Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Darwinról a könyvszalonban

Kettős évfordulót ünnepelt tavaly a tudományos világ: Charles Darwin, a modern evolúcióelmélet kidolgozója születésének 200., valamint főműve, A fajok eredete megjelenésének 150. évfordulóját.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, valamint a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium ez alkalomból rangos emlékkonferenciát rendezett Győrött akadémikusok, szaktekintélyek, kutatók részvételével.

A konferencián elhangzottakból, valamint a győri tudományos közélet más szereplőinek Darwint és a darwinizmust méltató írásaiból tanulmánykötet is született ˝Darwin-emlékkonferencia – 2009˝ címen.

Sir David Attenborough, a jeles természetbúvár szerint Darwin nélkül a természetben semminek sincs értelme. Ő volt az, aki tudománnyá változtatta a természet történetét. Kétségtelen, hogy az evolúcióelmélet napjainkban is az egyik legnagyobb hatású teória. Egyesek szerint e gondolat kiállta az idő próbáját, vannak viszont, akik úgy vélik, a darwini elképzelés tele van ellentmondásokkal. Bárhogy is van, Charles Darwin az evolúcióról tett felfedezésével örökre megváltoztatta a tudományos gondolkodást, személye és tanai ma is a közérdeklődés középpontjába helyezik őt.

E gondolatok jegyében találkozhatnak a Darwin és a darwinizmus iránt érdeklődő olvasók az évfordulóra született tanulmánykötet szerzőivel a X. Győri Könyvszalonon november 7-én 12 órakor Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében. A kötetbemutató beszélgetésre elfogadták a meghívást többek között Sulyok Elemér, Borhidi Attila és Kordos László professzorok, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem botanikai kutatócsoportjának tagjai. A tanulmánykötet e napon a könyvszalonban megvásárolható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovas Katalin és Rácz Péter kerámiái

Lovas Katalin és Rácz Péter keramikusok idén ünnepelték a közös munkájuk 25 éves évfordulóját. Tovább olvasom