Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Díjak idősbarát önkormányzatoknak

Győr - Tét, Tápszentmiklós, Répceszemere, Sokorópátka és Veszprémvarsány polgármestere vette át tcsütörtökön dr. Szakács Imre elnöktől a Richter Teremben a megyei közgyűlés által alapított Idősbarát Önkormányzat Elismerő Címet.
Az elismeréssel díszoklevél jár. A díjazottakról a megyei képviselő-testület november 23-i ülésén döntött. Mint Ponty Zita, a megyei önkormányzat sajtószóvivője hírül adta, az 1999-ben alapított elismerés célja, hogy példaként állítsák az időskorú lakosság életkörülményeinek – közérzetének javítását szolgáló többlettörődést és figyelmet tükröző önkormányzati gyakorlatot.

Odaítélésének feltétele, hogy az önkormányzat a törvényben szabályozott kötelező időskori szociális ellátó rendszert működtesse, ezenfelül a korosztályi civil szerveződést is példásan támogassa. Az idei pályázati kiírásra hat javaslat érkezett be határidőre, közülük a képviselők ötöt támogattak.

A téti önkormányzatot a helyi „Életet az éveknek" nyugdíjasklub javasolta elismerésre. Itt a polgármester mellett a helyi képviselő-testület is aktívan részt vesz az időskorú emberek szabadidejének a szervezésében.
A tápszentmiklósi önkormányzat tíz éve foglalkozik kiemelt figyelemmel az idősek gondjaival annak érdekében, hogy az aktív keresőtevékenység után is teljes értékű életet élhessenek.

A helyi nyugdíjasklub és a népdalkör hívta fel erre az adományozók figyelmét, Répceszemerét hasonlóképpen a helyi idősbarát egyesület, valamint az Idősek Európai Háza Alapítvány, Sokorópátka önkormányzatát az Őszidő Nyugdíjasklub, míg Veszprémvarsányt a községben 12 éve működő Életmód Klub javasolta a kitüntető címre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékoztató a gázfogyasztás 2008. évi támogatásáról

A lakossági terhek enyhítését célzó gázár- és távhő támogatási rendszer 2008. évben az ideihez… Tovább olvasom