Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Dísztér és hajósárboc Gönyű szívében

Gönyű - A Gönyűi Honismereti Egylet és helyi önkormányzat szervezésében tizenöt méter magas hajósárboc magasodik augusztustól a Duna-parton, ennek alapkövét helyezték el hétfőn a település központjában.
A gönyűi hajósmúzeum kialakításával, most pedig a messziről is jól látható hajósárboccal a civil szervezet régi álma vált valóra. Hadarics Vilmosné, a Gönyűi Honismereti Egylet elnöke elmondta, a hazánkban egyedülálló módon telepített árboc a település hajós voltára utal, egyben a gönyűi hajósoknak állít mementót.

Az egyedülálló hajósrelikviák a múzeumban kaptak helyet, s hogy a környéket még szebbé tegyék, az önkormányzat a tér felújítását szorgalmazza.

A honismereti egylet tagjai szponzorokat kerestek, pályáznak, és évente hajósbált is szerveznek.  Fotó: Harcsás Judit
A honismereti egylet tagjai szponzorokat kerestek, pályáznak, és évente hajósbált is szerveznek. Fotó: Harcsás Judit

Major Gábortól, Gönyű polgármesterétől megtudtuk, a dísztér kialakítása mintegy 12 és fél millió forintba kerül, erre pályáznak is, és helyben is találtak olyan vállalkozókat, akik jelentős kedvezménnyel vállalják a munkát. Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke a közösségi összefogás erejének fontosságát, a civil kezdeményezések jelentőségét hangsúlyozta köszöntőjében.

Az ünnepélyes alapkőletétel során Gönyű címerét, egy pár oldalas megemlékezést és néhány forintot helyeztek örökül az utókornak, fölé került a betonalapzat, amit a tizenöt méter magas árboc követ. Ezt a hajósok és a településre érkezők is messziről láthatják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

dunaszentpal.kisalfold.hu

Dunaszentpál - Nem volt kérdés, kit ajánljon az önkormányzat a dunaszentpáli kisalfold.hu-kluboldal vezetőjének: Ménesi Zsolt nemcsak a helyi tagiskola és sportkör vezetője, hanem informatikatanár is, azaz otthonosan mozog az internet világában. Tovább olvasom