Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Diplomaosztók a Széchenyin

Diplomaosztó ünnepségeket tartottak a hétvégén a győri Széchenyi István Egyetemen.

Hétfő - 9 óra 53 perc

A győri Széchenyi István Egyetem három karának vezetői, oktatói, a szülők, a hozzátartozók, a barátok köszöntötték szombaton a frissdiplomásokat az intézmény ünnepségein.

"A jövőben a nemzetek sorsát kevésbé a természeti kincsek bősége, inkább a tudás és a képzettség szabja majd meg, ezért jelenünkben és főként jövőnkben az oktatás sokszorosan megtérülő befektetés lesz" - fogalmazták meg a végzetteket köszöntő egyetemi, városi vezetők.

A képzési követelmények közül ezúttal is a nyelvvizsga bizonyult a legnagyobb próbatételnek, a diplomaátadó ünnepségek előtti napokban is sorra jelentkeztek a végzettek az államilag elismert bizonyítványokkal.

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi igazgatási alapszakán a képzési követelményeket teljesítő 30, az európai és a nemzetközi igazgatás mesterszak 14 frissdiplomását dr. Kovács Gábor, a kar dékán-helyettese köszöntötte.

A végzettek a nemzetközi kapcsolatok szakterületén kapnak jó induló pozíciót, s mindezt a szilárd, széleskörű jogi és közgazdasági ismeretekkel való felvértezettség alapozza meg.
A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar 168 frissdiplomását dr. Józsa László dékán, egyetemi tanár avatta. "A kar, amely most útra bocsátja Önöket, az ország egyik legjobb gazdaságtudományi kara. Oktatóinak tudományos minősítettségi szintje eléri a 80%-ot, átlagéletkoruk 40 év körül van.

A nagy tudású, tapasztalt professzori és vezető oktatói munkatársait kitűnő felkészültségű, döntően doktori címmel rendelkező, lelkes fiatalok veszik körül, akik tehetségükkel és szorgalmukkal, kitartásukkal és lelkesedésükkel jelentik a zálogát a következő évtizedek győri gazdasági, felsőoktatási sikereinek." - mondta köszöntőjében a dékán.

A Műszaki Tudományi Kar ünnepségén dr. Horváth András megbízott dékán a felelősségre, az etikus értelmiségi lét megvalósításának lehetőségére hívta fel a 222 frissdiplomás mérnök, informatikus, műszaki pedagógus figyelmét.

A győri képzések legnagyobb motiválója és lehetősége a járműipar térségbeli gyors fejlődése. A kar a gazdaság és felsőoktatás együttműködésének sikeres modelljét teremtette meg, s ennek folyamatos kiteljesítését végzi.

Most vette át gépészmérnöki diplomáját a sárvári Pup Dániel, aki az eddigi Gépészmérnök-jelöltek Országos Konferenciájának szervezőjeként, a Shell Eco-marathon csapat menedzsereként szerzett széleskörű elismerést a győri szakképzésnek. Tanulmányait ősztől a járműmérnöki mesterszakon folytatja.

Az elsőként végző műszaki szakoktatók között vette át diplomáját Széles Gábor, akinek legjobb sporteredménye a kajak-kenu világbajnokságon elért 6. hely volt. Gábor az egyetem mérnöktanár mesterszakán tanul tovább, s készül az augusztusi, szegedi világbajnokságra.

Széles Gábor
Széles Gábor


A végzettek közel fele a Karrier Iroda napokban megjelent felmérése szerint már a biztos munkahely ismeretében tervezi életútjának állomásait, s 95%-uk az eddigi adatok szerint fél éven belül szakterületén helyezkedik el.

Korábban

A jogtudományi kar nemzetközi igazgatási alapszakán 30, az európai és a nemzetközi igazgatás mesterszakán 14-en, gazdaságtudományi karon 168-an, a műszaki tudományi karon (képünkön) 222-en vették át oklevelüket.

A végzettek csaknem fele a karrieriroda napokban megjelent felmérése alapján már a biztos munkahely ismeretében tervezi életútjának állomásait, s az eddigi adatok szerint 95 százalékuk fél éven belül szakterületén helyezkedik el.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi nap Győrságon

Kara Ákos országgyűlési képviselő ötödik alkalommal hívta a Fidesz térségi segítőit Győrságra. Tovább olvasom