Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Deák-díjat kapott a megyei főúgyész

2011. október 19-én került sor az idei Deák Ferenc-díjak átadására.

Az elismerésben Horváth László Győr-Moson-Sopron megyei főügyész, Verebélyi Imre egyetemi tanár, Kapási Olga közjegyző, Kiss Daisy ügyvéd, az ELTE tiszteletbeli tanára és vezető jogtanácsosa, Lábady Tamás, az Alkotmánybíróság egykori tagja, elnökhelyettese, a Pécsi Ítélőtábla elnöke és Vavró István professor emeritus részesült.

A díjakat Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész, Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, Gyergyák Ferenc, a Magyar Közigazgatási társaság főtitkára és Kecskés László, a Magyar Tudományos Akadémia jogtudományi bizottságának elnöke adta át.

A Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából 2003-ban alapított szakmai díj olyan tiszteletreméltó személyeket illet, akik alkotmánybíróként, bíróként, ügyészként, ügyvédként, közigazgatási szakemberként, közjegyzőként, jogtudósként az elmúlt századok nagy jogászainak, a deáki hagyományoknak méltó utódai.

A "Pro meritis de iuris peritia in memoriam Francisci Deák", azaz jutalmul a jog tudójának Deák Ferencre való emlékezéssel elnevezésű díjat az Akadémia javaslatára az intézmény jogtudományi bizottsága, az Alkotmánybíróság, a Legfelsőbb Bíróság, a Legfőbb Ügyészség, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara, a Magyar Ügyvédi Kamara és a Magyar Közigazgatási Kar vezetői alapították, és 2003 óta évről évre a hat jogász hivatásrend - bírák, ügyészek, ügyvédek, közjegyzők, közigazgatási szakemberek, jogtudósok - egy-egy képviselője részesül az elismerésben.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liszt-év Győrben: koncert a Bazilikában október 27-én

"A Liszt-év végéhez közeledve, Liszt három monumentális orgonaművét hallhatjuk, Rostetter… Tovább olvasom