Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Dideregnek a táborozó gyerekek

Győrújbarát - Nemcsak a befizetett balatonozók jártak pórul ezzel a héttel, de azok a gyerekek is, akik ezt a turnust fogták ki valamelyik táborban. Tegnap Győrújbarátra látogattunk, kíváncsiak voltunk arra, hogyan „élvezik a nyarat" a diákok.
A szerdai nap volt a legrosszabb, mert akit a hűvös nem zavar, őt is bekergeti a faházba a hideg szél és az egyhangúan szakadó eső. A győrújbaráti gyermektáborban két éve készült el a medence, tavaly még a környező járólapokat is lerakták, most azonban a fürdőhöz elég volt kimenni a faházból. Azért azt sem állítjuk, hogy a gyerekek mindezt drámaként élik meg, láthatóan hamarabb teszik túl magukat balszerencséjükön, mint akár a balatonozó családapák.

Fehérné Bocska Erzsébet, a tábor vezetője elmondta: ez az esős nap volt a legrosszabb, mivel a hűvös idő önmagában nem írja felül a programot: lehet túrázni a tájvédelmi körzetben, és eljönnek a fellépők is, akik zenével vagy éppen bűvészmutaványokkal szórakoztatják az általános iskolásokat.

Egyedül fürödni nem lehet egy ilyen héten, mint a mostani – tudta meg a Kisalföld Fehérné Bocska Erzsébet táborvezetőtől. Programokkal azonban nemcsak a táborvezetés, de a gyerekeket kísérő pedagógusok is készülnek, ők főként kézműves-foglalkozásokhoz hoznak anyagot. Ilyenkor aztán jól jön az alternatív program, mivel az eső miatt a tervezett forgatókönyvet el lehet felejteni. Ott kezdődik, hogy 300 gyerek fér el a táborban, s bár most csak 250-en vannak, a zárt közösségi térben szűkösebben férnek el, mint amikor a tábor egész területe a társasági életé lehet. Most a kisebb gyerekeket – lányokat, fiúkat egyaránt – leköti a babavarrás, a hajtogatás, a nagyobbakat pedig hagyják filmet nézni, kártyázni, sakkozni a huszonnégy faház vagy a húsz sátor valamelyikében, mivel természetesen egy program sem kötelező.

Dideregnek a táborozók: Az eheti turnus járt legrosszabbul a győrújbaráti gyermektáborban vakációzók közül. A 6. oldalon olvashatnak arról, mivel múlatják az időt a 14 fokos nyárban. Fotó: Tóth Gyula
Dideregnek a táborozók: Az eheti turnus járt legrosszabbul a győrújbaráti gyermektáborban vakációzók közül. A 6. oldalon olvashatnak arról, mivel múlatják az időt a 14 fokos nyárban. Fotó: Tóth Gyula

– Kár, hogy rossz az idő, de azért így is jól érezzük magunkat. Bent vagyunk a kisházban és bábokat készítünk. Nekem a karaoke tetszett a legjobban, meg a diszkó – mondja az esőkabátban cidriző Gondár Noémi. A kislány a győri Szent Györgyi-iskolába jár, akárcsak két társa, akivel éppen a faház előtt szólítjuk meg őket. A szintén negyedikes Szente Roberta is a diszkót élvezte legjobban, de azért ácsingózik a medence után is, amit most nemigen használhat. Ugyanígy a „korelnök", a hatodikos Kateczky Alexandra, aki azért nem panaszkodik, mert számára – mint mondja – a legfontosabb, hogy barátnőkkel töltse az időt, azt pedig a házban is megteheti. A gyerekeket tehát nem kell félteni, de akárhogy is, a tíz turnusból eddig a mostani járt a legrosszabbul.

Fehérné Bocska Erzsébet szerint az igazán nehéz helyzet az, amikor egész héten zuhog: attól már a pedagógusok is besokallnak. A mostani nyár istenes, mert bár egyetlen tökéletes hét sem volt a kezdés óta, össze sem lehet hasonlítani mondjuk a három évvel ezelőttivel, amikor mind a tíz turnus végigvacogta a hetet.

Olvasóink írták

 • 3. borosmama 2008. július 25. 10:23
  „Kisnyugdijas!

  Tapasztalatból beszél ? Talán Ön ezt teszi, ha hideg van? Elég gyatra az elképzelése arról. hogy a hideg ellen hogyan lehet védekezni!!!!!! Mert a tanárokról, akik az un.nyári szabadságukat gyerekeinkre vigyázva töltik, csak ezt tudja elképzelni, szégyelheti magát. Köszönet helyett kivánom, ön is ezt kapja.”
 • 2. mókuci 2008. július 24. 12:18
  „Kisnyugdíjas!
  Önt pedig a rosszindulat, ami gondolom a télen is kitart majd önnél!”
 • 1. Kisnyugdíjas 2008. július 24. 10:27
  „A nagyok nem dideregnek, őket fűti a tömény, amit liter számra vedelnek..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezáratlan orvosügy

Győr - Az ittasság gyanújába keveredett győri orvos ügyét tegnap sem tudta lezárni a fegyelmi… Tovább olvasom