Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Döbbenetes tragédia Győrben - Nem találtak drogot az orvos vérében

Tragikus körülmények között, szinte órára egy időben elhunyt két fiatalember Győrben. Az orvosnál megvan a toxikológiai vizsgálat eredménye, a másik fiatal esetében még nincs.

A Kisalföld információi szerint a toxikológiai vizsgálat során nem találtak drogot annak a 25 éves radiológus orvosnak a vérében, akit december 14-én gázolt el a vonat Győrben.

Közben jelentkezett egy másik apa, akinek a fia - a szülő elmondása alapján - ugyanazon a napon, ugyanott mulatott, ahol a fiatal doktor. Ő is meghalt.

Életerős fiatalember mosolyog a dalmát tengerparton. Már csak fényképen. Ifj. Bor József halott. A győri fiú december 13-án bulizni indult el, mint utólag kiderült, hajnali fél öt körül taxi vitte haza. Egy nappal később a fürdőkádban találtak rá. A boncolás mérgezést és légzésleállást, tüdőembóliát állapított meg. Az édesapja azért beszélt erről a Kisalföld napilap szerdai számában, mert hallott a fiatal orvos esetéről, akit egy vonat gázolt el, vélhetően ugyanakkor, amikor a fia meghalt.

Ifj. Bor József tragédiája egy újabb hatalmas felkiáltójel, amit szülőnek, fiatalnak meg kell látnia. A fiút édesapja nevelte fel, kapcsolatuk harmonikus kellett hogy legyen. Az apa, Bor József mondatai mind erről árulkodnak. Jocó (a gyászoló szülő végig így szólította) dolgozott Hollandiában, majd Finnországban. Utolsó munkája az utóbbi országba szólította, az ott keresett pénzből pedig édesapjának vett autót, aki munkája révén szintén sokat ingázik Nyugat-Európában. A finnországi munka az év végén járt le, az ünnepekre készültek. A családban gyakorlatilag ketten maradtak, együtt is építették szorgos munkával azt a győri házat, ahol Jocó meghalt, s ahová az apa azóta nem bírt hazamenni.

A fiatalember nem dohányzott, s édesapja esküszik arra is, hogy soha nem drogozott. „Őszintén beszéltünk erről, nem kételkedem benne." A barátok is ezt állítják, akik sokszor voltak vele bulikban, gyerekkoruk óta ismerték Jocót. Szóval elment december 13-án ő is szórakozni, hajnalban hazatért, a vizet megeresztette a kádban... így találták meg, a meleg víz folyt a csapból.

A rendőrséget megkerestük, hogy a toxikológiai vizsgálatok a két, tragikus körülmények között, szinte órára egy időben elhunyt fiatalember esetében befejeződtek-e. Ifj. Bor József esetét közigazgatási eljárásban vizsgálják - tudtuk meg Kocsis Tünde szóvivőtől. A fiú vérben a boncoláskor talált méreganyagot is elemzik.

Az orvos esetében ugyanakkor sokak számára meglepő fordulatot hozó eredmény várható - értesült a kisalfold.hu. Úgy tudjuk, a toxikológiai vizsgálat negatív lesz, de az orvosszakértői eredményt még hivatalosan nem kapta meg a nyomozóhatóság.

Ez azért meglepő, mert az évzáró kórházi bulin egy másik orvos is furcsán viselkedett, ő értesülve kollégája tragédiájáról, feljelentést tett a rendőrségen (ebben az ügyben nyomozás is folyik) azzal a gyanúval, hogy tudta nélkül kábítószer került a szervezetébe. A gyorsteszt nála információnk szerint pozitív lett.

Ifj. Bor József történetét részletesen is olvashatják a Kisalföld napilap szerdai számában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkoltak a buszsofőrök Győrben - Szerda reggel több járat kimaradt

Egyes vonalakon nem indult el a helyi járati közlekedés, többen nem jutottak el busszal a… Tovább olvasom