nélkül kitette...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóborló nagypapák, vándorló idősek

Győr-Moson-Sopron - Több mint egy hete, hogy eltűnt, pontosabban otthonából elkóborolt egy idős… Tovább olvasom