Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Diósdi maffiaper Győrben - Reagálás a védői kifogásokra

A megye legnagyobb befogadóképességű tárgyalótermébe szervezte meg a diósdi maffiaper tárgyalását a Győri Ítélőtábla - közölte Ferenczy Tamás szóvivő a nap folyamán jelzett védői kifogásokra reagálva kedd este az MTI-vel.

A másodfokú tárgyalás megtartásának körülményeit három - a vádlottak védői által is ismert - körülmény határozza meg: az ügy fokozott biztonsági kockázata, a tárgyalóterem 120 fős befogadóképessége, valamint a bíróság azon kötelessége, hogy biztosítsa a tárgyalás nyilvánosságát – jegyezte meg.

Ez utóbbi része, hogy garantálják a részvétel lehetőségét a sajtó munkatársainak és a vádlottak hozzátartozóinak –tette hozzá, emlékeztetve arra, hogy 33 vádlottat, a rájuk felügyelő biztonsági személyzetet, valamint 38 védőt kellett leültetni a teremben.

Ez okozta, hogy utóbbiak nem mindegyikének tudtak asztallal ellátott, a kényelmes írást lehetővé tevő ülőhelyet biztosítani - tette hozzá. Erre egyébként, nincs lehetőség ma Magyarországon, más ilyen nagyszámú vádlott ellen folyamatban lévő bírósági ügyben sem közölte Ferenczy Tamás.


Fotó: Krizsán Csaba.
Fotó: Krizsán Csaba.

 
Kitért arra is: a fokozott biztonsági kockázatok miatt van szükség arra is, hogy mindenki, így a védők is átessenek biztonsági átvizsgáláson. Az alkalmazott biztonsági intézkedéseket - az ítélőtábla egyetértésével - a nyomozó hatóság rendelte el, az elsőfokú ítélet meghozatala óta ismertté vált újabb, "nem nyilvános" körülmények miatt - tájékoztatott a szóvivő.

A kedden reggel kezdődött fellebbviteli tárgyaláson több védő kifogásolta a munkakörülményeket. Bánáti János például azt mondta: a helyszűke miatt alig van mód jegyzetelésre, így ˝a védő érdemi munkát nem tud folytatni˝. Kitért arra is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla ˝korábban nem ismert okból kizárta magát˝ a másodfokú eljárásból, és szerinte ˝az ügytől így kívánt megszabadulni˝, ezért került az Győrbe az eljárás.

A Pest Megyei Bíróság 2010. június 1-jén első fokon egy vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a különösen nagy értékre, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult perben. Ketten 20 év fegyházbüntetést kaptak, több vádlottra 1 év és 18 év közötti szabadságvesztést szabtak ki.

Az első fokú döntés a vádlotti társaság számlájára írt a 2000-es évek elején elkövetett, a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító olajlopásokat.

Megállapította azt is, hogy a bűnszervezet több tagja hogyan jutott el a védelmi pénzek szedésétől a nagy tételű olajlopásig, a diósdi kettős gyilkosságig, valamint a pénzszállító autók és bankfiókok elleni támadásokig.

Kedden a per másodfokú tárgyalásának nyitónapján a Győri Ítélőtáblán kilenc vádlottra az első fokon kiszabottnál súlyosabb büntetést, kettő esetében pedig új eljárást kért az ügyész >>

Olvasóink írták

 • 11. kobra67 2012. február 16. 20:26
  „szabo1936-nak. A CRAZY felirat, a vádlott pulóverén van! Kérem ne általánosítsa a Büntetés-végrehajtást így, hiszen a vádlott jogában áll bármilyen ruházatban megjelenni a bíróság előtt. Ha a vádlott ezt a pulóvert veszi magára az nem a bíróság ítélete, hanem egyéni elhatározás. Az én kedvenc,( nagyon jól szigetelő) pulóveremen az ASSASSIN felirat látható. Az ön értelmezése szerint akkor én bérgyilkos vagyok? Kérem előbb gondolkozzon, azután írjon. A divatért még senkit nem ítéltek el, de a rosszindulatú kommentek már szereztek kellemetlen perceket. Hogy milyen világ van ott? Nem kívánom, de ha bűncselekmény követ el, megtapasztalhatja.”
 • 10. szabo1936 2012. február 15. 15:53
  „Nem tudom,hogy az ember bunos vagy nem,altalaban egy demokratikus orszagbam az ember adig nem bunos amig az eskudtek es a birosag nem talaja oket bunosnek!
  Valakinek a nyakaba akasztani,hogy crazy az nem mas mnit amikor a kozepkorban ra akasztotak a nokre,hogy ok boszorkanyok.
  Milyen vilag van ot?”
 • 9. háté 2012. február 15. 13:12
  „Na ezektől kellene megszabadítani hazánkat, majd ha farizeus-védőügyvédek nélkül lefejeznék a gyilkosokat, majd ha nem a kufárvédő mondaná meg, hogy ki mit vétet, rend lenne az országban.
  Aki arra vetemedik, hogy gyilkosokat hatalmas lóvéért jó gyereknek állít be, mi a büdös francnak jajgat mert ugyan-úgy megmotozzák, nem kap papírt, nem tud írni!- szegény nem jut neki papírra.
  Nekünk ki ad bármit is jancsipeti?
  A két csoport, bűnözők-ügyvédek okozzák 99%-ban az ország baját, adósságát!”
 • 8. pörkölt 2012. február 15. 13:02
  „Igazán szép munka, 10 év után csak sikerül lezárni az ügyet.vicc.”
 • 7. farkasbalintm 2012. február 15. 11:37
  „2. bn 2012.02.15. 08:43 "...Nagyon sok esetben nem az igazságot akarják kideríteni..." - Soha nem az igazság kiderítése a cél, mivel kishazánkban nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás”
 • 6. Csetneky 2012. február 15. 11:13
  „Jogos a jegyzetelési lehetőség hiányolása. A mondás szerint kinek nincs esze, legyen notesze! :)”
 • 5. napé 2012. február 15. 10:54
  „Fi.......-s maffiaper mikor várható?”
 • 4. bojtár 2012. február 15. 09:53
  „Bánáti János például azt mondta: a helyszűke miatt alig van mód jegyzetelésre, így ˝a védő érdemi munkát nem tud folytatni˝
  szegény így ellehetetleníteni őket a szívem szakad meg”
 • 3. pappe 2012. február 15. 09:36
  „Remélem adnak számlát az ügyvéd urak/hölgyek!?”
 • 2. bn 2012. február 15. 08:43
  „#1: pontosan.
  Nagyon sok esetben nem az igazságot akarják kideríteni (mert az lehet súlyosbítana az ügyön), hanem a jogi kiskapuk keresik meg baltás gyilkosoknak. Ami az én szememben bűnpártolás... :D”
 • 1. zoltania2 2012. február 15. 06:59
  „Ezeket a "védő ügyvéd urakat " nyugodtan be lehetne zárni a védenceik mellé !!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszi-klán: maffiaper Győrben - Elkezdődött a tárgyalás

Kilenc vádlottra az első fokon kiszabottnál súlyosabb büntetést, kettő esetében pedig új eljárást… Tovább olvasom