Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Diplomások a győri egyetemen

Győr - Diplomaosztó ünnepség volt a hétvégén a győri Széchenyi István Egyetemen. Az eseményen a diplomások iránt érdeklődő gazdasági cégek képviselői is részt vettek.
A hétvégi diplomaátadó ünnepségek már jelezték a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar és a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet végzőseinek, hogy felkészültségük, a munkaerőpiac kihívásai, értékítélete szerint milyen vonzó induló pozíciót jelent számukra a széchenyis diploma. Az egyetem hangversenytermében tartott ünnepi eseményeken a munkaerőpiac élénk érdeklődését, konkrét paramétereit a jelen lévő cégek, intézmények vezetői közvetlenül is bemutatták. A gazdasági szervezetek a fiatal diplomások szaktudását felhasználva építik jövőképüket a térségben, s ebben kiemelt szerepet szánnak a Széchenyi István Egyetemről hozzájuk érkezőknek. Az ünnepi eseményeken külön köszöntötték a képzés hátterét anyagilag és lelkileg is támogató szülőket, a színes ösztöndíjháttérrel a tanulmányokat motiváló Universitas – Győr Alapítványt.

Diplomás ápoló szakon huszonhárman, szociálismunkás-képzésben huszonegyen vették át oklevelüket a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet ünnepi eseményén. Közülük 13, illetve 12 fő a levelező tagozaton teljesítette az előírt szakmai és nyelvvizsga-követelményeket, s többségük a térség folyamatosan megújuló egészségügyi, szociális intézményeiben kezdi, folytatja tevékenységét.

A jogász Buzás Brigitta, Császma Viktória, Gaál Ildikó, Hajas András, Magyar Zsóka, Németh Krisztina, Németh Nikolett, Orbán Brigitta Terézia, Petróczki Veronika, Sándorová Georgina és Takács Zoltán summa cum laude minősítéssel védte meg diplomáját, harmincan cum laude, míg tizenöten rite minősítéssel kezdik szakmai életútjukat. Az ötvenhat friss jogi doktor túlnyomó többsége a környékbeli középiskolákból jött Győrbe tanulni, s szándékuk szerint a felső- és nyugat-dunántúli térségben kívánnak elhelyezkedni. Az elmúlt évek gyakorlat szerint az igazságügyi pálya mellett a gazdaság, az államigazgatás is nagyon vonzó pályaképet kínál a végzetteknek, ezért néhány hónapon belül valamennyien találnak felkészültségüknek megfelelő munkahelyet.

Tizennégy zenetanár hegedű, fuvola, brácsa, gitár, kürt vagy magánének szakon vette át diplomáját, s a gazdag hangszerpaletta és képzési háttér jelzi a győri zenei tanulmányok színességét. Orosháza, Pécs, Budapest és a térség egyaránt szerepel a frissdiplomások lakhelyéül. Az orosházi Kohut Petra gitár szakon végzett, s szerinte főképpen a győri tanáregyéniségek jelentik a vonzerőt.

A héten pénteken és szombaton a közgazdasági, a nemzetközi, a mérnöki, az informatikai és a mérnök-tanári szakokon végzetteket köszönti az egyetem. Az ünnepi események helyszíne a városi egyetemi csarnok lesz.

Olvasóink írták

  • 1. adff 2008. június 23. 10:58
    „:D Mehetnek a diplomával a mekibe dolgozni másra úgy sem valók...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos adóhiány

Győr-Moson-Sopron - Átlagosan másfélszer annyi adóhiányt állapított meg az APEH egy átlagos… Tovább olvasom