Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Díszudvar szépíti az iskolát

Győr - A reggeli becsengetést tegnap egy rövidke átadási ünnepséggel fejelték meg a győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskolában, ahol elkészült az intézmény mintegy 600 négyzetméteres díszudvara.
Zátonyi Szilárd tanár, a munka főszervezője örömmel sorolta fel azoknak a támogatóknak a nevét, akik névjegyüket tették le e nemes ügy mellé.

A diákok látható örömmel vették birtokba a tágas, megszépült, új térkővel lerakott udvart, amely egyaránt alkalmas ünnepségek helyszínére vagy egyéb közösségi programokra. A burkolat nedves, téli időben is karbantartható, melegben könnyen tisztítható.

Átadási ünnepség: Az elkészült díszudvart tegnap reggel több száz diák vette birtokba. Fotó: H. J.
Átadási ünnepség: Az elkészült díszudvart tegnap reggel több száz diák vette birtokba. Fotó: H. J.

– A több mint negyvenéves udvarunkon már töredezett volt a kő, így ráfért a megújulás – sorolta a Kisalföld érdeklődésére Zátonyi Szilárd középiskolai tanár, ötletgazda, aki szerint az egyik segítő hozta a másikat, s az intézmény jó kapcsolatrendszerének köszönhetően többen is támogatták az elképzelést.


A Leier-Hungária Kft. adta az alapanyagot, a 600 négyzetméter felületre leszállították a burkolatot. Számos támogató mellett Miklósi Attila és Horváth István tervező munkájára bizton számíthattak. A Hild-szakközépiskolások oroszlánrészt vállaltak a szakmunkákban, a Veres diákjai ezt egy zöldudvar kialakításával visszasegítik majd. A cserekapcsolatnak köszönhetően mindenki jól jár, az alapanyagokért pedig minimális összeget fizettek, vagy az iskolavezetéstől egyáltalán nem kértek pénzt. Zátonyi Szilárd ezt látja iskolapéldának s a lehetséges együttműködések jövőjének. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy százalékból, százszázalékos elégedettséggel

Régió–Budapest - Csendesek voltak Tápszentmiklós, Lázi, Tarjánpuszta és Győrasszonyfa utcái a… Tovább olvasom