Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Devizahiteles pofon: a Suzukiból végül Audi lesz?

Az eredetileg 2,76 millió forintot érő Suzuki Swift kompenzáció után is 4,765 millió forintba kerül majd. Ön szerint igazságos a bankok elszámoltatása? Szavazzon!

A kisalfold.hu április elején mutatta meg sok-sok fotó segítségével, milyen banki elszámoló levélre számíthatnak a bajba jutott devizahitelesek.

Nos, az elmúlt pár hétben kiderült: az olyan sokszor emlegetett "elszámoltatás" finoman fogalmazva sem diadalmenet. Számos család ugyanis a levonások után is a felvett összeg közel kétszeresét fizetheti vissza.

Most olyan devizahiteles történetet osztunk meg Olvasóinkkal, mely szintén több mint tanulságos.

"Autóhitelnél nincs lehetőség forint alapú hitelre"

"Amikor a csapból is a bankok elszámoltatása folyt, már akkor tudtam, hogy azok közé tartozunk, akik `nesze semmi, fogd meg jól"-t kapnak majd.

2008 szeptemberében vásároltunk a párommal Suzuki Swiftet 2,76 millió forintért. A megtakarított pénzünkből befizettünk 400 ezer forintot, ez volt az összes spórolt pénzünk. A `maradék´ 2,36 millió forintot pedig jobb híján hitelből tudtuk törleszteni.

Megjegyzem, a sokkal kiszámíthatóbb forint alapú hitelt szerettük volna felvenni, de a bankban közölték velünk: autóhitelnél nincs lehetőség forint alapú hitelre. Végül, nekünk is a svájci frank jutott" - kezdte neve elhallgatását kérő Olvasónk."Ez volt az első és egyben az utolsó 27 ezer forintos csekkünk; később ennél már csak többet fizettünk"

"Az első csekk 27 ezer forintról szólt. Úgy voltunk vele, hogy ezt az összeget még ki tudjuk gazdálkodni a forint alapú lakáshitelünk mellett.

Ez volt az első és egyben az utolsó 27 ezer forintos csekkünk - később ennél már csak többet fizettünk. Volt, amikor 48 ezer forintot adtunk fel a Suzukira. Minden hónapban rettegve vártuk, milyen összegről szóló csekket kapunk a postástól.

Nézzük a számokat, amelyek sohasem hazudnak. Idén áprilisig a bankunknak feladtam 400 ezer forint önerőt és 292 5217 forint törlesztőrészletet. Ez összesen több mint 3,3 millió forint.

A Suzuki három év múlva valószínűleg 1 millió forintot sem fog érni

Pár hete nekünk is megérkezett az elszámolásról szóló levél. 3270 forinttal csökkent a havi törlesztőrészletünk, míg 225 676 forint jár vissza nekünk. Utóbbit majd akkor hiszem el, ha a kezembe leszámolják.

A sokk azonban ezután következett. A bank számítása szerint még mindig tartozunk nekik 1,44 millió forinttal" - folytatta Olvasónk.

"Utóbbi összeget elosztották havi 40 ezer forintos részletre, melyet három éven át kell fizetnünk. A Suzukit jelenleg körülbelül 1,3 millió forintért tudnánk eladni, három év múlva pedig valószínűleg már egymillió forintot sem fog érni.

"A bank annyit pénzt fizettet ki velünk, mint ha két autót vásároltunk volna"

Annak ellenére sem, hogy jó állapotban tartottuk, nem hajtottuk szét. A kocsink kompenzáció után összesen 4,765 millió forintunkban lesz.

Csalódottak vagyunk: 700 ezer forint híján a bank annyit pénzt fizettet ki velünk, mint ha két autót vásároltunk volna. Vagy a végén a Suzuki Mercedesszé vagy Audira fog változni?" - zárta szavait Olvasónk.

Utóbbi - amúgy költői kérdésen - érdemes kicsit elgondolkodni.


Így lesz Suzukiból Audi? Aligha
Így lesz Suzukiból Audi? Aligha


A devizahiteles elszámolásról szóló összes cikkünket ide kattintva tekinthetik meg!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme, szerencsés nyerteseink, akik jegyeket nyertek a győri Öt Templom Fesztiválra!

A kisalfold.hu és az Öt Templom Fesztivál közös játékán három koncertre nyertek páros belépőt a szerencsések. Tovább olvasom