Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Diákok: ˝Itt a lehetetlen küldetés is teljesíthető˝

A két euróba kerülő ebéd és a tanári közvetlenség lepte meg leginkább a Széchenyi István Egyetemre érkező külföldi hallgatókat.

A mostani tanévben kétszer annyian tanulnak Győrben különböző diákcsereprogramok keretében, mint szoktak.

Héctor Llopis Guillén
Héctor Llopis Guillén
– Mielőtt Magyarországra jöttem, arra figyelmeztettek az ismerőseim viccesen, hogy itt nagyon finom a bor és a szalámi, vigyázzak, nehogy túl sokat fogyasszak azokból – mondta el Héctor Llopis Guillén. A spanyol diák közgazdaságtant tanul, és azért magyar egyetemet választott cserefélévére, mert innen több országba ellátogathat, valamint azért, mert úgy tudta, itt minden olcsó. Ezt viszont árnyalták saját tapasztalatai.
Levani Leonidze
Levani Leonidze


˝Az étel tényleg nagyon olcsó, még most is alig merem elhinni, hogy két euróból megebédelek, s az otthoniak is kétkedve fogadták, amikor ezt elújságoltam nekik. Viszont a ruhák annyiba kerülnek, mint nálunk vagy drágábbak.˝

– Ha egy olasz professzorral
Barbara Motta
Barbara Motta
szeretnék beszélni, akkor szinte lehetetlen küldetésre vállalkozom, itt viszont közvetlen kapcsolatban vannak a diákok az oktatókkal. Nálunk az olyan előadások a jellemzőek, amiket kétszáz diák hallgat egyszerre, nem a kis csoportos, személyes konzultációk – dicsérte a Széchenyit Barbara Motta, aki Itáliába pálinkát visz haza. A grúz Levani Leonidze pedig reklámötleteket. A marketinget tanuló hallgatónak tetszik, hogy míg náluk a hirdetések csupa modern formai elemet használnak, nálunk régies stílusokkal vegyesek
Panu Johannes Korpisaari
Panu Johannes Korpisaari
.


A finn Panu Johannes Korpisaari szerint az emberek itt barátságosabbak, Győrben szerinte könnyebben beszédbe elegyedik bárkivel, mint hazájában egy honfitársával.


Tantárgyválaszték idegen nyelven

Ebben a félévben csaknem harminc külföldi diák tanul a Széchenyin: mexikói, német, spanyol, észt, grúz, olasz, litván, lengyel, orosz, finn, szlovák és török fiatalok.

Bulla Miklós
Bulla Miklós
Bulla Miklós professzor szerint ez annak köszönhető, hogy a korábban itt vendégeskedett hallgatók jól érezték magukat és ezt elmondták társaiknak. Másrészt a győri egyetem egyre több tantárgy tanulását biztosítja idegen nyelven.

Az olyan diákcsereprogramoknak, mint például az Erasmus, a professzor szerint az a hasznuk, hogy egyre inkább természetessé válik, hogy felsőfokú tanulmányaik alatt külföldi részképzésen vegyenek részt a fiatalok és felnőttként, ha üzleti kapcsolatot építenek, eszükbe jutnak vendéglátó országaik, itt kialakított kapcsolataik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapasztalati szakértők a szegénységről

Nyugat-Európában már ismerik őket, nálunk még csak tanulják a tapasztalati szakértőséget, azaz a… Tovább olvasom