Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

December végéig még araszolunk

Győr - Nehezebbik szakaszába ért a Marcalvároson átvezető 821-es út felüljárójának felújítása – az erre autózók számára mindenképpen. Az építők szerint ennél több forgalmi korlátozásra már nem kell számítani.

A Magyar Közút Kht. október 10-én adta át a munkaterületet, az építők (az előkészületek után) október 27-én kezdhették a Marcalvároson átvezető 821-es út felújítását a Szigethy Attila úti csomóponttól északra, beleértve a hosszú felüljárót is. Mint akkoriban írtuk, az összességében 250 millió forintos munkát a Magyar Útépítő Konzorcium végzi, a határidő december vége.

Szükség lesz az autósok türelmére: Az út és a felüljáró felújítása forgalmi korlátozásokkal, gyakran torlódásokkal jár. Fotó: Bertleff
Szükség lesz az autósok türelmére: Az út és a felüljáró felújítása forgalmi korlátozásokkal, gyakran torlódásokkal jár. Fotó: Bertleff

A munkák jellege miatt számítani kellett forgalmi korlátozásokra, lassúbb haladásra, időnként dugókra. Úgy tűnik, a hozzánk érkezett észrevételekből, hogy a munkálatok neheze most érkezett el – legalábbis az autósok számára.

Komáromi Zsolt építésvezető (EuroAszfalt Kft.) lapunk kérdésére válaszolva elmondta: a munka kivitelezése az ütemterveknek megfelelően halad. Jelenleg a hídfelújítási munkák már a befejezésükhöz közelednek. Ezeknek a munkáknak nagy részét csak éjszaka, vágányzár mellett lehetett végezni, de ezt így is tervezték, tehát az ütemezésben nem jelentett „rendkívülit". A burkolatépítéshez kapcsolódó előkészítő munkák a hét végére befejeződnek, amivel párhuzamosan az aszfaltozási munkákat is elkezdik.

Az először rendelkezésre álló szakaszon már a befejező munkákat kezdték meg a napokban, a héten a szalagkorlát is visszakerül a helyére.
Továbbra is szükség lesz az autósok türelmére, mindenesetre a jelenleg kialakított forgalomkorlátozás kedvezőtlenebb a közlekedők szempontjából már nem lesz, ezután a közlekedési helyzet fokozatosan javulhat. A munkák december végére befejeződnek. Az építők szerint a téli időjárás idáig előre nem várt gondot nem okozott.

Ennek kapcsán jegyezzük meg, hogy a városban (sőt, megyeszerte) sok útépítés, felújítás belenyúlt a télbe. Az az oka, hogy a tavasszal meghirdetett közbeszerzési pályázatok határideje hosszú, az engedélyezési eljárások, a kivitelezők kiválasztása jobbára őszre húzódik, s csak utána lehet kezdeni a munkákat. A mai technológia mellett aszfaltozni fagyban is lehet jó minőségben, mondják a szakemberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Molnár maradt a megyei elnök

Győr - Ismét Molnár Csabát választotta az MSZP megyei szervezete az elnökének. Továbbra is… Tovább olvasom