Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Diákprojektet támogat az Audi

A természettudományos ismeretek elmélyítését szolgáló diákprogramot támogat az Audi Hungaria Motor Kft.; az első programban hét diák vehet részt.

A vállalat tájékoztatója szerint a Széchenyi István Egyetemmel és a Révai Miklós Gimnáziummal karöltve szeretnék a középiskolai diákok érdeklődését a matematika, az informatika, a természettudományok és a technika iránt erősíteni, egyúttal a tanulókat főiskolai és egyetemi tanulmányaikra felkészíteni. A programban részt vevő tehetséges diákokat előzetes pályázattal és felméréssel választják ki.

Jelzik: az öt éven át tartó programban szerepelnek többi között egyetemi látogatások, tudományos workshopok, gyakorlat az Audi Hungariánál és egy mentorprogram is. A Révai Miklós Gimnázium ösztöndíjas tanulóinak részvételi költségeit az elkövetkezendő öt évben a járműipari cég vállalja. A kiválasztott tanulók a programot egyhetes tájékoztató fórummal kezdik október elején Németországban.

Megjegyzik: a programot szervező 2005-ben alakított Campus of Excellence közhasznú társaság munkájában hét európai ország csaknem 100 vállalkozása, szövetsége, főiskolája és iskolája vesz részt. Az eltelt hat esztendő alatt több mint 600 tanuló vehetett részt a programban, amely egyedülálló lehetőséget biztosít a fiatal tehetségeknek a kapcsolatépítésre és nemzetközi tapasztalatok szerzésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét megvétózták a győri hulladékégető kapacitás bővítési kérelmét

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség első fokú döntése értelmében nem égethet évi 10 ezer tonna hulladékot a Győri Hulladékkezelő Kft. bácsai telepe. Tovább olvasom