Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Dézsi tárgyalni akar

Győr - Kedden éjszakába nyúló frakcióülést tartottak a Fidesz győri, városházi képviselői. A fő téma természetesen a holdingügyben kialakult feszültség volt. Dézsi Csaba András frakcióvezető szerint tovább tárgyalnak a polgármesterrel.
– A Fidesz-frakció véleménye egyértelmű, a tárgyalásokban hiszünk, ezért határozott álláspontunk az, hogy Borkai Zsolt polgármesterrel a megkezdett tárgyalásokat folytatni kell arról, hogy sor kerüljön-e avagy nem cégösszevonásokra Győrben – nyilatkozta Dézsi Csaba András. – Ugyanakkor felháborítónak tartjuk azt, hogy Borkai Zsolt Németh Zoltán alpolgármester jogköreit megvonta. Ezt a lehetetlen helyzetet helyre kell állítani, a személyes sértődöttségen túl kell lépni. Németh Zoltán tapasztalt önkormányzati szakember, akinek a munkáját nagyra értékeljük.

Dézsi Csaba András elmondta azt is, mivel Borkai Zsolt a Fidesz támogatásával lett polgármester, s reményei szerint Borkai és a Fidesz együtt akar tenni Győrért, ez lehetőséget teremt arra, hogy kompromisszum szülessen a kérdésben. A frakcióvezető a Kisalföld kérdésére elmondta, a Fidesz-frakció álláspontja egyértelmű, mindenfajta privatizációt elleneznek, nyilatkozatukat tizenöten írásban is megerősítették. Dézsi emlékeztetett arra is, hogy a privatizáció gyanúját vetette fel a KDNP megnyilatkozása, s az aggodalomra komoly okot adó nyilatkozók közé sorolta Jancsó Pétert, a Graboplast elnök-vezérigazgatóját, a Fészek klub alapító tagját, aki a Kisalföld hétfői számában megjelent interjújában arról beszélt, hogy szerinte a Fidesz és Borkai közti csata arról szól, ki az úr a háznál.

Jancsó cáfol

– Sem a jelenben, sem a jövőben, sem nekem, sem pedig a családomnak nincsenek tervei önkormányzati cégekkel kapcsolatban – zárta rövidre az ezzel kapcsolatos feltételezést Jancsó Péter, a Graboplast elnök-vezérigazgatója, a Győri Fészek Klub alapító tagja.

Olvasóink írták

 • 3. Nagy Árpád 2007. november 15. 18:43
  „Célszerű és ésszerű, a város érdekeit szolgáló lépés a két alpolgármesteres modell!”
 • 2. Cseter János 2007. november 15. 18:02
  „Úgy látszik ragályos a koalíciós per-patvar a konc körül! Győrben is acsarkodnak a FIDESZ-es Önkormányzatban a posztos-hatalonért!
  Igaz itt mélg nem a koalicióban van feszültség, hanem a" családfő"
  a polgármester és helyettese egyike lette a "télozló fiu"! Vagy, ahogy Ő mondja neki a vásztó polgárok a főnökei és azok érdekeit kell képviselni-e? Vajon, hol a valóság és az igazság? Még mindig a parancsuralom a módi, vagy mindenkinek a közösség érdekeit illö szolgálni? Ki és hol miért feleős, vagy felelőtlen? A szankciókat ismerjük, de a "bünt nem", vagy az is bűn, ha valaki az esküje mellet kardoskodik a polgármester ellenében? Hisz a polgármesternek is csak egy szavazata van! Ö sem jobb a "deákné vásznánál"!”
 • 1. Csutak 2007. november 15. 10:27
  „Ezek szerint eldőlt: Bajnok Borkai győzött, hiszen Dézsi doktor visszavonulót fujt. Ennek fejében "kibékülést" kér Borkaitól Németh Zoltánnal kapcsolatban. Borkainak most nem szabadna engednie, most megszabadulhat a választások után ráerőltetett fidesz-felügyelőtől. (Emlékezzünk, a polgármester két alpolgármestert hirdetett meg programjában, és ő Ottófit és Simont választotta...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommilliárdos keret, két pályázat

Nyugat-Dunántúl - Meghirdette új pályázatait összesen 2,7 milliárd forint kerettel a… Tovább olvasom