Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Dolgozott a lopóautó

Győr - Az autóelszállítások száma nyolcadával, a kerékbilincseléseké hatodával esett vissza idén a megyeszékhelyen. Az ok: jobban odafigyelnek az
autósok.

A győri közgyűlés 2005 tavaszán fogadta el az autóelszállítást és a kerékbilincselést szabályozó rendeletét. Az első „bevetésre" három hónapot kellett várni. Azóta ugyan volt olyan időszak, amikor szünetelt ez a tevékenység Győrben, de 2007 áprilisában újra „élesítették" a rendszert.

Truka István, a városi közterület-felügyelet vezetője a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy idén összesen 785 autót szállítottak el, szemben a tavalyi 899-cel. A csökkenés csaknem 13 százalékos, amit a szakember azzal magyaráz, hogy a közlekedők jobban odafigyelnek a parkolásra, mivel a gépkocsijuk kiváltása 20.400 forintba kerül, és ennyiért már érdemes körültekintőbbnek lenni. A büntetési tétel egyébként 15 ezer forint plusz áfa, további 2000 forint plusz áfát pedig a jármű tárolásáért kell fizetni naponta, de már az első megkezdett perctől.

Másfél év alatt mindössze néhány olyan tulajdonos volt, aki nem „eltűnése" napján ment kiváltani a kocsiját.

A leggyakrabban egyébként a közlekedés biztonságát veszélyeztető parkolás, a mozgáskorlátozott-parkoló jogtalan elfoglalása, a járda, kerékpárút elzárása, illetve megállni tilos táblánál történő parkolás esetén szállítanak el járművet.

Truka István elmondta: hasonló tendenciát tapasztaltak a kerékbilincseknél is. Ezt a büntetést 964-szer alkalmazták ebben az évben, miközben tavaly 1166 szerepelt a rubrikában. A visszaesés 17 százalékos volt. Ennek a büntetési tétele 15 ezer forint plusz áfa.
A vezető magyarázatként ismét csak a közlekedők jogkövetőbb magatartását említette, ami szerinte örvendetes, mert a cél az volt, hogy javuljon a parkolási morál. A közterület-felügyelők a leggyakrabban engedély nélküli parkolás miatt bilincselnek a sétálóutcákban, de
nemegyszer a zöldterületen lépnek akcióba.

„Sajnálatos módon a közlekedési morálban csupán a javulás apró jelei mutatkoznak Győrben. Az állampolgárok – különösen most, az év vége felé – rendkívül türelmetlenek és ingerültek" – adott nem túl szívderítő helyzetjelentést Truka István.

Olvasóink írták

 • 10. fortuna54 2008. december 31. 19:16
  „Elemér,te csak oktasd a családodat az ilyen amcsi szaktudásra.Ki vagy te,egy rövidnadrágban járo
  mafiázo? Idáig hittem,hogy csak buggyant vagy,de hogy még a törvényszegés profszora is vagy?
  Talán azért kellet lelépned,mert megbuktál.Azért az a nagy magyar gyülölet?Szolj normálisan vagy
  halgas.Már mindenkit untatsz.”
 • 9. elemér 2008. december 31. 14:38
  „Hová küldjem a sony fényképezögéped, Sopron, Tatabánya vagy Virginia ?”
 • 8. O.Cs. 2008. december 31. 07:54
  „elemér!

  Szedd össze magad mert nagyon szánalmas vagy!”
 • 7. elemér 2008. december 30. 16:13
  „Persze ide kell kis amcsi szaktudás. Elösször is a táblát cseréld le. Ráteszel egy mágnesos táblát és ugy parkolj hogy nyugodtan dolgozhatsz szükség esetén, mikor kifurod a zárat. Zár a leggyengéb ezen a szerkezeten.”
 • 6. zotya975 2008. december 30. 11:51
  „Én már láttam, amikor a posta előtt a mozgáskorlátozott helyére állt be az Audis menő csávó, amikor kijött pont akkor akasztották rá a verdáját a lopóautóra. Volt ám siránkozás, meg magyarázkodás. Meg egyszer láttam, hogy arendőr a tecsónál fényképezte a kocsikat, de legtöbbször megússzák.”
 • 5. PrettyWoman 2008. december 30. 11:38
  „Bevallom, én még nem láttam olyat, hogy a mozgáskorlátozott helyen való jogtalan parkolásért vittek volna el autót. Csak a tábla miatt (várakozni tilos). Ettől persze még lehet, hogy volt ilyen.”
 • 4. upho 2008. december 30. 10:35
  „amcsi szaktudas elemer? ne legyel mar szanalmas...”
 • 3. zotya975 2008. december 30. 09:48
  „Nem sokkal egyszerűbb, ha szabályosan parkolok, és nem bilincselnek meg?”
 • 2. elemér 2008. december 29. 20:03
  „Ki lehet furni a zárat, láncat is lehet vágni meg a vasat is. Szerszám kell a kocsiban szükseg esetén. Youtube videok is mutatják hogy kell. Itt az USA-ban bérel az ember szerszámot a HomeDepot-ban. Ezért jó az internet meg angol tudás. Ilyesmit egy ottani mamlasz ne próbáljon, mert ide már azért kis amcsi szaktudás is kell.

  http://www.youtube.com/watch?v=AreL84iJnSY&feature=related

  http://images.google.com/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=s&hl=en&q=ker%C3%A9kbilincs&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi”
 • 1. zotya975 2008. december 29. 16:58
  „Teljesen jogos, aki tiltott helyen áll azt vigyék! Nap mint nap látni a nagyáruházaknál mennyien foglalják el a mozgáskorlátozottak helyét, nem képesek 10 méterrel többet sétálni. Faluhelyen is meg lehet nézni hányan parkolnak a járdán, pedig minden háznak van udvara, csak lusták beállni, a gyalogos meg kerülgesse az autókat a sárban, meg az árokparton.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyszer volt Győrben éjszakai bulibuszjárat

Győr - Belátható időn belül már aligha indul éjszakai buszjárat Győrben, mivel a tömegközlekedésnek… Tovább olvasom