Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Demonstrációt hirdet az Arrabona Városvédő Egyesület Győrben

Az Arrabona Városvédő Egyesület vezetői kedden sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy békés demonstrációt hirdetnek.
Az Arrabona Városvédő Egyesület vezetői a Dunakapu téren, a Jedlik Ányos utca felőli sarkánál tartottak sajtótájékoztatót.

A demonstrációt szintén a Dunakapu tér Jedlik Ányos utca felőli sarkán tartják október 5-én, pénteken 16.30 és 17.30 között. Az eseményen felszólal Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetség (Hungaria Nostra) elnöke, Hetzmann Róbert, a Váralja Szövetség elnöke, Szabó Gyula, az Arrabona Városvédő Egyesület alelnöke. Minden érdeklődőt szívesen látnak, kérve a pártjelvények mellőzését, mivel politikamentes rendezvényt szerveznek.

Az egyesület sajnálatosnak tartja, hogy a Dunakapu térnél levitték az utat az ártérbe, megszüntetve ezzel 650 ingyenes parkolót, és átalakították a Belváros keleti részének forgalmát. „Útvesztővé tették ezt a részt, megszüntetve számos felszíni parkolót, megbabrálták a Kossuth-hidat, létrehozva a plexiszoknyás turulokat, elbontatták a Brády-házat, a világ végére száműzték a piacot, most pedig régészeti kutatás fedőnéven hordják ki a földet és vele a »fölösleges« falakat a térről. Pedig új lelet is napvilágot látott, például a johanniták – ma Máltai lovagok – ősrégi ispotálya, illetve egy középkori fahíd, nem is beszélve a bástya és a várfal csatlakozásánál lévő ágyúterem falairól. Nem mellesleg így a garázs fele zsákutcává válik, ez tűzvédelmi szempontból maga a katasztrófa." – sorolták a sajtótájékoztatót tartók és hozzátették: „Nagy az esély, hogy megépítik a világ legdrágább gépkocsitároló dobozát, mintegy 2,9 milliárd forintért, ahol egy férőhely bőven többe kerül majd mint 10 millió forint. Tetejét pedig egy évben mindössze húsz alkalommal használják.

A szegény bástya megmaradásra ítélt darabkái pedig majd önnön valóságukból kiforgatva láthatóak lesznek a parkoló kocsik között."
Az Arrabona Városvédő Egyesület nem gondolja, hogy 200 parkoló megoldja a belvárosi parkolás gondjait. Tagjai szerint van olyan alternatíva a Dunakapu tér esetében, amely biztosíthatna teret és parkolót. Ez nem megy a felszín alá, hanem kihasználja, hogy a bástyatető egy emelettel volt magasabb, mint most látható. A sajtótájékoztatón arról esett szó, hogy a jelenlegi utcaszinten akár 300 autó is elhelyezhető, a régi Bástya utca árvízmentes közlekedési kapcsolatot jelentene, a bástya tetején pedig ott lehetne az áhított rendezvénytér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjas ki mit tud Győrben - videó, fotók

Nyugdíjas ki mit tud-ot rendeztek hétfőn Győrben. A kisalfold.hu is ott volt az eseményen, és videón… Tovább olvasom