Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Dirty Dogs - Interjú a fellépőkkel

A Dirty Dogs nevű zenekar június 25-én, szombaton áll az SzFeszt2011 színpadára. Koncertjüket 19.00 órai kezdettel a Rock Sátorban láthatják, hallhatják.

- Kezdjük az alapoknál. Kérlek, mutasd be az együtteseteket néhány szóban!
- Sáradi Tamás – ének, Szrogh Attila – gitár, Szász Attila – dob, Heitekker Dávid - basszusgitár. 2008–ban álltunk össze ebbe a formációba és csak kedvtelésnek szántuk a saját zenekaraink mellett, de olyan jól és hatékonyan tudtunk együtt dolgozni, hogy gyorsan komolyabbra fordult a dolog. Az elképzeléseink egy zenekar működtetésével kapcsolatban szinte teljesen megegyeztek. 2009 januárjában készítettünk egy demót és a pozitív visszajelzések csak még nagyobb lendületet adtak nekünk.

Még ez év végén megjelent a debütáló nagylemezünk ˝Kutyaként élsz˝ címmel és a szakma valamint a közönség reakcióját látva úgy gondoljuk, hogy egy erős bemutatkozást sikerült összehozni. A honlapunkról teljesen ingyen letölthető. Készítettünk egy videót a ˝Bánj velem úgy˝ című dalhoz és közben folyamatos volt a koncertezés, ami lételeme zenekarnak.

Jelenleg a második nagylemez elkészítésén dolgozunk. A dalok már
összeálltak hamarosan stúdióba is vonulunk és reméljük, hogy hasonló szeretettel fogadják majd a rockkedvelők.

- Milyen stílusú zenét játszotok az együtteseddel?
- Dallamos Hard Rock erőteljes énekkel. Amit gyakran hangoztatunk a zenénkkel kapcsolatban az az ösztönösség. Csak hagyjuk kifolyni magunkból az ötleteket és kevés tudatosság fedezhető fel a dalok írása közben. Legtöbbször a próbatermi rögtönzések során születnek a dalok és ez jól hallatszik a zenénkben. Van benne valami természetesség, valami magától értetődő, ha úgy tetszik.

- Hogyan lett belőled zenész? Tudatosan ezzel akartál foglalkozni, vagy így alakította az élet?
- Mindannyian tudatosan foglalkozunk zenével. Talán nem is lehet ezt így megmondani konkrétan. Lehet, hogy először csak kellemes időtöltésnek szánod, hogy megtanulj hangszeren játszani meg, hogy lejárj a parkba a haverokkal zenélni és a karodba ugorjanak a lányok, de a zene egy idő után szenvedéllyé válik és soha többet nem szabadulsz. Ez egy kellemes rabság.

- A zene mellett milyen hobbinak, szenvedélynek hódolsz még?
- Nem nagyon jut idő másra a zenélés mellett. 30-35 bulink van egy évben és rengeteg tennivaló akad a zenekar körül. 100%-ban erre koncentrálunk és ez nem is baj. Ezt szeretjük csinálni és mint már említettem, lételemünk a koncertezés.

- Mikor volt első fellépésed, hol és mi volt a legemlékezetesebb pillanata?
- Dirty Dogs felállásban 2009 januárjában léptünk fel először, de az inkább tele volt aggodalommal, hogy hogyan fogadják a zenekart de feleslegesnek bizonyult, mert nagyon jól sikerült a buli. A nagy pillanatok inkább később jöttek, amikor velünk éneklik a saját dalunkat távol az otthonunktól és látjuk, hogy boldoggá tesszük az embereket a zenénkkel, nekünk az a legjobb dolog, ez a célunk. Mi magunk is mulatunk fellépés közben és ha ez lefolyik a színpadról, és együtt tudunk lélegezni a közönséggel az az igazán nagy pillanat.

A Dirty Dogs június 25-én áll színpadra az SzFeszt2011-en
A Dirty Dogs június 25-én áll színpadra az SzFeszt2011-en

- Van-e kedvenc szórakozóhelyed, fesztiválod, ahova mindig szívesen térsz vissza?
- Tatabányán a Roxxy Music Cafe-ban hatalmas bulik vannak és nekünk leírhatatlan koncertélményeink fűzödnek hozzá. Nem csoda hiszen tatabányai zenekarként mi ott vagyunk otthon. Királdra a Rigoletto-ba Borsod megyében is szinte hazajárunk és Nemesvámoson vannak még remek bulik. Ezeket emelném ki de hozzá kell tennem, hogy nekünk még nem volt olyan koncertünk amire ne emlékeznénk szívesen

- Van különbség a vidéki és a fővárosi közönség bulizási szokásai között? Ha igen, akkor szerinted mi a legszembetűnőbb?
- Játszottunk néhány alkalommal Budapesten, de nem mondhatnám, hogy komoly tapasztalattal rendelkezünk e téren.

- Mi jelenti számodra a legnagyobb elismerést a munkádban?
- Amit már említettem. Ha a közönség velünk énekel és látjuk, hogy jól érzik magukat. Ennél nagyobb elismerés nincs, hiszen ezért dolgozunk.

- Mi az, ami nagy hatással van rád és a mai napig motivál abban, amit csinálsz?
A zene ereje és a közönség lelkesedése adja a legfőbb motivációt.

- Mit üzensz az SzFeszt2011 Fesztiválozóinak?
- Találkozzunk Dirty Dogs koncerten!

A fesztivál hivatalos honlapját itt találják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DNS - Interjú a fellépőkkel

A banda június 24-én, pénteken 00:00-tól lép fel az SzFeszt2011-en. A DNS zúzását természetesen a… Tovább olvasom