Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Diákszínjátszók: Győrt képviselték Poznanban

˝Nagy megtiszteltetés érte a gyakorlóiskolát, mert a projekt keretében meghívást kaptunk a poznani Marcinek színházi fesztiválra.˝

Győr önkormányzata, az NYME Apáczai Csere János Kara és az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola 2009 óta közösen vesz részt a lengyelországi Poznan városával egy Comenius kulturális együttműködési projektben. A program 2010 márciusában újabb fordulóhoz érkezett.

– Nagy megtiszteltetés érte a gyakorlóiskolát, mert a projekt keretében meghívást kaptunk a poznani Marcinek színházi fesztiválra. Kísérőnk és tolmácsunk is volt egyben az NYME képviselője, Printz-Markó Erzsébet, az idegenforgalmi intézeti tanszék tanársegédje – tájékoztatta a portálunkat Bodó Veronika szakvezető tanár és Láng Rita szakvezető tanító.

A Győr és testvérvárosunk, Poznan közti kapcsolódási pont remek fóruma volt ez a találkozó. A nagy hírű, immár jubileumi, 10 éves diákszínjátszó-fesztivál egyetlen külföldi fellépő csoportjaként szeretettel köszöntötték a győrieket. A darabjukat külön erre az alkalomra állították össze.

Igyekeztek a drámajátékokból építkező előadást még jobban élvezhetővé tenni zenei és táncos betétekkel, áthidalva ezzel a nyelvi akadályokat. A Lázár Ervin Kék meg a sárga című prózájára épülő és mai magyar költők verseiből szerkesztett játék a Csík zenekar és a Quimby zenéjével kísérve vastapsot kapott és elismerést aratott. A szakértő zsűri, valamint a diák- és felnőtt-nézőközönség szavai is erről tanúskodtak.


Remekeltek a gyakorlósok – A hatodik osztályos diákok méltóképpen képviselték ezen a találkozón az iskolájukat és Győrt. Megérdemlik, hogy nevüket is megemlítsük: Németh Barbara, Reizinger Fanni, Soro
Remekeltek a gyakorlósok – A hatodik osztályos diákok méltóképpen képviselték ezen a találkozón az iskolájukat és Győrt. Megérdemlik, hogy nevüket is megemlítsük: Németh Barbara, Reizinger Fanni, Sorok Klaudia, Légrádi Norbert, Pethő Levente és Szászfai Dániel.

A március 12–14-ig tartó programon a Karol Marcinkowski Gimnázium és Líceum vendégszeretetét élvezték. A projekttalálkozó után több diákszínjátszó csoport előadásának megtekintésére, városnézésre, baráti beszélgetésre, tapasztalatcserére is módjuk nyílt. Mindannyian felejthetetlen emlékekkel és élményekkel gazdagodva tértek haza, hála a lengyel–magyar barátságot ezúton is erősítő projektnek. A vendéglátó város, Poznan és a líceum képviselőit az áprilisi projekttalálkozón Győrbe várják a Gyakorlós Hét rendezvényeire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött a várt templomfelújítás Kunszigeten

Ráfért már a felújítás a kunszigeti templomra, mert tetején a palák és a deszkázat is annyira… Tovább olvasom