Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Deák Bill Győrbe jön! - `A legtöbb tehetségkutató műsor csak átverés´ - videó

"A zene önzetlen szeretete és a kitartás a siker kulcsa. Annak idején azt mondták nekem: fél lábbal nem vagy színpadképes!" - mondta a kisalfold.hu-nak Bill kapitány.


A győri Bridge szórakozóhelyen péntek este lép fel a zenei legenda: Deák Bill Gyula és zenekara, a Deák Bill Blues Band.

Az ország egyik legtehetségesebb és mindenki által jól ismert blues énekese elsőként portálunknak adott interjút a fellépése előtt.

"Az elmúlt évek minden jelentősebb dalát hallhatja a közönség a koncerten" - mondta el kérdésünkre Deák Bill. - "A különböző albumokról, az István, a királyon át a Kopasz kutyáig felcsendül egy-egy klasszikus szerzemény.

"Úgy tapasztalom, hogy a fellépésekre ellátogató közönség összetétele vegyes. A fiatalabb és az idősebb korosztály is együtt énekel a koncerteken" - fogalmazott a rock legenda.

Deák Bill Gyula 64 éves és több évtizedes, sokoldalú zenei pályát tudhat a háta mögött. A blues, illetve a koncertezés iránti lelkesedése most is töretlen.

Szavait hallgatva a szállóigévé vált mondás jut eszünkbe: "A blues egy életforma, egy életérzés - magával ragad, és nem ereszt".

"A szenvedély és a családom ad energiát mindehhez. Szeretem csinálni, így az ember könnyen legyűri a nehézségeket is. Máshogy ezt nem is lehet" - tette hozzá Bill.


Forrás: YouTube.com.


Megtudtunk: családjában ő az egyedüli, aki a zenei pályán mozog: "Csak hobbi szinten van gitáros a családban. Az unokám játszogat magának gitáron. Viszont kiváló sportoló. A Kőbánya SC-ben úszik a szintén Deák Bill Gyula névre hallgató fiatalember.

A zenekar hangszerelése nem változott a korábbiakhoz képest. A színpadon a szokásos basszusgitár, szólógitár, kísérőgitár, billentyű, illetve dob - felállás együttese adja a zenei kíséretet.

Nem nehéz észrevenni, hogy a gombamód szaporodó tehetségkutató műsorok egyre több fiatal sztárt, sztárocskát termelnek ki. Mindemellett persze önálló módon is próbálkoznak a művészek feltörni a csúcsra. Gondoljunk csak SP-re vagy haverjára, Fluor Tomira.

Noha a nagy rock és blues rajongók egy emberként hördülnek most fel -amiért a tini-popsztárokat egy rock legendával említjük egy lapon - látnunk kell, mindegyikre széles körökben van igény hazánkban. Az, hogy melyik műfaj mögött mennyi munka van, már teljesen más kérdés.

Plakát. Deák-Bill Gyula Győrben lép fel.
Plakát. Deák-Bill Gyula Győrben lép fel.

Egy biztos: a sikerhez nem rövid út vezetett. Oldalakon át tudnánk taglalni Deák Bill Gyula munkásságát, bár a legnagyobb rajongóknak bizonyára nem tudnánk újat mondani. Portálunk már korábban összegezte életművét. Anyagunkat itt találja.

"Ezek a tehetségkutatók szerintem többnyire átverések. Itt sztárság csupán néhány évig tart. Nem ezek a műsorok a hosszú karrier kulcsai.

Sokáig kell küzdeni, dolgozni ahhoz, hogy valaki elérjen valamit a pályán. Annak idején nekem azt is mondták: fél lábbal nem vagyok színpadképes.

Rengeteget kell dolgozni, gyakorolni. Nem szabad feladni. Fontos a kitartás és a zene szeretete. Szeretnünk kell, amit csinálunk! Ezt tudom tanácsolni a fiatal, kezdő zenészeknek" - zárta szavait Bill kapitány.

Olvasóink írták

 • 9. Losba 2012. február 17. 13:05
  „Bill a király..”
 • 8. Csetneky 2012. február 16. 20:49
  „Deák Bill Gyulát a média által favorizált senkikkel nem lehet egy lapon említeni. Csak sajnos ott tartunk, hogy azokra van igény.”
 • 7. Hyppolit 2012. február 16. 18:15
  „5! Jerry!Nagyon király, ahogy szívedből kifakadt a frankó!Nagyon jó a pontosítás, a blues terén ő hozta az "asztalt". Nagyon meg kell becsülnünk ezeket a sztárjainkat. A nyál-manókat szerintem apuccci-anyuccci finanszírozza, nagyon gáz...”
 • 6. Dr.Lang 2012. február 16. 16:10
  „Billnek igaza van. Az ilyen reality vacakokkal tele van a padlas. Torgyan doktor is igy jutott el a minisztersegtol a Hal a Tortan-ig. :-)”
 • 5. Jerry 2012. február 16. 14:14
  „A cikkben tett megjegyzés, hogy SenkiPista és FfluorGÁZtompi önálóüan/kézenfogva/aakrnak befutni,mivel esélytelenek lenének egy tehetségkutatón az első selejtezőn is túljutni.Az igaz, hogy ezekena második kört már nem is szabadna lefuttatni.Főleg ugy, hogya zsűrik egyes tagjai is elvéreznének az első körben.Deák Bill Gyula több évtizede van a csúcson, nem csak hogy letett valamit a zenei asztalra, de a blues terén ő hozta az asztalt is. Az Isván a király vonatkozó számait én csak az ő előadásában tudom meghallgatni, valahogy nem jön be másoktól.Érdekes, hogy a mizu pl másoktól volt hallgatható, mig fluorGÁZtompika előadásakor még a rádiót is kikapcsolom,Deák Bill számait meghallva meg felerősítem.Talán a Rossz vér miatt?...........”
 • 4. pappe 2012. február 16. 10:55
  „Amióta a TV-bemondókból is sztárok lettek, azóta kifordult sarkaiból a világ értékrendje...”
 • 3. Hyppolit 2012. február 16. 09:12
  „Lehet szeretni, vagy nem szeretni, ő tényleg sztár. Letett már maradandót arra a bizonyos nagy asztalra, ezt elvitatni nem lehet. Arról nem is beszélve, hogy meg kellett küzdenie a sikerért úgy, hogy az egyik legjobb torkú magyar blues-énekes. Ehhez képest szánalmas egyáltalán olyan nevet említeni párhuzamban, mint a "kiisazaz"-SP,vagy akár Fluor Tomi. A cikk úgy fogalmaz: "próbálkoznak a művészek feltörni.." Művészek??? Legalább az olvasókat ne akasszuk hasba, sosem lesznek azok! A sztársághoz valami olyan eredendő, elvitathatatlan karizma kell, amivel ezek a személyek -megítélésem szerint- nem rendelkeznek, és már nem is fognak. Ízlelgetek egy közmondást: "Hiába fürdik a holló, sosem lesz belőle hattyú".”
 • 2. Tündenéne 2012. február 16. 08:32
  „"Micsoda éjszaka lesz Kapitány?" :)”
 • 1. háté 2012. február 16. 07:41
  „Becsület,-tisztesség, szavahihetőség? - az élet megy tovább, de nem felejt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyek a fagyban - Mit tegyünk, ha beszakad alattunk a jég?

Már nincs sok idő az olvadásig! Ezúttal a befagyott vizek veszélyeit vettük górcső alá. Életmentő… Tovább olvasom