Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Diplomaosztó Győrben

A téli záróvizsga időszakot lezáró négy ünnepségen köszöntötték a győri Széchenyi István Egyetem nemzetközi, egészségtudományi, szociális, mérnöki, műszaki pedagógiai, informatikai, közgazdasági szakjain a képzési követelményeket sikeresen teljesítő frissdiplomásokat.

Szammer István, az intézmény egykori járműgyártó szakos hallgatója a folyamatos versenyről beszélt köszöntőjében:  "Önök nem egymással fognak versenyezni a jó állásért, hanem ázsiai, amerikai fiatalokkal. Angolul, németül vagy oroszul. Kemény meccs lesz.

A központi ünnepségen a közelmúltban alapított Oktatók a hallgatókért díj első elismerését dr. Vásárhelyi Zsuzsanna, a mérnöktanár mesterszak szakvezetője vehette át Májer Eszter Petrától, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökétől. Az indoklás szerint a több évtizedes hallgató központú oktatási tevékenységet ismerték el a díj adományozásával.

A nemzetközi igazgatási alapszakon és annak mesterszakán 19 végzett vette át oklevelét, közülük Szimornyi Tímea és az intézmény egykori ERASMUS koordinátora Páti Diánakiváló minősítéssel végzett. Az ápolás és betegellátás, az egészségügyi szervező és a szociális munkás szakokon 33 diplomát adtak át a képzések vezetői.A Műszaki Tudományi Karon a téli vizsgaidőszakban összesen 460 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Közülük 302 nappali, 158 pedig levelező illetve távoktatási tagozaton. A kari ünnepségen 204-en vették át diplomájukat, 156 nappali, 48 részidős képzésben végzett. A kiváló minősítésű diplomák száma 56.

"Az egyetemi képzés keretében Önök elsősorban szakmai ismereteket szereztek, illetve szakmai ismereteiket bővítették. A munkahelyekre kikerülve azonban Önöknek nemcsak szakmai tudásból, hanem emberi tisztességből, példamutató kulturált, toleráns viselkedésből is példát kell adniuk, hiszen feladataik, munkájuk olyan lesz, hogy azt az esetek többségében másokkal, más szakmák képviselőivel együttműködve tudják csak eredményesen elvégezni" -adta útravalóul dr. Égert János, a Műszaki Tudományi Kar dékánja.

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar alapszakjain 98 fő, abból 79 nappali, 19 levelező, mesterszakon 50 fő, abból 23 nappali, 27 levelező kapott diplomát.

"Arra törekedtünk, hogy megosszuk Önökkel kétségeinket, szakmai vitáinkat. Ha ebből biztos alaptudással felvértezett, gondolkodni, kételkedni, de dönteni is képes szakemberként kerültek ki, mi jól végeztük a dolgunkat. Pár évvel ezelőtt, amikor bennünket választottak, a gazdaságtudományi képzési rangsorban a 11-12 helyet foglaltuk el, mára -- a 2012-es adatok tanúsága szerint - a 2. helyen állunk. Ez az elmozdulás híven tükrözi azokat a nagy erőfeszítéseket, amelyeket a Kautz Kar fiatal átlagéletkorú, magas tudományos minősítettségű oktatói tettek szakmai előrelépésük, országos és nemzetközi elismertetésük érdekében" -fogalmazta meg dr. Józsa László, a kar dékánja.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis alvázszámon bukott meg egy férfi Győrben

Győrben az egyik lakótelepen igazoltattak a rendőrök egy 23 éves helyi férfit. Tovább olvasom