Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Digitális nyomdagép: fejlesztés a Palatiánál

Győr - A foglalkoztatás bővítése és az árbevétel évi 12 százalékos növelése négy éven át. Ez volt többek között a feltétele a Palatia Nyomda legújabb nyertes pályázatának.
Radek József ügyvezető mutatta be a napokban az uniós támogatással beszerelt vadonatúj digitális ívnyomó gépet, amelynek beüzemelésében részt vett a gyártó Xerox csapata és a beruházásba társult Wasco Trade Kft. ügyvezetése: Juhász Attila és Vas Gábor. Mint kiderült, a Wasco részben a finanszírozás, részben a piacszerzés oldaláról érintett a fejlesztésben. A digitális vezérlésű, folyamatosan, akár darabonként is változó adatok nyomtatására alkalmas gép ugyanis az úgynevezett direktmarketing célok elérését segítheti hatékonyan.

A sikeres pályázat eredményeként a Gazdasági Operatív Program 62,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az összesen 200 milliós beruházáshoz, melynek része a jelenlegi ezerötszáz négyzetméteres üzemi terület kétezresre bővítése. Radek József elmondta, a támogatás feltételéül szabott létszámbővítést már teljesítették. A vállalt árbevétel-növekményt ugyancsak reálisnak tartják, hiszen a megye területén kívül Szlovákiából, Burgenlandból is egyre több a megrendelésük. Az új típusú nyomdagépből ráadásul mindössze négy található az országban, és a másik három Budapesten működik. A Palatia főnöke úgy számol, hogy cége már az idén eléri az egymilliárd forintos árbevételt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűséges gazdára várnak az elárvult állatok

Győr-Emberek az Állatokért Alapítvány - A menhely helye, elérhetősége: Pápai út, szeméttelep,… Tovább olvasom