Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Díjátadóval indult a konduktív csoport tanéve

Rajzpályázat keretében mutatták be a fogyatékkal élő diákok a közlekedési tapasztalataikat.
A mozgássérült tanulók mindegyike díjazott lett. Az oktatás eredményeként a fiatalok passzív közlekedőkből figyelmes, szabályokat ismerő aktív tagjaivá váltak a hétköznapi forgalomnak.

Rajzpályázat keretében mutatták be a fogyatékkal élő diákok a közlekedési tapasztalataikat. A nyertes pályamunkák alkotói jutalomban részesültek. Az ünnepélyes díjátadóra 2013. szeptember 19-én 14 órai kezdettel került sor Győrben, a Fekete István Általános Iskolában.

A legsikeresebb alkotásért járó díjat Keller Péter, a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskola 13. osztályos informatikai szakos tanulója vehette át Rosta Roland r. századostól, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság titkárától.

A „Közlekedési ismeretek" előadássorozatot a Győri Rendőrkapitányság baleset-megelőzési bizottságának titkára Gerendai Sándorné r. őrnagy és a Fekete István Általános Iskola Konduktív Csoportjának vezetője Molnár Józsefné indította útjára, két évvel ezelőtt.

A programot tizennégy, 7-14 év közötti központi idegrendszeri sérült tanuló kezdte el. A kezdeményezés egyediségét az adta, hogy a fiatalok fogyatékosságának figyelembevételével tanítják a kötelező közlekedés szabályokra a mozgásukban és látásukban korlátozott fiatalokat.

Gerendai Sándorné r. őrnagy „Az iskola rendőre" program keretén belül a közlekedésbiztonsági és közlekedési ismeretek témakörét szemléletesen, egyedi megoldásmódok figyelembe vételével oktatja. A tanulók érdeklődve fordulnak az őket körülvevő közlekedés szabályok és alkalmazások megismerése felé. A szülők az átadott ismeretanyagot örömmel gyakorolják gyermekeikkel a mindennapi forgalomban. A közös segítés eredményeként a tanulókban kialakult az igény és a felelősségérzet a saját és a mások szabályos közlekedése iránt.

Olvasóink írták

  • 1. Nadir 2013. szeptember 23. 10:43
    „Ezúton szeretnék gratulálni Molnár Józsefné Judit konduktornak! A Kisalföld készíthetne vele riportot: olyan szaktudása van, amivel sok embernek tud segíteni: nemcsak a sérült gyerekeknek, de agyvérzésen átesett embereknek is. Kevés az olyan ember, aki nagyon-nagyon ért ahhoz, amit csinál. Az én édesanyámon segített és csak ő segített! Köszönet érte!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zugdohányboltot nyitott a győri házaspár az interneten

Több százezres bírságra és akár két év szabadságvesztésre is számíthatnak. Tovább olvasom