Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Diákok: pénteken lejár a határidő!

A köz- és felsőoktatásban tanuló diákoknak egyaránt érdemes szem előtt tartaniuk a pénteki napot, addig kell ugyanis beadni a jelentkezéseket a középfokú oktatási intézményekbe, az érettségi vizsgákra, a felsőoktatásban pedig az alap-, egységes osztatlan vagy felsőfokú szakképzésre – hívta fel a figyelmet az oktatási tárca.
Az eljárásokban csak azok vehetnek részt, akik időben leadják a jelentkezéseiket. Aki 2008 szeptemberétől valamilyen középfokú iskolában akar tovább tanulni, annak február 15-ig, azaz péntekig kell a jelentkezési lapokat elküldenie a választott nevelési-oktatási intézményekbe, a tanulói adatlapját pedig a felvételi központba. A lapok kitöltéséhez és célba juttatásához a tanuló általános iskolája segítséget nyújt. Az a szülő, aki gyermeke hat vagy nyolc évfolyamos gimnáziumi jelentkezése esetén az ügyintézésbe nem kívánja bevonni gyermeke általános iskoláját, önállóan is eljárhat. A középfokú felvételi eljárással kapcsolatos részletes információ az Oktatási Hivatal honlapján (www.oh.gov.hu) található meg.

Annak, aki 2008-ban a május-júniusi vizsgaidőszakban kíván érettségi vizsgát tenni, szintén péntekig kell jelentkeznie. A középiskolások a jelentkezésüket saját középiskolájukban intézik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előrehozott nyugdíj előtt, megszűnő munkakörben

"Idén augusztus 16-án töltöm be 57. életévemet, szeretném kérni előrehozott öregségi nyugdíjazásom.… Tovább olvasom