Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Dávid a legjobb ötben

Budapest - Már csak egy megyei versenyző van a Megasztárban: szombaton a győri Fekete Dávid magabiztosan jutott tovább, a soproni Nguyen Thanh Hien azonban kiesett. A Kisalföld a hozzátartozókkal együtt a helyszínen izgulta végig a döntőt.
A soktucatnyi lámpa, a mintegy háromszáz szurkoló-rajongó által zsúfolásig megtöltött nézőtér és a nagy tét miatt izzasztó levegőjű stúdióban rendezték meg a TV 2 Megasztár 4. című zenei tehetségkutató műsorának ötödik döntőjét szombaton este. A még versenyben lévő hat énekes duettekkel készült, részben egymással párban, részben sztárénekesekkel az oldalán lépett színpadra.

A soproni Hien először Tóth Lüszivel a kissé tinglitangli Su-su bolondságot dalolta, ami a hatvanas évek slágere, de az 1997-es Csinibaba című film betétdalaként lett újra nagy siker. A két lány egy hintában ülve énekelt – a Friderikusz Sándor, Mester Tamás, Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós alkotta zsűrinek sem a hintázás, sem az éneklés nem tetszett. Második produkcióját – Gáspár Lacival Ricky Martin és Christina Aguilera Nobody Wants To Be Lonely című számát adta elő – sem sorolták a legjobbjai közé.

A győri Fekete Dávidért sok hozzátartozója, köztük unokatestvére, Dóczy Adrienn és édesanyja is a helyszínen szorított.
A győri Fekete Dávidért sok hozzátartozója, köztük unokatestvére, Dóczy Adrienn és édesanyja is a helyszínen szorított.

A győri Fekete Dávid előbb Szinetár Dórával a Szóló szaxofont tette színpadra a Miss Saigon című musicalből, majd ő és Lakatos Krisztián az est és az utóbbi adások legfergetegesebb előadásával rukkolt ki: Hofi Géza és Koós János 1979-es Macskaduettjének megismétlése után a közönség majd szétszedte a stúdiót. Az eredményhirdetés előtti hosszabb szünetben mindenki biztosra vette Dávid továbbjutását, így nem okozott meglepetést, hogy a nézők szavazatai alapján bekerült az első háromba, és „egyenes ágon" továbbjutott a jövő szombati döntőbe.

Amikor a műsorvezető Tilla kimondta a 21 éves győri fiú nevét, a helyszínen szorító hozzátartozók sikítottak, egymás nyakába borultak a boldogságtól. Az édesanya – aki a Szóló szaxofon alatt még jobb kezét a szívére téve izgult, majd a Macskaduettkor már önfeledten, sugárzó arccal nevetett – megosztotta érzéseit a Kisalfölddel.

Fekete Dávid továbbra is számít olvasóink szimpátiájára. Egész héten lehet telefonálni vagy SMS-t küldeni az érdekében. Tel.: 06- 91/63-62-63, kód: 05; SMS: 17631, DÁVID.

„Nagyon büszke vagyok a fiamra, de aggódom is érte, mert az utóbbi hetekben sokat fogyott. Óriási teher van a vállukon, és sok feszültséggel kell megbirkózniuk. Mindennek ellenére azt hiszem, elég kitartó, amit az eddigi teljesítménye is mutat. Nem állok a boldogsága útjába, ha ő ezt szereti és bírja, akkor továbbra is támogatom. Köszönöm a rá szavazóknak a bizalmat" – mondta Kiss Klára. Fekete Dávid az adás végén lapunknak elárulta, kicsit összeszorult a szíve, amikor egy darabig kiesőhelyen szerepelt. Hozzáfűzte, nagyon örül az emberek bizalmának, és hogy köszöni édesanyja és sógora, Attila segítségét, támogatását.
Nguyen Thanh Hien ellenben egyike volt annak a három énekesnek, aki a legkevesebb szavazatot kapta a nézőktől, majd a négyperces extravoksolásban szintén alulmaradt, így a zsűri kezébe került a sorsa. A kvartett végül nem őt, hanem a vajdasági Bencsik Tamarát mentette meg.

Nguyen Thanh Hien családja és a vietnami nagykövet felesége, Tran Bich Van (középen) a döntő után együtt fényképezkedett Friderikusz Sándorral, a zsűri egyik tagjával.
Nguyen Thanh Hien családja és a vietnami nagykövet felesége, Tran Bich Van (középen) a döntő után együtt fényképezkedett Friderikusz Sándorral, a zsűri egyik tagjával.


A döntés rendkívül letörte Nguyen Thanh Hien családját. Egyik kis unokatestvére olyan végtelen szomorúsággal kezdett el sírni, hogy a zsűri egyik tagja, Friderikusz Sándor az élő adásban próbálta megvigasztalni, és még a műsor után is hosszasan igyekezett lelket önteni belé. Az édesanya, Anh Tguyet Tran lapunknak csak annyit tudott mondani, hogy „nehéz a lelke", így inkább férjére bízta a válaszadást. Nguyen Tuan Anh úgy látta, lánya igyekezett maximálisan teljesíteni, és annak is örülnek, hogy eddig eljutott. „Biztos vagyok abban, hogy túlteszi magát a kiesésen. Ugyan még csak tizennégy éves, de nagyon bátor lány. Visszamegy a Széchenyi-gimnáziumba, ahol mindenki szeretettel várja. Ha a szíve a zenei pálya felé húzza, mi támogatni fogjuk" – mondta némi rezignáltsággal a hangjában.

 Friderikusz: Dávid nálam az első háromban
Az élő adás után a VIP-sátorban az egyik zsűritagot, Friderikusz Sándort kértük meg a két megyei énekes értékelésére. „Dávidnak a legjobban a musicalek állnak, és a mostani estén látszott az is, hogy kész előadó. Az én értékelésemben benne van az első háromban, attól függetlenül, hogy a szavazatok alapján úgy tűnik, ezt a nézők is így gondolják. Nagy pártolója voltam Hiennek. Nem tudom megmondani, a végén mi döntött ellene, talán a szavazatok nagy különbsége, ugyanis Tamara jóval többet kapott. Ahogy eddig, úgy most sem voltunk egységesek a döntésnél, de azt nem mondhatom meg, hogy kire szavaztam, mert erre kötelez a szerződésem. Én mindenesetre Hien-párti vagyok."

Olvasóink írták

 • 4. babuka 2008. november 18. 20:14
  „Poltergeistnek teljesen igaza van...elég lenne csak lenézni valamelyik karaokes helyre szombat éjjel. (van belőle egy-kettő Győrben) Dávid is járt az egyikbe, mielőtt "mega-médiasztár" lett.. :-) vannak akik még emlékeznek rá onnan is. Tehát neki azért ott a helye...:-)))”
 • 3. Poltergeist 2008. november 18. 13:01
  „HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ micsoda világszenzáció.Nem is tudom mi lenne velem he nem lennének ezek az előre megrendezett szinvonal alatti néha már a 70-es évekbeli cirkuszokat megszégyenítő műsorokkal ahol egymást fényezve nyal körbe mindenki mindenkit /vagy épp elenkezőleg/csak azért ,hogy a kamera felvegye s mint egy hipnótikus adást közvetítsen a sok unatkozó embernek,akik meg aztán kapva kapnak az alkalmon,hogy elrugaszkodva a valóságtól kissé szinesebbé tegyék életüket elfeledve azt,hogy mi folyik ebben az országban.10 éve már a környező országaink vetítették az ilyen műsorokat,csakhát most sikerült ellesni mit csinálnak ez ismétlődik szinten minden ilyen műsoron.Nincs egy olyan műsora se a TV2-nek se az RTL-nek ami ne úgy koppintottak volna bizonyítva ezzel azt is,hogy sajna csak ennyire képessek.
  a vélemeényem is ezzel azonos a műsor egy nagy rakás szar.Számtalan ember rohangál az utcán aki helyből leénekelné ezeket a média álltal felfújt személyeket.”
 • 2. raffy2 2008. november 17. 20:24
  „Dávid most is szuper volt mindkét produkcióban.”
 • 1. pancser 2008. november 17. 17:04
  „Műsornak talán műsor ez a "Megasztár" izé, de nem az esetem az tény. Sőt kételkedem a nézettség mutatókban is, lehet, hogy női fodrásznál ez a téma, de valahogy szó nem esik róluk, amerre járok. Arra sem tudtam rávenni magam, hogy a korábbi sorozatokat vágignézzem, vagy csak egyetlen dalt is meghallgassak tőlük. Döbbenten állok olyan jelenségek előtt is, hogy megvénült sztárok méltóságukat feladva bohóckodnak szinvonaltalan műsorokban, rombolják egykori nagyságuk fényét és azt veszem észre magamon, hogy lassan, de biztosan korábbi slágereiket is elfeledjem. Biztos vagyok abban, hogy a média világ egy múló állapot csupán, amely a pénzról szó, semmi egyébről. Szemünk előtt lesznek emberi roncsok sztárolt személyekből a médiaszabadság karikatúrájaként.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionos rablómese - hova tűnt a 150 milliós rakomány?

Győr-Moson-Sopron - A megyei nyomozók félrevezetésével akarta „tisztára mosni" 150 millió… Tovább olvasom