Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Dilatációs dilemma a felüljárón

A győri ipari parknál lévő, Hecsei úti felüljárón most bizony óvatosan kell közlekedni.
A győri ipari parknál lévő, Hecsei úti felüljárón most bizony óvatosan kell közlekedni. A hidat igen nagy forgalom terheli, és különösen a nehézjárművek nyomvályúinál óriási nyomás nehezedik a dilatációs lemezekre. Egy részük annyira tönkrement, hogy ki kell cserélni őket, tudtuk meg a város útkezelő szervezeténél. A baj „csak" az, hogy speciális szerkezeti elemekről van szó, ilyeneket senki nem tart raktáron, az egész országban mindössze két darabot sikerült fellelni.

Más lehetőség híján meg kell rendelni a gyártásukat. Ez meg is történt, azonban körülbelül egy hónap, amíg elkészülnek a szükséges dilatációs lemezek. Nem olcsó az ilyen hídelem, métere félmillió forintba kerül – most 4,2 méteres szakaszról van szó... Az új dilatációs lemezek beépítésén kívül a többiek mellett is javítást végeznek a már említett nagy terhelés miatt.

Amíg a munkát elvégzik, táblák figyelmeztetik a közlekedőket a veszélyes úthibára. Ahogy olvasónk is tapasztalta, ezek a táblák időnként eltűnnek, valakik, nem tudni, mi okból, jobbik esetben „csak" félrerakják, rosszabb esetben el is viszik. Rendőr nem állhat itt a nap minden órájában, ezért aztán egyelőre a fokozott óvatosság a megoldás. Aki gyakrabban erre jár, már tudja, mire kell vigyáznia, az ismeretlent azonban komoly meglepetés érheti. A tapasztalat szerint a járművezetők nagy része – emelkedő ide vagy oda – a megengedettnél „mélyebbre" nyomja a gázpedált...

Olvasóink írták

  • 1. upho 2008. február 21. 21:58
    „kar hogy az uj oldallal egyutt eltuntek a regi kommentek... mar annak idejen is megirtam hogy a terhelesre hivatkozni egy ipari parkban levo feluljaro eseteben enyhen szolva vicces... most 2008 februar van, a legutobbi felujitas ota 1,5 ev telt el es ismet egy hete kint van a tabla, megint cserere szorul...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgári engedetlenség a GYSEV ellen?

Borkai Zsolt, a Fidesz győri polgármesterjelöltje és Horváth László, Marcal II. önkormányzati… Tovább olvasom