Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Dobson Tibor Győrben: tájékoztatás krízishelyzetben

A "krízis kommunikációról" szervezett tájékoztatót szerdán a megyei védelmi bizottság. Dobson Tibor dandártábornok a sajtóval való bizalmi kapcsolatról, a tényszerű és hiteles tájékoztatás fontosságáról beszélt.

Széles Sándor, a megyei védelmi bizottság vezetője szerint a szerdai tájékoztató segít abban, hogy egy esetleges krízishelyzetben az illetékes szervek és a sajtó egymás gondolkodásmódját ismerve együttműködhessen.

Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának hivatalvezetője szerint a hír mára értékké vált, s a rendszerváltás után nőtt az igény azon személyek iránt, akik a sajtó rendelkezésére állnak.

"Krízishelyzetben nincs rosszabb, mint ha sokan, hosszan magyarázkodva beszélnek a helyzetről, teendőről. Tényszerű, hiteles információt kell biztosítani.

A 2010-es vörösiszap-katasztrófa idején például "patikamérlegen kellett mérnünk", mit mondunk a hazai és külföldi médiának, hisz az ország megítéléséről is szó volt.

Beszéltek itt radiokatívitásról, veszélybe lévő Dunáról, a turizmus eltűnéséről: ezeket a felvetéseket kezelni kellett" - mondta. Hozzátette: krízishelyzet után érdemes a tapasztalatokat összegezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőn és pénzen múlik

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom