Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

DK: Trafik Mutyi Győrben is, a Fidesznek csak a dohány számít?

"Joggal kérdezik a győriek, hogy a sok érintett mellett fennáll-e bármilyen rokoni, hozzátartozói kapcsolat" - olvasható a DK közleményében.

"Borkai Zsolt polgármester által irányított városházához kötődő személyek is nyertek a sajtó által trafikmutyinak nevezett Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által kiírt pályázatokon.

Különösen érdekes ez annak fényében, hogy egy szekszárdi fideszes képviselő hvg. hu által közölt állítása szerint `A szekszárdi polgármester a trafikpályázatok listájával a kezében érkezett a nem hivatalos Fidesz frakcióülésre, majd egyesével átbeszélték, kiket ismernek a pályázók közül „és ki az, aki megfelelő jelölt lehet´.

Joggal merül fel a kérdés ezek után, hogy véleményezte-e Borkai Zsolt polgármester, Simon Róbert választókerületi elnök vagy a győri Fidesz frakció a beadott pályázatokat, melyen Józsa Lászlóné és Józsa-Gyurics Tünde és Reider Ernőné számos trafik koncesszióját elnyerte?

Joggal kérdezik a győriek, hogy a sok érintett mellett fennáll-e bármilyen rokoni, hozzátartozói kapcsolat például a győztes Józsa Lászlóné és Józsa-Gyurics Tünde és a polgármester sofőrje között? Joggal kérdezik, hogy fennáll-e rokoni kapcsolat Reider Ernőné és Borkai Zsolttal évtized óta együtt dolgozó városházi osztályvezető között?"

DK Győri Szervezete


A Kisalföld megkérdezte a Demokratikus Koalíció közleményében szereplő két városházi dolgozót a trafikpályázatok ügyében.

„Reider Ernőné az édesanyám. Régóta foglalkozik kereskedelemmel, ugyan nem dohány-, hanem ruházati üzlete van" – mondta kérdésünkre Reider Ernő, a győri polgármesteri hivatal házüzemeltetési osztályvezetője.

A polgármester sofőrjét, Józsa Lászlót is megkerestük, aki elmondta: Józsa-Gyurics Tünde nem rokona, sőt, nem is ismerőse, Józsa Lászlóné viszont az édesanyja. „Vagy húsz-harminc éve van egyéni vállalkozása, hol állateledel-, hol függönyboltot működtetett, most pedig lángost árul. Rokkantnyugdíjas, amire pluszpontokat lehetett kapni a trafikpályázaton, emellett tartósan munkanélküli alkalmazását is vállalta, ami ugyancsak pluszpontokat ért" – fejtette ki Józsa László.
Kiknek lesz több trafikjuk?


A Kisalföld a trafikpályázat Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. honlapján megjelent eredményekből kigyűjtötte, hogy a megyében kik nyerték el több dohánybolt működtetési jogát. Balogh Zoltánné: Levél, Jánossomorja, Rajka. Bellák Péter Istvánné: Sopron (2). Boros Endre: Szany, Rábapordány. Csaplár Gábor: Mecsér, Püski. Erdős Zoltán János: Tényő, Sokorópátka. Fekete Attila: Győr (2). Gulyás András Mihály: Csorna, Kapuvár. Józsa Lászlóné: Győr (2). Józsa-Gyurics Tünde: Győr (2), Mosonmagyaróvár. Juhász Kálmánné: Győr (2). Kaluzsnyi Viktor: Fertőd, Fertőszentmiklós. Kári-Horváth Péter László: Győr (5). Kári-Horváthné Major Krisztina: Kapuvár (2). Kasléder István: Győr (2). Kovács Annamária: Győr (2). Lajtos Jenő: Sopron, Kópháza. Laki László: Győr, Győrújbarát. Lőrincz Szilárd: Lébény, Mosonszentmiklós. Máthé Mátyás: Győr (5). Mészáros Dóra: Győr (5). Molnár István: Lébény, Kimle, Hédervár. Nagy Judit: Csorna (2). Némethné Kirschlechner Erika: Nagycenk, Győr. Nyerges Kornél: Kapuvár (2), Petőháza, Sopron, Vitnyéd. Obertolné Horváth Tímea: Győr (2). Orbán Adrienn: Győr (5). Pap Alexandra: Győr (4). Pappné Vaczula Virág: Győr (4). Rácz Tímea: Győr (3), Sopron. Sragner László: Győr (5). Szász Attila: Győr (2), Gönyű, Győrladamér, Győrzámoly. Trajber Gábor Tibor: Sopron, Fertőrákos. Tvaruskó Tamás: Mosonmagyaróvár, Dunakiliti. Varga Éva: Győr, Győrújbarát, Nyúl, Tét. Völcsei János: Agyagosszergény, Babót, Veszkény.

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. astra1 2013. május 09. 23:01
  „Dk, Dk, mi van a Sukorói teleküggyel....?”
 • 69. zöldike 2013. május 04. 20:09
  „valaki! Jut eszembe: a vissza nem térítendő támogatást a mai Magyar Hírlapban olvastam, az általam ajánlott videot pedig a HÍR tv készítette! Ezek cocik szerinted???”
 • 68. zöldike 2013. május 04. 20:05
  „valaki! Te meg azt a "keresztény" orvost véded talán, aki onkológus- tüdőgyógyász létére 5 boltot fog üzemeltetni?
  Úgy látszik, te el sem tudod képzelni, hogy a másik ember gondolkodik is, nemcsak a sajtónak hisz!”
 • 67. Demalgon 2013. május 04. 17:55
  „senkike, a hülyeségeidet alá is tudod támasztani, vagy olyan vagy, mint az egyszeri papagáj, akit a falra szegeztek a kereszt mellé, mert sokat járt a csőre kekszért?”
 • 66. Valaki 2013. május 04. 15:08
  „persze ződika, csak közben a cocisajtót szajkózod :)))”
 • 65. gyugyu1 2013. május 04. 14:55
  „Azért a Jobbik győri szervezete felkérhetné a NAV-t , hogy vizsgálja meg a nyertesek vagyonosodását,vajon miből is tudják letenni a "jövedéki termék" forgalmazásához szükséges millákat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/ az adóbevallásuk már náluk van !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 64. zöldike 2013. május 04. 13:35
  „Valaki! Sajnos nincsenek és nem voltak elvtásaim!
  Viszont egy új hírem van: 3-6 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapnak a 18-35 év között fiatalok, ha vállalkozásba kezdenek. Micsoda véletlenek??”
 • 63. Valaki 2013. május 04. 09:10
  „ződike, szakmák tucatjai döltek be több évtizedes múlttal együtt, hála élvtársaidnak.”
 • 62. zakarias3 2013. május 03. 19:55
  „61.zöldike! Turhás erre nem fog válaszolni!Ilyenkor eltakarodik egy időre,majd utána ismét elkezdi osztani az észt!”
 • 61. zöldike 2013. május 03. 11:56
  „Túrabakancs és társai! Nézzétek meg a Hír Tv felvételét a youtubeon, címe: Mozgáskorlátozottak a trafikpályázaton - 20 év munkáját bukták el!
  Biztos vagyok benne, hogy a Fidesz többsége is érzi a helyzet fonákságát -miközben "spekulánsok ellen harcolunk és megteremtjük a munkaalapú társadalmat", egyes párttársaik helyzetbe hozták a spekulánsokat, akik elvették a munkát azoktól az egyszerű emberektől, akik 20 éve csinálják a dolgukat. A Tolna megyei állatorvossal egyetemben, aki a mutyizást a nevével együtt elismerte, sokaknak az a véleménye: a _Fidesz érdekében vissza kéne vonni a törvényt, és belülről kéne indítani egy megtisztulási folyamatot, mert ha így folytatják, nem valószínű, hogy sok idejük lesz hátra. Lassan már a valódi keresztények is ébrednek, néhányan közülük már most is romokban hevernek: nem ehhez adták a szavazatukat!”
 • 60. zöldike 2013. május 03. 11:56
  „Túrabakancs és társai! Nézzétek meg a Hír Tv felvételét a youtubeon, címe: Mozgáskorlátozottak a trafikpályázaton - 20 év munkáját bukták el!
  Biztos vagyok benne, hogy a Fidesz többsége is érzi a helyzet fonákságát -miközben "spekulánsok ellen harcolunk és megteremtjük a munkaalapú társadalmat", egyes párttársaik helyzetbe hozták a spekulánsokat, akik elvették a munkát azoktól az egyszerű emberektől, akik 20 éve csinálják a dolgukat. A Tolna megyei állatorvossal egyetemben, aki a mutyizást a nevével együtt elismerte, sokaknak az a véleménye: a _Fidesz érdekében vissza kéne vonni a törvényt, és belülről kéne indítani egy megtisztulási folyamatot, mert ha így folytatják, nem valószínű, hogy sok idejük lesz hátra. Lassan már a valódi keresztények is ébrednek, néhányan közülük már most is romokban hevernek: nem ehhez adták a szavazatukat!”
 • 59. zöldike 2013. május 03. 11:41
  „Túrabakancs és többiek! Ajánlom a HÍR TV felvételét a youtubeon, címe: Mozgáskorlátozottak a trafikpályázaton - 20 év munkáját bukták el!
  Szomorú, fájdalmas ez a egész! legszomorúbb pedig az, hogy az eddig elhülyített 55-70 év körüli idős, vallásos réteg, amelyik eddig elhitt minden maszlagot, mert interneten már nem tud tájékozódni - nos, ez a réteg kezd kezd lelkileg összeomlani. Mert szaporodnak a tapasztalatai: gyermeke itthon nem kap munkát, Londonban van, másik gyermeke unokáival együtt a hóban ragadt március 15-én. A harmadik gyereke pedagóus, ő is mesél anyukájának a valós állapotokró. A férje most jött meg a rokkanfelülvizsgálatról, a jövőben 39 év járulékfizetés után 27 ezer ellátást kap, ebből 6.500 Ft fizetendő ahhoz, hogy gyógyszert kapjon TB támogatott áron. A testvére pedig nemrég telefonált: tavaly költöttek 2 milliót a vállalkozásukra, ami most bukik, mert az adófizetők pénzén taníttatott orvosok, ügyvédek viszik el előlük a trafikot.
  A Fidesz tisztességes többsége szerintem ugyanígy érez, csak béklyóban van. Mégis úgy gondolom, nekik kéne kiállni a nyilvánosság elé, és el kellene kezdeni belülről megtisztítani a pártot. Nem ellene, hanem érte - ahogy a szekszárdi mutyit lelepező állatorvos is állítja.”
 • 58. soppet 2013. május 03. 11:17
  „Az AUDI ETO kézilabdacsapat játékosának - ORBÁN ADRIENNEK az édesapja Borkai beosztottja, a városházán dolgozik. Milyen kicsi a világ?!!!!!”
 • 57. VargaP 2013. május 03. 10:59
  „#54 háté, és #20 Patriot:
  "mellényúlt a Magyar Nemzet!
  http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=156523

  ennyit a hozzászólásukban említett megnevezettekről”
 • 56. VargaP 2013. május 03. 10:51
  „Idézet OV-től:
  "Európában gyakran a szegényekre hárítják a válság terheit, gyakran alkalmaznak kettős mércét, "
  forrás: http://www.portfolio.hu/gazdasag/orban_keszulunk_a_kovetkezo_nagy_lepesre.183465.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

  akár csak Ő és a Fidesz, magából indul ki.”
 • 55. csokkancs 2013. május 03. 10:38
  „Gondolom az se mutyi, hogy az AUDI ETO jatekosa Orban Adrienn 5 trafikot mondhat magaenak, ugye? Sportolokent cigit arulni az erkolcsos dolog: Meg mikor, ket edzes kozott?”
 • 54. háté 2013. május 03. 10:04
  „"20. Patriot 2013.05.02. 18:36
  MSZP pénztárnokának, Puch Lászlónak a testvére és az ő felesége. Egyikük Baranyában, másikuk Tolnában nyert. Dombóváron a szocialisták által támogatott volt polgármester, Szabó Loránd élettársa nyert a pályázaton.
  Ez is mutyi elvtársak?"
  Bizony mutyi, egyformák vagytok, - hiszen egy a gyökér! - vastagbőrös rablóbandák-hazaárulással! - fára való mind! -ám nem május fára.”
 • 53. okostojas007 2013. május 03. 09:53
  „a történelem ismétlődik ...
  Jókai - At új földesúr....
  mikor a habsburgok átvették a dohánykereskedelem feletti uralmat - mit mondott.
  legfeljebb nem szívok többet.....”
 • 52. pillow 2013. május 03. 09:49
  „Nincs már min csodálkozni. Orbán szép lassan lenyúlja az országot, sokaktól elvesz, keveseknek odaadja, bízva abban, hogy az ilyenek szavazataival mindig hatalmon tud maradni,mert a többségnek el akarja venni a kedvét a szavazástól. Ahogy szűkül a gazdaság, úgy kell egyre több embertől elvenni, és őket más hasznából, vállalkozásából kárpótolja, lásd rezsicsökkentés, de még ott is vigyáz arra, hogy a magukfajták kapjanak többet, mert százalékos csökkentést hajtanak végre. Ezt Simicska-plakátokon hirdeti, ahol egy év múlva ingyen lógnak a fidesz hirdetései.
  Aki itt kommentelnek érte, azokat meg eszement kommunikációval hülyíti, amíg tűrik, és hát olvasva az ilyen valagik, meg turhák ész nélküli érveit, fog ez menni neki. Ők már csak a hazugságra vevők, kevesebbel nem érik be.
  A kérdés tényleg az, hogy elég szavazója lesz-e, szerintem nem, de akkor választások nem nagyon lesznek, vagy importból megoldja. Aki utólag törvényt hoz saját bűnei elleplezésére, azt nem fogja érdekelni már semmi.
  Ahogy mi sem érdekeljük, csak ha szavazatot lát bennünk.”
 • 51. szabadságharcos 2013. május 03. 09:34
  „43. Túrabakancs 2013.05.02. 23:33
  Turhás, bájos egy teremtés vagy. Mi ha konkrétumokkal szolgálunk. Fröcsögünk. te meg félre magyarázol mindent. Persze az orbán rezsim ezt várja tőled. Mi nem a trafikosokat sajnáljuk csak. Az eljárást, ami gusztustalan, törvénytelen fidess módi..”
70 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri egyházmegyei per - börtönt szabott ki a bíróság

Börtönbüntetésre ítélte a Győri Törvényszék az egyházmegyei per két vádlottját társtettesként, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztásért. Tovább olvasom