Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Dömötör Gyuláné Weicher Andrea kiállítása

Dömötör Gyuláné Weicher Andrea kiállítása megnyílt a győri, Petőfi Sándor Művelődési Házban az alkotó első bemutatkozása.
Andrea 1968-ban született, az általános iskola elvégzése után egészségügyi szakközépiskolában tanult tovább, ahol általános ápoló-asszisztensi szakon végzett 1986-ban. Még ebben az évben beíratkozott a Révai gimnáziumba és 1989-ben érettségizett. Dolgozott a Petz Aladár kórházban négy évet, a pszichiátrián nővérként, ahol ideg-elme szakápolói képesítést szerzett. Huszonnégy éve dolgozik az egészségügyben és nagyon szereti szakmáját. Jelenleg körzeti nővérként dolgozik a Liezen-Mayer úti rendelőben dr. Zalán Kalatin asszisztense. Hét éve gyógymasszőrként is segít az emberek gyógyulásában. Édesapja sajnos 10 éve meghalt, ő az akkori Magyar Vagon- és Gépgyár dekoratőre volt. Neki még megtiszteltetés volt, hogy Tóvári Tóth István festőművésztől tanulhatott festeni, de azt nem érhette meg, hogy neki önálló kiállítása lehessen, pedig csodás képeket festett. Mikor betöltötte 40. életévét elhatározta, hogy elkezd festeni, hátha örökölt tőle valamit a művészi tehetségből. Bevallotta, hogy előtte még nem is rajzolt semmit. Mikor megvette élete első vásznait és festőállványát, a család arckifejezéséből nem sok jót olvasott ki. De mivel gondolom megbántani nem akarták, hagyták, hogy kifessem magamból azt, ami belőle kikívánkozott. Mindig is szeretett kiállyításokra járni, és a festészet iránti szeretetét talán genetikailag örökölte. Jelenleg a leghálásabb közönsége a férje, a 20 éves egyetemista fia, az édasanyja, és a 92 éves nagymamája, valamint a főnöke és kollégái a munkahelyén. Azok az emerek, akiknek fontos a véleménye, azok bíztatják, hogy amit csinál, az jó, de szeretné, ha mások is megismernék és talán a képeivel sikerül a szürke hétköznapokat kissé színesebbé tenni, neki már ennyi elég lenne.
A tárlatot megnyitotta Molnár Tibor grafikus művész, a kiállítás megtekinthető május 26-ig.

Fotók: Szük Ödön

Olvasóink írták

  • 2. Révfalui-szúnyog 2011. május 06. 20:51
    „Hát, a cikkhez mellékelt ,,képek" egyikét sem tenném ki a házamban...”
  • 1. Epoxigyanta 2011. május 05. 15:36
    „Gratulálok kedves Andrea az egész kiállításhoz! A tehetség valóban "átöröklődött",van keresnivalója a kortárs művészek között.További sikeres pályafutásához pedig sok szerencsét kívánok!
    N.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 éves a Diákhitel: a megyei diákok 6,5 milliárd forintot vettek fel mostanáig - videó

Megyénkben jóval kevesebb hallgató élt a diákhitel adta lehetőséggel, mint az ország más térségeiben. Ráadásul megyei diákok törleszteni is szeretnek. Tovább olvasom