Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Dely Mári története a Zichy-palotában

Noha lassan épp egy évszázad telt el, mióta lejegyezték az első Dely Mári-balladát, az igaz szerelem története ma is a leghitelesebb, leginkább szívet melengető téma.
Lanczendorfer Zsuzsa és Gülch Csaba A vérző liliom című kötetét szombaton este Markó Iván Kossuth-díjas balettművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a győri Zichy-palotában. A könyvbemutatót nemcsak a kiváló balettművész ajánlása és a szerzőkkel való beszélgetése tette különlegessé, hanem az a táncbemutató, amellyel a győrújfalui Csutora néptáncegyüttes tagjai készültek.

– Különleges kihívást jelentett Gülch Csaba monodrámáját táncban elképzelni és balladaként feldolgozni – mondta Lukácsné Honfi Bea koreográfus, a Csutora vezetője. – Ám Dely Mári története valamennyiünket megérintett, a fiatalok megismerték és mélyen át is élték a fiatal lány tragikus történetét.

A könyv, a táncballada azzal a fotókiállítással bővült, amelynek anyagát Szabados Zoltán készítette. Dely Mári története a rokonok elmondásával, Bodó Vera előadóművész tolmácsolásában a múzsák sajátos találkozásával vált ezen az estén teljessé és a jelenlévőknek minden bizonnyal felejthetetlenné.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versennyel az AIDS és a drog ellen

A Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztálya az AIDS-ellenes világnap apropója kapcsán ötödik… Tovább olvasom