Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Diákok kampánya a dohányfüstmentes környezetért

Győr - „Szép a bőröd! Szép a hajad. Ha nem füstölsz, az is marad!"– többek között ilyen frappáns mondatokat olvashatunk a Füstmentes osztályok című verseny kiírásának egyik pályázatában.
A január 15-től egészen május 31-ig tartó programra a régióból közel kilencven 7. és 8. osztályos csapat jelentkezett, akik a „bagós" felnőtteket és tinédzsereket is figyelmeztetik a dohányzás káros hatásaira.
– Februárban rajzpályázatot hirdettünk „Dohányfüstmentes környezetben jó élni!" címmel, márciusban vers- és dalszövegírást adtunk feladatként, áprilisban pedig a lurkóknak ki kell deríteniük, hogy mennyi pénzt takarít meg egy nemdohányzó. Idáig nagyon sok ötletes és különböző technikával készült „remekmű" érkezett, nem beszélve a találó szlogenekről, versekről és dalszövegekről – mondja az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének kommunikációs munkatársa, Séllyei Adrienn, aki hozzátette: a jövő héten a szociális majálison (a megyeháza előtti téren) diákok adják elő verseiket és az általuk megzenésített dalokat. Sőt, délután az iskolások közösen énekelhetnek a Kapcsolat Plus Band együttessel.

A következő hónapban sem fognak unatkozni a tanulók, ugyanis májusban „füstmentes napot" kell szervezniük iskolájukban. Az eredményhirdetés várhatóan a nemdohányzó világnapon lesz, ahol három osztály belépőt nyer egy élményfürdőbe.

Szociális majális a megye háza előtt

A „Miért érdemes a cigi nélküli életet választani?" című alkotásokat a győri kistérségből a Marcalvárosi Közoktatási Központ, a Révai Miklós Gimnázium, a Kisfaludy Károly ÁMK, a Móra Ferenc Általános és Középiskola, az öttevényi, a tulipános és a bakonyszentlászlói Szent László-iskola mutatja be május 5-én. A marcalvárosi iskola tanulói dalt, a soproni Lackner Kristóf-intézmény diákjai pedig musicalt adnak elő az Esélyek Háza által szervezett szociális majálison.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mediterrán parktól a japán kertig

Győr - Mediterrán park építése kezdődött Győrben, a Kálóczy téren, részeként a város új városszépítő… Tovább olvasom