Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Decemberre csúszik a premier

Győr - Novemberre tervezték G. B. Show Pygmalion című színdarabjának bemutatóját a Győri Nemzeti Színházba. A premier azonban Balsai Mónika betegsége miatt csúszik.
Funtek Frigyes, a Győri Nemzeti Színház prózai tagozatának művészeti vezetője G. B. Show világsikerével mutatkozik be rendezőként a győri közönségnek. Amikor a feladatot vállalta, nem gondolta, hogy csúszik a premier, de mint mondja, a színészek is emberek és a betegségek őket sem kerülik el.

„Amikor a gépezetbe egy apró homokszem kerül, jelesül egy betegség, akkor az képes megállni. Ez történt nálunk is. A próbafolyamat elején már ki kellett hagynunk napokat, így nem tudom vállalni, hogy a Pygmaliont novemberben bemutassuk.

Sajnos a betegség a művészek életéhez is hozzátartozik, őket sem kerüli el.

Egyébként pedig olyan sűrűre volt tervezve a színház őszi bemutató rendje, hogy abban főleg nagy fennakadást okozhatott egy fontos színész betegsége."

Balsai Mónika már jobban van, de bizony korábban még az is kétséges volt, a Lila ákác premierjét megtartják-e.
Balsai Mónika már jobban van, de bizony korábban még az is kétséges volt, a Lila ákác premierjét megtartják-e.

Balsai Mónika helyettesítése nyilván sokakban felmerült, legendás beugrásokról számtalan esetben hallottunk már.

„Nem hiszem, hogy az lett volna a jó megoldás, hogy rögtön a próbák elején lekettőzzük a szerepet. Sem annak, akit behívunk erre, sem Mónikának. Emberileg meg kell értenünk, el kell fogadnunk, ez is a színház része, volt már rá példa a világtörténelemben, hogy csúszott a premier."

Funtek Frigyes nem aggódik, a Pygmalion izgalmas darab lesz, és az, hogy december hatodikára tették át a premiert, alapjában csak egy kis csúszás. A színház közönsége az ősszel, kora télen így is el van kényeztetve, ami a bemutatók számát illeti. A szereplőgárda nem változik. Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Rupnik Károly, Gyöngyössy Katalin, Tóth Tahi Máté, Bende Ildikó, Mézes Violetta, Orosz Barbara, Sárközi József, Rádler Judit, Vincze Gábor Péter, Agócs Judit, Venczel-Kovács Zoltán, Kszel Attila, Pingiczer Csaba látható majd a színpadon.

Nincs katasztrófa

Balsai Mónika már jobban van, de bizony korábban még az is kétséges volt, a Lila ákác premierjét megtartják-e. Érdeklődésünkre elmondta: tüszős mandulagyulladása és gégegyulladása volt. Kicsit még köhög, de a Pygmalion megerőltető próbáit nem tudta így elkezdeni. „Tudomásul kellett vennem, végesek az energiáim, a Lila ákác főpróbáin már nem voltam jól. A premierre valahogyan feltornáztam magam, de aztán ledöntött a lábamról a nagyon magas láz. Általában a színész betegen is bemegy játszani, de én nem tudtam lábra állni. Most már jól vagyok, játszom is, és bízom benne, a közönség megérti azt, hogy egy kicsit csúszik a bemutató."


Olvasóink írták

  • 1. Magor 2008. november 08. 16:47
    „Balsai Móni az egyik legtehetségesebb színésznő akinek a játékait az elmúlt években megismerhettem! Jobbulást neki!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlóst várja beszélgetésre a Fidelitas

Győr - Kevesebb a szemét, mióta rendszeresen szedik, állapította meg a Fidelitas győri szervezetének… Tovább olvasom