Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Diákpolitika: az új HÖOK elnök Győrből érkezik

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) 2010. május 8-án, szombaton tartott tisztújító közgyűlésén 346 igen, 3 nem és 2 érvénytelen szavazat mellett Nagy Dávidot választotta a szervezet következő elnökének.

Az új elnök megbízatása 2011. január 1-jétől 2012. december 31-ig tart. A győri Széchenyi István Egyetem végzős egyetemi közgazdász- és másodéves közszolgálati szakos hallgatója a HÖOK történetében az első elnök, aki nem valamelyik fővárosi felsőoktatási intézmény hallgatója.

Nagy Dávid 1984. szeptember 22-én született a Vas megyei Sárváron. Középiskolás tanulmányait a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában folytatta, ahol többek között középfokú angol es felsőfokú német nyelvtudásra tett szert, s érettségi vizsgát is két (magyar es német) tanítási nyelven tett.


Nagy Dávid.
Nagy Dávid.


Már győri egyetemi tanulmányai első félévében aktív résztvevője volt a helyi hallgatói önkormányzatnak, 2005-ben a hallgatói sportéletet szervezte, 2006 májusától pedig az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) gazdasági alelnöki posztján dolgozik.

2007 decemberében a HÖOK Északnyugat-magyarországi Regionális Szövetségének elnökévé választották, így 2008-tól már választmányi tagként is segíthette a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája munkáját, ő a külügyekért felelős elnökségi tag.

- A HÖOK a felsőoktatásról szóló törvény szerint a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatainak demokratikus alapon szerveződő és működő országos érdekképviseleti szervezete. Tagönkormányzatainak száma 69 - melyek a magyarországi állami és az állam által elismert nem állami intézményekben működő intézményi hallgatói önkormányzatokat jelentik - , s képviseli a magyar felsőoktatásban tanuló több mint 370 ezer hallgatót.

Tevékenységével, a törvény- és rendeletalkotásban való részvételével befolyásolja a hallgatók, ezen keresztül családjaik életét, vagyis legalább egymillió emberre van hatással. Ezáltal a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája bátran nevezhető Magyarország legnagyobb civil szervezetének.

Mindez hatalmas társadalmi bázis, szakmai felelősség és lehetőség - mutatta be feladat- és tevékenységi körét az érdekképviseleti munkát a középpontba állító új elnök, Nagy Dávid.

Olvasóink írták

 • 5. urbaniastapista 2010. május 11. 22:43
  „Szép, szimpatikus, ártatlan, ifjú arc.”
 • 4. arrabonem 2010. május 10. 21:05
  „3. Sajnos igazad van.
  A HÖK intézményesített politikusképző. Minden negatívummal amit később nagyban tapasztalunk. Mindig van pár elkötelezett "hülye" aki tényleg a hallgatókért akar dolgozni, azt vagy kigolyózzák vagy nem bírja gyomorral.
  Biztos van kivétel, de nem jellemző.”
 • 3. Spitfire 2010. május 10. 20:45
  „a HÖK 15 éve a korrupció melegágya volt, mindennel foglalkoztak, csak a hallgatókkal nem. én 1 évig csináltam, aztán ki is léptem, mert gyomorforgató volt...most sem lehet különb...”
 • 2. Deir_Yassin 2010. május 10. 18:07
  „csodás”
 • 1. hkrisztina44 2010. május 10. 17:03
  „Gratulálok Proper! Sikerekben gazdag ciklust kívánok! Én büszke vagyok rád!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Énekeseket várnak a most megalakult győri társaságba

Megalakult a Győri Egyetemi Énekkari Társaság, amelynek soraiba minden énekelni szerető, kottát… Tovább olvasom