Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Díjnyertes a tényői passzív ház

A tavalyi év a Nemzetközi Passzív Ház Nap című programsorozat számára a rekordok évét jelentette, több mint 14 ezer látogató vett részt 278 passzív ház projektlátogatásán Európa-szerte.

Idén két magyar épület nyerte el a Passivhaus Institut Darmstadt ˝Minősített passzív ház˝ címét. A Dunántúl egyetlen minősített passzív háza Tényőn épült fel. Az épületet a nemzetközi nyilvántartásba is felvették, mivel sikeres minősítése garantálja, hogy minden tekintetben megfelel az összetett kritériumrendszernek. Ennek jelentőségét és nehézségét érzékelteti, hogy az Európában felépített passzív épületeknek mindössze tizede érte el a ˝Minőség-ellenőrzött passzív ház˝ címet.

Az épület különlegessége, hogy tervezője, kivitelezője, tulajdonosa és használója egy család. Így tudott az építéséhez szükséges valamennyi információ, tervezési, építési, használati tapasztalat egy kézben összpontosulni.

A tényői passzív ház tulajdonosai most kinyitják otthonukat a nagyközönség előtt. Lehetőség nyílik megismerkedni a passzív ház komfortjával, a használat, a tervezés, a kivitelezés és minősítés tapasztalataival.

A Nemzetközi Passzív Ház Napon csoportos épületlátogatásra nyílik lehetőség november 7-én 10–15 óra között, november 8-án 10–13 óra között 20 fős csoportokban, félóránként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma teszik le az alapkövet

Győr - Az elmúlt időszak legnagyobb fejlesztése kezdődött meg a Széchenyi István Egyetemen:… Tovább olvasom