Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Devizahiteles elszámolás: ilyen levelet kapott győri olvasónk a bankjától

A jó hír, hogy 600 ezer forint visszajár a "tisztességtelenül felszámított összegért". A rossz, hogy az élő hitelszerződés utolsó törlesztésének kalkulációja 704 ezer forint. Szavazás.

A jó hír, hogy közel 600 ezer forint visszajár a "tisztességtelenül felszámított összegért", a rossz, hogy a még élő hitelszerződés utolsó törlesztésének kalkulációja 704 ezer forint.

2,3 millió forintot vettek fel, 3,4 millió forintot törlesztettek

"A családunkban két devizahitelt is nyögtünk hosszú éveken át. Sem a szüleim, sem mi a férjemmel nem flancos luxusautók miatt vállaltuk ezt a terhet, hanem szükségből.

A párommal 2,3 millió forintot vettünk fel egy kisautóra: ezt az összeget törlesztettük 12 éven keresztül. A végösszeg 3,4 millió forint lett. Mi még nem kaptunk értesítést a devizahiteles elszámolásról a bankunktól, de a szüleim már igen" - kezdte neve elhallgatását kérő Olvasónk.

Tényleg mindenki 500-600 ezer forint körüli összeget kap vissza?

"480 forint híján 600 ezer forintot kaptak vissza édesanyámék. Ez attól érdekes, hogy az ismeretségi körömben bárkivel beszéltem, mindenki 500-600 ezer forintot kap vissza a bankjától, vagy ilyen nagyságú összeget remél.

Teljesen mindegy, milyen típusú, értékű autót vásároltak anno, úgy tűnik, ez a standard `visszajáró´" - folytatta Olvasónk, akinek szülei egy 3,676 millió forint értékű Citröen Picassóra vettek fel devizahitelt 2008-ban.

"A bank számításai szerint 2018 augusztusában az utolsó törlesztőrészlet 704 ezer forint lesz"

"Az elszámolás kalkulációjával nem szeretnénk nagyon vitatkozni, kezdetektől fogva úgy voltunk vele: ha kapunk vissza pénzt, akkor köszönjük szépen.

Azzal azonban már több gondunk van, hogy élő hitelszerződésről van szó, vagyis a szüleimnek továbbra is törleszteniük kell, mégpedig úgy, hogy a bank számításai szerint 2018 augusztusában az utolsó törlesztőrészlet 704 ezer forint lesz.

Úgy, hogy az utolsó törlesztések összege meredeken emelkedik felfelé: az utolsó nyolc hónapban 100 ezer forint feletti összeget kell(ene) elutalniuk a szüleimnek.

Természetesen ez ügyben már fel is vettük a kapcsolatot a hitelt finanszírozóval, de egyelőre még nem kaptunk választ. Ráadásul a `visszajárót´ havonta akarják levonni, nem egy összegben, mint más esetekben" - zárta szavait Olvasónk.Íme, a levél elejétől végig, ami érkezett a banktól!

Kattintson a nagyobb képekért!
Kattintson a nagyobb képekért!


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Isonzó Expressz 2015 - Különvonat indul oda, ahol magyar katonák harcoltak az I. világháborúban

A szerelvény Orfeum kocsijában, a témában jártas történészek előadásait hallgathatják meg az utazók… Tovább olvasom