Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Debreczeni József az ítéletidőről, Gyurcsányról és Orbánról mondta el sarkosan a véleményét

"A kormányzati kommunikáció hamis, sőt, hazug volt a hétvégi katasztrófahelyzetben" - mondta Debreczeni József, a DK alelnöke online interjúnk során.


16 óra 23 perc

Az online interjú véget ért; köszönjük Olvasóinknak az értékes kérdéseket, Debreczeni Józsefnek a részvételt.


Debreczeni József a Kisalföld szerkesztőségében. Fotó: Mészáros Mátyás
Debreczeni József a Kisalföld szerkesztőségében. Fotó: Mészáros Mátyás


Kérdézz-felelek Debreczeni Józseffel

"A kormánytól független közhatalmi intézményekbe nem pártkatonák valók"

- Mikor megy az összes régi rendszerben nevelkedett politikus?

Debreczeni József válasza: - Akkor mennek el, amikor nem kapnak mandátumot a demokratikus választásokon.

- Ha önök kerülnének hatalomra, akkor hagynák a helyükön az Orbán-katonákat, vagy lecserélnék a sajátjaikra?

Debreczeni József válasza: - Senkit nem tekintünk legitimnek, akit 2010 tavasza után megváltozott szabályok szerint neveztek ki, vagy választottak meg. Az új alkotmánybíráktól a médiahatóságig, a meghosszabbított mandátumú legfőbb ügyésztől, a független bíróságok fölé kinevezett hivatalvezetőig ez mindenkire érvényes.

A kormánytól független közhatalmi intézményekbe nem pártkatonák valók, hanem olyan személyiségek, akik a Magyar Köztársaság érdekeit követik. Ilyen volt például a Gyurcsány idején hivatalba lépett Simor András jegybankelnök, vagy az ORTT elnökeként Majthényi László. A jövőben is ilyen emberekre lesz szükség.

Az ítéletidőről - "a közszolgálatinak nevezett média a szokásosnál is inkább a kormány propaganda eszközeként viselkedett"

- Azt szeretném kérdezni Debreczeni úrtól, hogy hol töltötte a hétvégét, illetve érintette a szélsőséges téli időjárás?

Debreczeni József válasza: - Csütörtökön este értem haza Debrecenből Miskolcra, akkor már esett és fújt a szél, de az úton nem okozott problémát. A hétvégét Miskolcon töltöttem, szombaton túráztam a Bükkben a feleségemmel és a fiammal, vasárnap pedig a 15-ről elhalasztott koszorúzáson vettem részt a Petőfi-szobornál, ahol az MSZP-vel és az Együtt 2014 közösen helyeztünk el koszorút.

- Hogy gondolja, képes még több szemszögből, reálisan érdékelni egy-egy politikai helyzetet? Ha igen, kérem, mondja el véleményét a hétvégi, katasztrófafilmekre emlékeztető hóhelyzetről?

Debreczeni József válasza: - Mindig egy szemszögből értékeltem a politikai helyzetet: a saját nézőpontomból. Ezt a parlamentális demokrácia iránti elkötelezettség és a konzervatív liberális értékrend határozza meg.

Mindez összefér az objektivitással és a tárgyszerűséggel. Nem lévén szakember, a mentési munkálatok minőségét nem tudom jól megítélni, a rendelkezésre álló információk alapján azonban úgy tűnik, a kormányzat és a hatóságok nem álltak a helyzet magaslatán. Az viszont bizonyos, hogy a kormányzati kommunikáció hamis, sőt hazug volt az események után.

- Kommunikációs szempontból Ön szerint hogyan vizsgáztak a politikai pártok a hétvégi ítéletidőben?

Debreczeni József válasza: - A pártok mondták a magukét, tény, hogy először a DK mondta le a maga rendezvényét. Az ellenzéki pártok joggal bírálták a kormányzatot, amely próbálta védeni a mundér becsületét - nem éppen meggyőzően.

Annyit még megjegyeznék, hogy a közszolgálatinak nevezett média a szokásosnál is inkább a kormány propaganda eszközeként viselkedett.


"Most először történt meg, hogy külső erőszak nélkül, hazai politikai erők számolták fel a parlamentális jogállamot"

- Hogy érzi magát ma a Demokratikus Koalíció egyik alelnökeként a közéletben?

Debreczeni József válasza: - Általában azt mondhatom, hogy magyar állampolgárként érzem nagyon rosszul magam. Ennek fő oka az, hogy többször előfordult már a magyar történelemben, hogy a demokrácia ügye elbukott, de ez mindig idegen nagyhatalom föllépése nyomán következett be.

Most először történt meg, hogy külső erőszak nélkül, hazai politikai erők számolták fel a parlamentális jogállamot. Ezt nemzeti szégyennek tartom. A DK alelnökeként akkor fogom jobban érezni magam, ha megtörténik a demokratikus ellenzéki pártok összefogása. Ez egyetlen közös jelöltet és közös listát kíván. Remélem, a választásokra mindez összeáll.

- A DK hosszú ideje nem tud elmozdulni a 2-3 százalékos támogatottságról. Ön szerint mi ennek az oka, illetve lát-e esélyt arra, hogy a párt támogatottsága nőjön?

Debreczeni József válasza: - A párt támogatottságáról mért legmagasabb adat 7% volt. Az utóbbi időben csakugyan tartósan a parlamenti küszöb alatt mérik a DK-t. Egyfelől miután csak az ellenzéki pártok összefogása nyomán van esély a Fidesz legyőzésére bármekkora támogatottságot is tudunk bevinni a szövetségbe, az a demokratikus fordulat esélyét növeli. Másfelől a közvéleménykutatások csak demokratikus, félelem nélküli közegben tudják mérni a valós politikai referenciákat.

A mai magyar társadalom nem ilyen közeg. Már 2002-ben is volt 4-6%-nyi választó, aki nem árulta el, hogy kire szavaz: ezért érte váratlanul a Fideszt a vereség. Ma becslésem szerint több, mint 10%-ra tehető a rejtőzködők aránya. A Fidesz támogatottsága a valóságban tehát bizonyosan kisebb, mint amennyit a mérések mutatnak, az ellenzéké pedig nagyobb. A támogatottságunk növelésére látok esélyt, ezen dolgozunk.

"Gyurcsány Ferenc valóban a bűnbak szerepébe került"

- Gyurcsány Ferencet a magyar társadalom - nem menjünk bele az okokba pro és kontra - elkönyvelte hiteltelen, hazug politikusnak, szerintem ez ténykérdés. Ön szerint lehet ebből a helyzetből újra politikai brandet építeni az egykori miniszterelnökre, van erre reális esély? 

Debreczeni József válasza: - Gyurcsány Ferenc valóban a bűnbak szerepébe került. Minden közösségnek, amelyik nem tud szembenézni valós problémáival, köztük a saját hibáival és bűneivel, szüksége van bűnbakra. A magyar társadalom ilyen közösség. Jellemző, hogy a baloldalon legalább akkora az igény arra, hogy minden bajt Gyurcsány nyakába varrjanak, mint a jobboldalon. Ha belegondolunk, a világtörténelem legsikeresebb szellemi vállalkozása, a kereszténység is a bűnbak-mítoszra épül. Krisztus magára vette mindenki bűneit, megölték, és így a többiek mentesültek a bűneik alól. A különbség az, hogy Krisztus, mint bűnbak a szeretettel kötődik össze, Gyurcsányt viszont a legtöbben gyűlölik. A magyar történelemben számos példa van arra, hogy a közmegítélés és a valós teljesítmény nem áll összhangban. Görgey-t sokáig árulónak tekintette a magyar közvélemény, ma már nem kérdéses, hogy történelmünk egyik legnagyobb hadvezére volt, aki semmiféle bűnt nem követett el. Gyurcsány megítélése is javulni fog. Hogy ez mennyi idő múlva következik be, azt nem tudom megmondani.

- Lát-e reményt arra, hogy valaha a fontos dokumentumokat a politikai ellenfelek azonos módon képesek lesznek értelmezve Magyarországon?

Debreczeni József válasza: - Ha visszaáll a demokrácia, akkor igen. Ez ugyanis nem működhet egy bizonyos, az alapértékeket érintő egyetértés nélkül. Ilyenek például a jogállam legfontosabb intézményei, például az Alkotmány. Ez persze csak demokratikus politikai felek között működik, a mai Fidesz és a Jobbik nem tartozik ebbe a kategóriába.

"A 2/3-os felhatalmazástól függetlenül a 2010-es választások előtti közjoghoz kívánunk visszatérni"

- Ha 2014-ben sikerül leváltani a jelenlegi kormányerőt, a következő kormányzás mit tud kezdeni az érvényben lévő Alkotmánnyal? Ennek megváltoztatásához 2/3-os választási többségre lenne szükség, véleményem szerint közeljövőben erre egyetlen magyar politikai erőnek sincs esélye.

Debreczeni József válasza: - A Fidesz által kialakított közjogi csapdahelyzetben egy másik politikai erőnek valóban nincs esélye a demokratikus kormányzásra. Részben mert a hagyományos kormányzati hatásköröket 2/3-os többséghez kötötték, részben mert az összes közhatalmi intézménybe Orbán személyes bizalmasait ültették. A DK kezdettől fogva inlegitimnek tekinti mindazt, ami az orbáni hatalomkoncentráció jegyében történt 2010 tavasza óta. Mindez alapvetően sérti a demokratikus alkotmányosságot, hiszen a régi Alkotmány és a fideszes alaptörvény is leszögezi: senkinek a törekvése nem irányulhat a hatalom kizárólagos birtoklására. Orbán tevékenysége másra sem irányul. Mi tehát a 2/3-os felhatalmazástól függetlenül a 2010-es választások előtti közjoghoz kívánunk visszatérni. Nem az antidemokratikus alaptörvényt kell tehát toldozni-foltozni, hanem onnan kell újrakezdeni jogi értelemben, ahol a jogállami működés félresiklott. Ez csak az alkotmányos berendezkedésre vonatkozik, a politikát számos tekintetben meg kell újítani. Egy új alkotmány meghozatala azonban nyilvánvalóan 2/3-os többséget igényel, sőt ezen túlmenően minden demokratikus erő konszenzusát. Mindennek előfeltétele a mai Fidesz megsemmisítő veresége. Enélkül nem tudok elképzelni demokratikus újrakezdést.

- Ha megnyerik a választást, Debreczeni úré lesz a művelődési tárca?

Debreczeni József válasza: - Kizártnak tartom.

"Volt barátaim közül sokan Orbán Viktorhoz maradtak hűek - én önmagamhoz"

- Ön sikeresen eljutott az MDF-től a Gyurcsány pártig. Tud reggelente tükörbe nézni?

Debreczeni József válasza: - Két pártnak voltam, illetve vagyok a tagja életemben: az MDF-nek és most a DK-nak. Mindkettő demokratikus párt. Az igaz, hogy a mai politikai konstellációban átkerültem a jobboldalról a baloldalra, de maradtam a demokratikus térfélen. Föltéve, de meg nem engedve, ha a Fideszbe léptem volna át, akkor az antidemokratikus oldalon állnék. 2003 óta nyilvánvaló számomra, hogy a magyar politika vízválasztója nem a bal- és a jobb-, hanem a demokratikus és az antidemokratikus oldal között húzódik. 2010-ben az utolsó demokratikus jobboldali párt képviselőjelöltje voltam. Ugyanazé a párté, amelyiké utoljára 1990-ben. Az MDF ma nem létezik, a demokratikus jobboldal ez idő szerint üres halmaz Magyarországon. Ezért vagyok a DK-ban. A tükörrel nincs problémám. Volt barátaim közül sokan Orbán Viktorhoz maradtak hűek - én önmagamhoz.

- Hogyan látja, vészhelyzet esetén a Fidesz választási szövetséget fog kötni a Jobbikkal?

Debreczeni József válasza: - A nyílt szövetséget nem tartom valószínűnek. Ám, ha a demokratikus összefogás megvalósul, s a két jobboldali párt támogatottsága érdemben csökken, akkor valószínűsítem, hogy a Fidesz újra hozzányúl a választójogi törvényhez, és visszahozza a második fordulót, ahol Orbánék megvalósíthatják ugyanazt az összefogást, amit 1998-ban a Torgyán-féle Kisgazdapárttal egyszer már megtettek.

Bajnai vagy Mesterházy lesz az ellenzék kormányfőjelöltje 2014-ben?

- Ön szerint milyen választási formáció, szövetség győzheti le a jelenlegi kormánypártokat? A DK milyen koalícióban hajlandó szerepet vállalni; mely pártokkal tud elképzelni szövetséget?

Debreczeni József válasza: - Ahogy korábban már jeleztem, a választási sikerhez a lehető legszélesebb demokratikus összefogásra van szükség. Minden demokratikus párttal készek vagyunk tehát együttműködni. Azzal az LMP-vel is, amelyik ez idő szerint úgy tűnik, nem Orbán legyőzését tekinti a legfőbb célnak.

- Ön szerint az ellenzéki erők tudnak-e majd közös kormányfőjelöltet állítani a 2014-es választásokra? Ha igen, Ön szerint ki lesz az?

Debreczeni József válasza: - Igen, ez legalább olyan fontos, minthogy egy közös jelölt legyen az összes választókerületben. A kérdés második felére azt tudom mondani, amit Gyurcsány Ferenc: Bajnai Gordonnak és Mesterházy Attilának kell ezt a kérdést elsősorban eldönteniük. Ma azt mondhatjuk, hogy vagy az egyik, vagy a másik képzelhető el közös kormányfőjelöltként, vagy az a harmadik személy, akiben ők, illetve pártjaik meg tudnak egyezni.

"A határontúliak voksaiban nem mi vagyunk biztosak, hanem a Fidesz"

- Friss hír, hogy a DK kékcédulás választási csalást tart elképzelhetőnek a következő választásokon. Ön is egyetért ezzel? Árulja el, hogy mitől olyan biztosak abban, hogy a határontúli magyarok a Fideszre voksolnak majd? Szerintem a Jobbik lesz az igazi haszonélvezője a határontúli magyarok szavazatainak.

Debreczeni József válasza: - A választási eljárásról szóló törvény számos eleme utal arra, hogy a hatalmon lévők a szervezett csalás lehetőségét próbálják megteremteni. Ilyen elem az, hogy a pártok vagy két embert delegálhatnak a szavazóköri választási bizottságokba, vagy egyet se. Továbbá, hogy az esetleges nemzetközi megfigyelők nem mehetnek közel a szavazás helyéhez. Több mint gyanús az is, hogy csak a szavazólap meghatározott pontjára elhelyezett pecsét esetén érvényes csak a leadott voks. Mivel tudjuk, hogy a Kubatov-listák révén a Fidesz név szerint tudja kik a hívei és kik az ellenfelei a szavazók körében, elképzelhető, hogy a pecsételés is célzottan fog történni, számítva arra, hogy többen nem észlelik a "hibát". A határontúliak voksaiban nem mi vagyunk biztosak, hanem a Fidesz. Ha nem remélnének tőlük plusz szavazatokat, nem adtak volna nekik választójogot. Mi azon az állásponton vagyunk, hogy az ország sorsát eldöntő voksoláson csak olyanoknak volna szabad részt venniük, akik itt élnek, itt adóznak, és részesülnek döntésük következményeiből. A határontúliakkal összetartozunk, egy nép fiai vagyunk, közös a nyelvünk, jórészt a kulturánk is, de 1918 óta nem alkotunk egy politikai közösséget. A választójognak ehhez a tényhez kellene igazodnia. 2014-ben nem így történik majd. Hogy ez milyen hatással lesz az ország sorsára, az majd kiderül.

Előzetes

Olvasóink a Debreczeni Józsefnek címzett problémáikat, felvetéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik el, vagy írják be a hozzászólások közé - kérdezzenek bátran!

Kérjük, a levél tárgyában tüntessék fel: Debreczeni József.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Besenyőpista 2013. március 20. 21:12
  „WeiseÖdenburg!
  Eszem ágában nincs, hogy másokat meggyőzzek a véleményemről! Ellenben a sajátom mellett kitartok! Még egyszer tisztáznám, hogy attól fogadok el véleményt, aki olvasta legalább egy könyvét Debreczeni Józsefnek!
  Ne bonyolódjunk bele, hogy ki, honnan jött, mert Debreczeni mellett nagyon sok "komcsizó" jobboldalit lehetne vizsgálni! Ne bonyolódjunk bele ebbe a témába! Alapvetően nem szoktam itt véleményt nyilvánítani, meg van erre a megfelelő fórum, ahol a nevemet is adom! Nem szeretném tovább folytatni, tisztelem a véleményedet, de kértem, hogy csak az válaszoljon, aki legalább egy könyvét olvasta Debreczeni Józsefnek. Ön biztosan nem olvasta egy könyvét sem, mert az ismeretei nagyon hiányosak!”
 • 39. szekelyse50 2013. március 20. 20:09
  „Véleménye van bárkinek mint hátsója.”
 • 38. drKotász 2013. március 20. 11:49
  „"Debreczeni József válasza: - A választási eljárásról szóló törvény számos eleme utal arra, hogy a hatalmon lévők a szervezett csalás lehetőségét próbálják megteremteni."

  Adott volna nekik a Gyurcsány kettős állampolgárságot aztán most nem lenne bexarva, mert az tuti nem arra fognak szavazni aki hazaáruló módon megtagadta őket.”
 • 37. WeiseÖdenburg 2013. március 20. 11:17
  „32. Besenyőpista 2013.03.20. 08:49
  Kiváló az értékelése.A köpönyegforgatása az ön szemében is nem a gyenge jellem ismérve!
  Kapott egy lehetőséget ön,lehet szélsőjobbozni,"fidesznyikovozni " talán még a fasiszta jelzőt is használni! Igaz a Foxi
  Maxi látogatásakor sokan nem kellően tanulták meg a fogalom jelentését.A hozzászólások alapján behatárolni,hogy ki és milyen párt áll közel a személyiségéhez,enyhén szólva nagy buzgóságra vall.Szolidan fogalmazva. A "kiváló gondolkodó"
  minősítéshez,hogy azt a szélesebb közvélemény is elfogadja,nem elégséges a négy párt tagsági könyvét begyűjteni.
  A nevezett úr pedig "celbkedése" miatt kapott néhány sort a hozzászólóktól ! Párhuzamot lehet vonni egy TV műsorvezető megállapítása Pákóról és az Ön példaképéről."F. P. hülye,de jól megél belőle." D.J. szín és párt váltásaival
  elvesztette erkölcsi tartását,de jól megél belőle !”
 • 36. ATX 2013. március 20. 10:53
  „Ez az a Debreczeni, aki az MDF-ben is volt? Ha egy "rendszerváltó" párt tönkremegy, akkor a tagjai is tűnjenek el a süllyesztőben és éljék békés kispolgári életüket! Ez a véleményem a pártot váltókról és az új pártokat alapító régi (más) párttagokról is. (Pl. Gyurcsány)”
 • 35. HT 2013. március 20. 10:23
  „Na ez a figura aztán már volt minden.Ki hisz neki?”
 • 34. csakazigazat 2013. március 20. 09:38
  „Akik Londony országban élnek és adóznak avagy Bécsben kávéházat nyitottak (Kovács László et.)szintén nem itthon adóznak ők szavazhatnak?Figyelem ismét Hofi idézet(hogy is van ez Józsi)?”
 • 33. csakazigazat 2013. március 20. 09:12
  „Hazudtuk éjjel hazudtunk nappal hazudtunk minden hullámhosszon! Ugye ismerős !!Majd ötven évvel később hazudós
  Fecó "Hazudtunk,reggel,délben és este".Hofi után szabadon:tudod ezek méér lopnak( és hazudnak)?Hagyománytiszteletből! Ennyi!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 32. Besenyőpista 2013. március 20. 08:49
  „Számomra kellemes meglepetés, hogy a tépett szájú FIDESZNYIKEK és szélsőjobbosok is ilyen sokat foglalkoznak Debreczeni Józseffel! Végre már a Gyucsányozáson, emmúútt nyóc éven kívül mást is tudnak mondani! Ennél azért még kellemesebb, hogy egyre kevesebben lesznek ezek a politikailag túlképzett agytrösztök!
  Kérem, csak az reagáljon a kommentemre, aki már legalább egy könyvét olvasta a kiváló gondolkodó Debreczeni Józsefnek!”
 • 31. drKotász 2013. március 20. 01:09
  „28. Dwatson :D
  Inkább azért nincs mellette mert hülyeséget beszél.”
 • 30. BLA 2013. március 19. 23:26
  „Ki ez a macskajancsi?! Hol volt ez a 80-as evekben? Ezek a patk@nyok hogy a fenebe kerultek ide? gyurcsany, libatolvaj es bandaja. Hogy lettek gazdagok azt tudom, de hogy tudtak felvergodni, azt nem ertem.Ki kell pucolni a hazat ezektol!”
 • 29. Hyppolit 2013. március 19. 23:23
  „Tárgyilagos életpálya: a középiskolai történelem-tanár ´89-ben MDF elkötelezett. ´93-ban kizárták, mert állítólag a "náci" szót illetéktelenül használta, az OFEB megrótta. 1994-96-ban Orbán személyes tanácsadója. Aztán ´96-ban MDNP-tag. 2006-tól a "Gyurcsány-szekeret" tolja, 2011-ben DK. Írások szerint 2009-ben valótlanságot tartalmazó cikke miatt elítélik első fokon, másodfokon módosul az ítélet. A fenti cikkben Krisztusról példálózik! NO COMMENT!
  De! Ki kérte fel ezt a ,,színes személyiségi politikust" véleménynyilvánításra? Kinek hiteles? Vagy messziről jött ember azt mond, amit akar?”
 • 28. Dwatson 2013. március 19. 22:04
  „27. Kftimi 2013.03.19. 21:09
  Ő volt Orbán Viktor egykori tanácsadója,de Orbánnak Bólogató Jánosok kellenek,nem szabad neki megmondani ha hülyeséget tesz,ezért nincs már vele.”
 • 27. Kftimi 2013. március 19. 21:09
  „Ki a franc ez?? NEm hallottam még róla, remélem nem is fogok többet”
 • 26. heat 2013. március 19. 20:54
  „Azt a szövetséget, amit az tart életben, hogy "Váltsuk le orbánt!", hatalomra kerülésük után mi fogja egyben tartani?
  Talán a "Ne engedjük vissza orbánt"?
  Ez eléggé siralmasnak hangzik...”
 • 25. WeiseÖdenburg 2013. március 19. 20:40
  „Debreneci úr!Ön által oly nosztalgikusan emlegetett 1989-es "parlamenti demokrácia" antidemokratikus volt, ha olyan meghatározást alkotunk a "demokrácia" kifejezésre, amely a "néptömegek" uralmát,
  szabad akaratának érvényesülését feltételezi ! Először is: a kapitalizmusban óriási a manipuláció, így "csak azok a pártok tudnak fennmaradni, amelyeket a "belföldi és külföldi tőke támogat" Ezért emelték a hatalomban az Ön által dicsért Antal Józsefet.Elővarázsolták a kalapból az eddigi ismeretlenségből az egykori Egészségügyi miniszter barátságán keresztül,tartozott Acél György külső köréhez.Gondolom ezt nem kell bővebben magyaráznom.Bíró Zoltán erről sokat tudna mesélni.Antal felé elvárás volt a hazai mezőgazdaság és háttériparának lenullázása,A működő ipari termelő szféra privatizálása. Kiválóan végrehajtotta !Kelletek a piacaink és kiszolgáltatta a tömeg és az országkárára.
  Az addigi hitelállományunkat trükkös módon háromszorosára emelte a hitelező,Antal szolgai módon átvállalta a csalárdan háromszorosává nőtt hitel vissza fizetését.Ön ennek az Antali pártnak volt jeles tagja.Az ország jelentős károkozója még a milliárdos pártvezér Gy.Ferenc.Ön minden erkölcsi aggály nélkül lett a DK tagja. Talán szerényebben kellene megszólalni minden közt érintő témában.A szereplési vágyat valami mással kompenzálni.”
 • 24. Rinpócse 2013. március 19. 20:08
  „Ferke,igazad van,a hazugságokat Viktoron kellene számonkérni,itthon,külföldön,mindenhol sikertörténetről beszél,szerinted ez igaz ? Elsők között leszünk Európában,elhiszed ?”
 • 23. oooo 2013. március 19. 19:38
  „Tipikus megélhetési, hiteltelen politikus, aki az mögé áll akitől csurran-cseppen valami. Elvek? Ugyan, pénz a mammon.
  Az a profilkép mindent elárul.”
 • 22. Ferke 2013. március 19. 19:14
  „Pont a DK-t kell hazugságról kérdezni? LOL.”
 • 21. Alajos 2013. március 19. 18:41
  „Tisztelt Debreczeni József! Van magának valamilyen tanult szakmája is?”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A marcalvárosi húsvétváró családi délután programjai

Részletes információk a március végi rendezvényről. Tovább olvasom