Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Dél-koreai delegáció járt a Megyeházán

Befektetési szakemberekből álló, 11 fős dél-koreai delegáció tett látogatást hétfőn a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnál.
A távol-keleti szakemberek október 15-23. között európai ipari parkokba, klaszterekbe látogattak el, azzal a céllal, hogy az európai és a koreai ipari klaszterek és parkok közötti együttműködési lehetőségekről bővebb információkat szerezzenek. A megyei önkormányzati látogatásra éppen nyugati szomszédunktól, Ausztriából, közelebbről Graz városából érkeztek. A vendégeket a megyei önkormányzat munkatársai fogadták.A találkozó keretében Encsyné Dr. Nánási Ágnes, a Területfejlesztési és Területrendezési Iroda vezetője - az előzetes kérésnek megfelelően - bemutatta szűkebb régiónkat. Az irodavezető az általános ismertetés mellett kitért Győr-Moson-Sopron természeti, kulturális, turisztikai értékeire, történelmi hagyományaira, bemutatta a megyehatáron belüli főbb tájegységeket, külön kitért a két világörökségi helyszínre is. Ám természetes, hogy a legtöbb szó a megye gazdasági fejlettségéről, az országban elfoglalt helyzetéről, a kedvező befektetési környezetről, a működő ipari parkokról, fejlesztési irányokról, helyi adókról, adókedvezményekről esett. A delegáció több tagját az egészség-turisztikában rejlő fejlesztési lehetőségek foglalkoztatták leginkább, így e területnek a magyar kormány általi esetleges támogatási formáira is rákérdeztek.

A találkozó végén a delegáció vezetője köszöntet mondott a megyei önkormányzatnak a fogadókészségért, illetve a tartalmas tájékoztatásért. Megjegyezte továbbá, hogy a sok hasznos információ mellett a magyar emberek közvetlensége fogta meg őket leginkább, ami azért is pozitívum számukra, mert első ízben jártak Magyarországon.

A rendezvény legvégén készült csoportkép jól tükrözi a találkozó kellemes-kötetlen légkörét, illetve a delegáció tagjainak elégedettségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágosítás az adyvárosi Kuopio Parkban

A Fidelitas Győri Szervezete virágokkal ültette be az adyvárosi Kuopio Park sarkát, a tábla melletti… Tovább olvasom