Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Diplomás állásbörze kilencedszer

Idén közgazdasági végzettségűeket kereső cégek is megjelentek a Győrben szerdán rendezett állásbörzén. Sokan találtak megfelelő állásajánlatot, de akadtak olyan fiatalok is, akik úgy érezték, nem nekik szólt a rendezvény.
Ebben az évben a sok műszaki cég mellé személyügyi és tanácsadó társaságokat is sikerült megnyerni.
A Széchenyi István Egyetem aulájában rendezett IX. Állásbörze szervezői büszkék arra, hogy sikerült ebben az évben a sok műszaki cég mellé – bár nem tudtak minden érdeklődő kívánságának eleget tenni – személyügyi és tanácsadó társaságokat is megnyerni, s rábírni őket arra, hogy vegyenek részt az „álláskiállításon". Összesen 23 cég jelent meg standon, 6 pedig kiadványokon keresztül mutatja be szolgáltatásait.

A rendezvényre nagyon sok érdeklődő érkezett az ország különböző területeiről. Lapunk többeket megkérdezett, s többségük meg volt elégedve a börzével. Így volt ezzel a győri Beyer Anna is, aki most végez a dunaújvárosi főiskolán.

– Állást szeretnék találni, s úgy érzem, hogy itt lesz rá esélyem. Műszaki menedzserként, termelő cégnél szeretnék elhelyezkedni. Már a Budapesti Műszaki Egyetemen és Dunaújvárosban is voltam állásbörzén, s úgy látom, hogy a győri nagyon jól sikerült. Vannak lehetőségek, amik közül lehet választani – kaptuk a választ Beyer Annától.
Három, építészeti területen tanuló fiatal más véleményen volt.
– Nem nekünk szól ez a rendezvény, igazán olyan kínálat nincs, ami nekünk kellene. Egyetlen mélyépítő cég van csak jelen. Csak a szívünket fájdítjuk – mondta lemondóan a három fiatal egyike, Szuhi Szabolcs hallgató.

A rendezvény főszervezője, Pásztor Gábor ezzel kapcsolatban elmondta a Kisalföldnek, hogy az építőipari szakterületeken végző hallgatóknak, álláskeresőknek úgy pótolják ezt a hiányt, hogy minden évben szaknapokat, kiállítást vagy bemutató előadás-sorozatot szerveznek.
– Örülünk annak, hogy személyügyi és tanácsadó cégek, bankok is részt vesznek a börzén, akik közgazdászokat keresnek. Reméljük, ez a rendezvény is olyan sikerrel zárul, mint az előző évi, s nagyon sokan rátalálnak a jövőjüket meghatározó lehetőségekre. S már most délelőtt látni, hogy érdeklődőből nem lesz hiány, s mivel nehéz jó munkahelyet találni, az ország minden részéről eljönnek személyesen, de telefonon is sokan érdeklődnek – mondta el Pásztor Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyforma tanulási esélyek

Az oktatási minisztérium elképzelései szerint folyamatosan bővülne azoknak az oktatási… Tovább olvasom