Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Díjazták a Széchenyi István Egyetem specializációját

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara 2008 szeptemberében Dr. Koppány Krisztián vezetésével indította el Vállalati környezetelemző specializációját.
Az elnyert díjat hétfőn, a Tempus Közalapítvány konferenciáján vehette át Dr. Koppány Krisztián Budapesten.

A harmadik éve futó kurzus most nyerte el a Mit díjaz a munkáltató? c. díjat a Tempus Közalapítványtól, mint olyan felsőoktatási kurzus, amelyek az elméleti alapok átadása mellett sikeresen valósítja meg a munkaerőpiacon való érvényesüléshez szükséges készségek és egyéni kompetenciák fejlesztését is.

A Komplex vállalati tervezés a Gazdálkodási és Menedzsment alapszakon a Controlling szakirány tantárgystruktúrájának szakirány-záró kurzusa, amelynek célja egyrészt a gyakorlatban alkalmazott vállalati tervezési technikák hallgatókkal való megismertetése, másrészt a többi szakirány-tárgy, valamint a Gazdálkodási és Menedzsment alapszak törzstárgyai során megszerzett ismeretek, elméleti és gyakorlati tudásanyag szintetizálása.

A kurzus két egymáshoz, és a Controlling szakirány többi tárgyához szorosan kapcsolódó részkurzust foglal magába. A Vállalati esettanulmányok című részkurzus a vállalati gazdálkodás egyes részterületeihez kapcsolódó tervek (rendeléskezelés, kereslet-előrejelzés, termelés- és kapacitástervezés, tárgyieszköz-gazdálkodás, munkaerő-tervezés és bérgazdálkodás, anyagigény-tervezés és készletgazdálkodás, forgótőke-gazdálkodás, finanszírozás, pénzgazdálkodás stb.) elkészítéséhez szükséges gyakorlati tudást közvetíti. Az egyes gazdálkodási részterületek sajátosságait, a tervezés során figyelembe veendő szempontjait valós vállalati példákon, esettanulmányokon keresztül tárgyaljuk meghívott céges előadók segítségével. A vállalati szakemberek által megfogalmazott tervezési feladatokat, problémafelvetéseket minden esetben számítógépes gyakorlatok követik, amelyek keretében az ismertetett esettanulmányok hallgatói csapatmunkában, MS Office környezetben kerülnek megoldásra. A problémamegoldások prezentációjára a meghívott vállalati szakember előtt kerül sor, így hallgatóink azonnali és közvetlen visszajelzést kapnak a gazdálkodási részterület gyakorlati szakértőjétől.

A Vállalati esettanulmányok részkurzus által érintett gazdálkodási részterületek integrálása, egymásra hatásának értelmezése, rendszerszemléletben történő kezelése a Pénzügyi tervezés és elemzés című tárgyrész keretében valósul meg, amely valójában a Controlling szakirány összes tárgyát összekapcsolja, s ezáltal egységes, konzisztens egésszé teszi a megszerzett módszertani és tárgyi ismereteket. A hallgatók megismerkednek a pénzügyi tervezés lépéseivel, a pénzügyi terv egyes részeinek összefüggéseivel és egy olyan koherens pénzügyi tervezési modellt építenek fel Excel-környezetben, amelynek segítségével kimutathatók a külső és belső feltételek megváltozásának vállalati teljesítményre, a cég jövőbeli fejlődési pályájára gyakorolt rövid és hosszú távú hatásai. A komplex pénzügyi tervezési modell - a szükséges átalakítások elvégzésével - különböző iparágakban, különböző belső és külső környezeti feltételek között működő termelő-szolgáltató vállalkozásokra adaptálható. A Pénzügyi tervezés és elemzés részkurzusból történő beszámolás egyénileg, a félév végén történik a szakirány-tanulmányokhoz választott vállalat pénzügyi tervének elkészítésével, majd a tárgy oktatói előtt történő prezentációjával és szóbeli megvédésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénkben 3980-an maradtak magánnyugdíj-pénztár tagok eddig

Győrben körülbelül 2900-an, míg Sopronban valamivel többen mint 1000-en maradtak a magánnyugdíj… Tovább olvasom