Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Dolgoznak a győri vasútállomáson

Miért nem működik a győri állomáson a hangos utastájékoztatás? - kérdezet sms-ben egy olvasónk.
SMS
„Miért nem működik a győri állomáson a hangos utastájékoztatás? Miért nem lehet előre bemondani a késést, annak okát és hogy mi várható? Az állomás felújítását nem úgy volt, hogy idén kezdik?"
Lapunk megkereste a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságát. Kavalecz Imre sajtószóvivő arról tájékoztatott: „Az elmúlt időszakban Győr állomás utastájékoztató berendezésével műszaki gond nem volt, üzemszerűen működött. A korrekt tájékoztatáshoz minden feltétel rendelkezésre áll: a győri pályaudvaron korszerű, számítógép által vezérelt digitális rendszer működik.

A panasz kivizsgálásához a számítógép archivált közleményei használhatóak, de az időpont és a vonat megnevezése nélkül nem áll módunkban beazonosítani a panaszt. A vasúttársaság, így a helyi állomásfőnökség is a hangosbemondót kezelő munkatársak figyelmét felhívja az utastájékoztatás fontosságára."

A Kisalföld legutóbb augusztus 4-én számolt be az állomásfelújítási munkálatokról. Akkor azt írtuk: július végéig a kábelkiváltási, kábelalépítmény-építési, felső vezetéki munkák nagy része elkészült, átépült Győr-Gyárváros megállóhelynél az egyik vágány, elkészült az emelt peron új burkolattal, folyamatban van a másik vágány átépítése. A postaépület emeleti részének átalakítása folyamatban van biztosítóberendezési épületté.

Kavalecz Imre azt közölte: azóta további építési munkák történtek. „Ahogy korábban jeleztük, a szerződés szerinti munkák befejezését 2008 második félévére tervezi a MÁV. Mindezeket az infrastruktúra-fejlesztéseket a győri pályaudvar korszerű – Alcatel típusú – biztosítóberendezés-szerelése előtt el kell végezni." A szóvivő megadta a munkák részletezését is: átépült a Győr előrendező jobb és bal vágánya, a Győrszentiván–Győr-Szabadhegy összekötő, úgynevezett delta vágány, Győr rendezői XI., XII. ,XIII., XIV., XV., és XVI. vágányai, valamint új sk+30-as peronok épültek Győr-Gyárváros megállóhelyen. Folyamatosan épülnek a kábelalépítmények és részlegesen felújítják a villamos felső vezetéki hálózatot is. „A postaépület emeleti részének átalakítása befejeződött, és a vállalkozó rövidesen szállítja a biztosítóberendezés egységeit" – tette hozzá Kavalecz Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Papp László lesz Győr új jegyzője?

Alig ezerlakosú körjegyzőség éléről kerülhet a megyeszékhelyre Győr új jegyzője. Tovább olvasom