Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Defibrillátor Amerikából

A New Hampshire-i Salemből, a tengerentúlról hozott egy defibrillátort szülőhelyére, Győrszentivánra az Amerikában élő Czifrik Miklós. Az adomány a Rotary-mozgalomnak köszönhető.
– Amerikában egyre elterjedtebbek a nyilvános, sokak által látogatott helyekre, például pályaudvarokra telepített defibrilliátorok, újraélesztő készülékek.

Bárki tudja használni azokat és van rá példa, hogy életet menthetnek.
A mi Rotary Clubunk, a salemi nemrégiben hatot vásárolt iskoláknak – mondta el lapunknak Czifrik Miklós annak előzményeként, miért egy ilyen készülékkel tért vissza szülőfalujába nemrégiben Amerikából, ahol gyerekkora óta él. A mintegy egymillió forint értékű berendezést a New Hampshire-i rotarysok adománygyűjtése révén hozhatta el, s az a Molnár Vid Bertalan Közösségi Házba kerül. Czifrik Miklós szerint jó lenne, ha egyáltalán nem kellene használni, de jobb, ha baj esetére kéznél van. Emellett reméli, hogy ez a távolból érkezett támogatás lendületet ad a jótékony helybelieknek és hamarosan a szentiváni összefogásból, amit Téringer Zoltán neve fémjelez, megalakul Győr második Rotary Clubja.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárnyalnak a telekárak

A kilátásba helyezett péri reptérfejlesztésnek már most érezni a hatását: a Győr melletti településen a 70 eladó telek mellé még 140-et terveznek; s míg kétmilliót kérnek a régebbi ingatlanokért, az újak már négybe kerülnek. Tovább olvasom