Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Dicséret a rendezőknek

A nemzetközi triatlonélet képviselői elégedettek voltak az Európa-bajnokság megrendezésével. Győr szépségével is méltó házigazdának bizonyult.

– A versenyzőkkel és a nemzetközi szakemberekkel folytatott beszélgetésekből kiderült: nagyon jónak minősítették a Győrött rendezett Európa-bajnokságot – összegzi a véleményeket Molnár Péter versenyigazgató. – Kiválónak tartották a pályák előkészítését, őrzését, a biztonságát, ennek köszönhetően az EB-n nem történt sérülés. Korábban személyesen és videófelvételekről is tanulmányoztuk több Világkupa, illetve nagy triatlonversenyek rendezését és ezeket kielemeztük. Sokat tanultunk ezekből, szerencsére nálunk nem fordult elő, hogy például úszásnál leszakadt az indítóponton vagy a versenyzőket úgy kellett kimenteni a hideg vízből.

Az Európai Triatlon Szövetség (ETU) vezetőinek minden kérését sikerült teljesíteni a rendezőknek, pedig az utolsó versenynap előtt este döntöttek arról, hogy másnapra megfordíttatják a kerékpárospályát. Négyszáz ember dolgozott az újraépítésén. Az ETU vezetői – talán éppen a szövetség győri tisztújító közgyűlését megelőző káosz miatt – meglehetősen magukra hagyták a magyar rendezőket, akik saját tapasztalataikra támaszkodva lettek úrrá a nehézségeken.

– A város eddig térben legnagyobb rendezvénye azt hiszem, igazi látványosságot nyújtott a helyszínen és a tévékészülékek előtt szurkolóknak egyaránt – folytatja a versenyigazgató. – Az EB kevésbé látványos szakaszában sokat segített a jó hangulat megteremtésében a két remek műsorvezető: Péter Attila és Matinszky Gergely. Ha legközelebb házigazdái leszünk ilyen rangos triatlonversenynek, akkor egy nagy kivetítő segítségével igyekszünk még jobban tájékoztatni a szurkolókat. Tanulság az is, az amatőrök versenyét más sportágakéhoz hasonlóan le kell választani az EB hivatalos programjáról, ezáltal sokkal pörgőbb és mindenki számára követhetőbb lesz az esemény.

Az élénk érdeklődés nem csak a szurkolókra és nem csak a helyszínre volt jellemző: az EB-t rendkívül élénk érdeklődés kísérte a külföldi és a hazai média részéről. A verseny egyik hivatalos internetes oldalának például napi 130 ezer látogatója volt az egyébként megszokott néhány ezer helyett.
– A nemzetközi szakemberektől sok bátorítást kaptunk további világversenyen megszervezésére. Külön kiemelték Győr szépségét, amely méltó volt az Európa-bajnoksághoz – említette végül Molnár Péter.

Kapcsolódó anyag:

Balogh: Győr szép arca látszott (2002-07-08) >>
Érem nélkül maradtak a magyarok (2002-07-07) >>
Felemás a magyar mérleg (2002-07-08) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gönyű: határ nélkül

A Győrrel szomszédos Gönyű a Duna túlpartján fekvő Kolozsnémának ajándékozott millenniumi zászlót és… Tovább olvasom